Δανάη Μπάρκα: Σχολίασε τις δηλώσεις του Γιώργου Καπουτζίδη - "Θεωρώ αδιανόητο ότι..."

Όσα είπε...

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Δανάη Μπάρκα: Σχολίασε τις δηλώσεις του Γιώργου Καπουτζίδη -

Όσα είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης στο Ενώπιος Ενωπίω το βράδυ της Δευτέρας, για τη στιγμή που ανακάλυψε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, αποτέλεσαν σήμερα αντικείμενο σχολιασμού στο Πάμε Δανάη η Δανάη Μπάρκα. Ο Γιώργος Καπουτζίδης, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:

«Ήμουν ένα παιδί που έπαιζε πολύ στη γειτονιά μέχρι και την πέμπτη, έκτη δημοτικού, κάπου εκεί. Μετά έγινα ένα πολύ κλειστό παιδί που πέρασε τα χρόνια της εφηβείας κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Η ανακάλυψη της σεξουαλικότητάς μου, η οποία ήταν διαφορετική από αυτή των υπόλοιπων παιδιών ήταν κάτι το οποίο με φόβισε, δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω, δεν ήξερα τι είμαι, γιατί είμαι.

Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και ότι λέω και ότι αγώνα κάνω τώρα πια είναι όχι για μένα, γιατί εγώ αυτό το οποίο ήθελα να κάνω στη ζωή μου, το έχω. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να στρώσω το έδαφος για τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα».

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη, μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος, πήρε σαφή θέση στο θέμα: «Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Θεωρώ αδιανόητο ότι το συζητάμε. Νιώθω ότι όσο το συζητάμε, δυστυχώς σημαίνει ότι κάτι δεν αλλάζει. Νομίζω ότι πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο να μη συζητάμε τα αυτονόητα. Δείτε ακόμα την υπόλοιπη συνέντευξή του!

Η κοινωνία τραβάει από τα άκρα τις κατηγορίες ανθρώπων. Δεν έχουν επιλέξει έναν άνθρωπο, ο οποίος να είπε είμαι ομοφυλόφιλος και ΟΚ. Επιλέγουν τα άκρα. Εσύ έχεις στο μυαλό σου ότι ένας ομοφυλόφιλος είναι ένας άνθρωπος που βρίζει, κάνει κατινιές και θα πεις: «Ωχ, αυτό είναι»; Ενώ δεν είναι αυτό.

Γιώργος Καπουτζίδης: Αποκαλυπτικός όσο ποτέ - "Στην καραντίνα με τον σύντροφό μου..."

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε στο “Ενώπιος Ενωπίω” και τον Νίκο Χατζηνικολάου, μίλησε για την περίοδο της καραντίνας, την οποία πέρασε στην Αίγινα μαζί με τον σύντροφό του.

«Είχα την τύχη να με βρει η καραντίνα στην Αίγινα, οπότε το βίωσα τελείως διαφορετικά απ’ ότι αν ήμουν στην Αθήνα. Ήμουν στην Αίγινα, ήμουν με τον σύντροφό μου τότε εκεί και με τη γειτόνισσά μου με την οποία γίναμε καταπληκτικοί φίλοι μέσα σε αυτή τη διαδικασία.

Λέω τότε γιατί τώρα δεν έχω δεσμό, αλλά ήταν δύο άνθρωποι που υπήρχαν, με βοήθησαν, θέλω να πιστεύω ότι κι εγώ τους βοήθησα και όλο αυτό ήταν πολύ πιο ανθρώπινο και σε μια μικρή κοινωνία όπου έβλεπες ήλιο, θάλασσα, περπατούσα στο βουνό. Δεν ξέρω, στην Αθήνα θα ήταν πολύ δύσκολα», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ακόμη αποκλαύψε πως αν θελήσει να αποκτήσει παιδί, θα φύγει και από την χώρα αν χρειαστεί!