Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η ανακοίνωσή της στο instagram για την εκπομπή της στον ΣΚΑΙ

Όλο όσα αποκάλυψε πριν το σημερινό επεισόδιο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Η ανακοίνωσή της στο instagram για την εκπομπή της στον ΣΚΑΙ

Μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες φαίνεται πως έχει γίνει πια η εκπομπή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στον ΣΚΑΙ, Ώρα για φαγητό, κι αυτό είναι ολοφάνερο από τα νούμερα τηλεθέασης που έκανε εχθές.

Το σημερινό, δε, επεισόδιο ενδέχεται να χτυπήσει κόκκινο αφού θα κάνει μια συνταγή που θα ξετρελάνει τους τηλεθεατές!

Η ανακοίνωση της Μπαρμπαρίγου στο instagram για την σημερινή της εκπομπή

Αυτή είναι η συνταγή που θα φτιάξει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην σημερινή της εκπομπή

Μία από τις ωραιότερες στιγμές της Ελληνικής κουζίνας, η εύκολη σπανακόπιτα, ο πλαστός, με το περίεργο φύλλο.

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. καλαμποκάλευρο
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 ½ φλ. νερό (περίπου)

Για τη γέμιση

  • 500 γραμ. χόρτα (σπανάκι λάπαθα κ.λ.π)
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 250 γραμ. φέτα σκληρή θρυμματισμένη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. τραχανάς (ή σιμιγδάλι)
  • λίγο ελαιόλαδο για το ράντισμα της πίτας

Εκτέλεση

  • Ο πλαστός, είναι μια παραδοσιακή συνταγή για εύκολη σπανακόπιτα με γεύση μοναδική.
  • Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 5΄- 10΄ να ιδρώσουν. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα, τα κρεμμύδια, το πράσο, τα μυρωδικά, τα αυγά, τον τραχανά, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μπολ βάζουμε τα αλεύρια, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και 2 φλιτζ. νερό, να γίνει πηχτός χυλός.
  • Σε λαδωμένο μεγάλο ρηχό ταψί (Νο 42) στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλού. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και απαλά την πατάμε με τα δάχτυλα. Στο χυλό που έχει απομείνει ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει. Περιχύνουμε τη σπανακόπιτα.
  • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.
  • Είναι πολύ βασικό, η σπανακόπιτα να είναι πολύ λεπτή σε πάχος, για να ξεροψηθεί και να γίνει τραγανό το φύλλο.