Αντιδράσεις με την είδηση για την Μαρία Κίτσου - Τα δημόσια ξεσπάσματα

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Αντιδράσεις με την είδηση για την Μαρία Κίτσου - Τα δημόσια ξεσπάσματα

Σούσουρο έχει γίνει με τα Κορφιάτικα Βραβεία και όλα όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την βραδιά. Αυτό που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο, ήταν το βραβείο της Μαρίας Κίτσου και η αποχώρηση του Βασίλη Μπισμπίκη.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των Κορφιάτικων Βραβείων, το βραβείο “Ζωή Λάσκαρη” ήταν να δοθεί στη Μαρία Κίτσου, η οποία όμως για κάποιον άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, δεν παρευρέθηκε ποτέ. Ο Βασίλης Μπισμπίκης, έτσι, αποχώρησε αντί να το πάρει ο ίδιος και να το δώσει μετέπειτα στην ηθοποιό.

Η απρόσμενη αυτή κίνηση ξεσήκωσε πολλούς να αντιδράσουν και να δείξουν φανερά την δυσαρέσκεια τους.

Αρχικά, θέση πήρε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος θεώρησε άδικο να μην τον πάρει η Μαρία Κίτσου και να πάρουν τα βραβεία του άλλοι ηθοποιοί που και αυτοί ήταν απόντες από την τελετή. Δείτε εδώ πόσο έχει αδυνατίσει η ηθοποιός!

Η δήλωση του Σπύρου Μπιμπίλα

«Τα Κορφιάτικα είναι ένας θεσμός που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια. Αυτός ο θεσμός κάθε χρόνο έχει και κάποια ευτράπελα που πάντα συζητιούνται. Το πρώτο βραβείο που ήταν στη μνήμη της Ζωής Λάσκαρη θα το έπαιρνε η Μαρία Κίτσου. Η Κίτσου είχε στείλει μήνυμα, απ’ ότι είπε ο κύριος Μουζακίτης, ότι θα είναι εκεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν ήταν. Ο κύριος Μουζακίτης το διαπίστωσε τελευταία στιγμή.

Αυτό τον εξώθησε και είπε ότι αποσύρει το βραβείο. Δεν είπε ότι το δίνει αλλού, αλλά ότι το αποσύρει. Με το που το είπε, βλέπω τον Βασίλη Μπισμπίκη να φεύγει χωρίς να λέει τίποτα ο άνθρωπος, απλώς έφυγε. Τα επόμενα βραβεία ήταν της Διδασκάλου και του Γάλλου και είπε ο Λεωνίδας Κακούρης ότι θα τα παραλάβει αυτός γιατί οι άλλοι ήταν στο γύρισμα. Σηκώθηκα εγώ και φώναξα να δοθεί και της Κίτσου γιατί ήταν άδικο οι άλλοι που λείπουν να το παίρνουν και η Κίτσου να μην το πάρει. Φώναξα ότι είναι απαράδεκτο, δώστε το και της Κίτσου.

Ξαναβγαίνει ο κύριος Μουζακίτης και είπε ότι έχουν έναν απεσταλμένο της Κίτσου γιατί είχε πάει ήδη ο Μάνος Καρατζογιάννης που είναι ο σκηνοθέτης της και ζήτησε να παραλάβει το βραβείο, και το παρέλαβε. Θεωρώ απαράδεκτο να μην το παίρνει ο ένας και να το παίρνει ο άλλος, αφού όλοι έλειπαν».

Επιπροσθέτως, ο Δημήτρης Μουζακίτης, ο πρόεδρος της επιτροπής πήρε θέση και αυτός στο γεγονός.

Αυτά ανέφερε ο Δημήτρης Μουζακίτης

“Δεν έγινε καμία παρεξήγηση. Η κυρία Κίτσου είχε ενημερώσει ότι αποδέχεται το βραβείο και θα είναι στην απονομή. Όταν ετοιμαζόμασταν να δώσουμε το βραβείο διαπιστώσαμε πως η κυρία Κίτσου δε βρισκόταν στην αίθουσα, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε δεν τα καταφέραμε. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να το αποσύρουμε όχι να το δώσουμε σε άλλον όπως ακούγεται. Ανέβηκε στη συνέχεια ο σκηνοθέτης και είπε πως επικοινώνησε μαζί της και του ζήτησε να το παραλάβει καθώς δε μπόρεσε να έρθει λόγω των γυρισμάτων. Ο Βασίλης Μπισμπίκης μπαίνοντας στο χώρο του θεάτρου ζήτησε να συντομεύσουμε το βραβείο γιατί είχε ένα θέμα με τη γυναίκα του στο σπίτι και έπρεπε να φύγει. Μόλις όμως έμαθε ότι αποσύρουμε το βραβείο, δεν ήξερε τον κανονισμό και σηκώθηκε και έφυγε γιατί παρεξήγησε την κατάσταση”.