Σπύρος Πώρος: Τα "χώνει" σε αυτούς που δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό - "Είναι βλάκες!"

Δεν μασάει τα λόγια του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σπύρος Πώρος: Τα

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με κορωνοϊό για μια ολόκληρη εβδομάδα νοσηλεύτηκε ο Σπύρος Πώρος. Ο γνωστός φωτογράφος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη Κύπρο για δουλειά -έχοντας αρνητικό τεστ- ωστόσο μετά από λίγες μέρες ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Καθώς τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται πιο έντονα και πιο ανησυχητικά χρειάστηκε να μπει στο νοσοκομείο. Δεν διστάζει να μιλήσει για όλα την περιπέτεια του και να τα "χώσει" σε όσους δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του κορωνοϊού.

Ο Σπύρος Πώρος μίλησε στην εκπομπή Ευτυχείτε και αποκάλυψε πως από το νοσοκομείο βγήκε νωρίτερα με δική του ευθύνη. «Πέρασα τον κορωνοϊό, αυτό που θα περάσουν όλοι αργά ή γρήγορα. Έκανα το τεστ για να πάω στην Κύπρο και βγήκε αρνητικό. Μετά άρχισαν τα συμπτώματα… Επιδεινώθηκε ο πυρετός όταν έφτασα Ελλάδα, άρχισαν να πονάνε οι πνεύμονές μου και τότε θεώρησα σκόπιμο να πάω στο νοσοκομείο. Κάθισα μια βδομάδα και έφυγα, γιατί ήταν ψυχολογικό το θέμα… Έφυγα δυο μέρες νωρίτερα, ήταν δύσκολο να είσαι μόνος σου. Είμαι ευγνώμων που το πέρασα στην Ελλάδα και σε ελληνικό νοσοκομείο, με Έλληνες γιατρούς. Από τη πρώτη στιγμή που το έμαθα βγήκα και το είπα. Δεν φοβάμαι, δεν είναι ευχάριστο να το περάσεις. Πρόσεχα όσο μπορώ. Αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει είναι βλάκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός φωτογράφος. Πένθος για τον Σπύρο Πώρο. Τι συνέβη;

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα:

Πηγή: protothema.gr

Σπύρος Πώρος: Μιλά μέσα από το νοσοκομείο για την μάχη του με τον κορωνοϊό - "Είναι μια βαριά..."

Ο φωτογράφος Σπύρος Πώρος μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο Ευτυχείτε μέσα από το νοσοκομείο για την μάχη που δίνει ο ίδιος με τον κορωνοϊό αλλά και τον τρόπο που ανακάλυψε πως είναι θετικός.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Πώρος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είμαι στο νοσοκομείο Σωτηρία για το οποίο θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Ο κορωνοϊός είναι μια βαριά γρίπη, την οποία ο καθένας περνάει διαφορετικά. Η μάστιγα του κόσμου μας, βέβαια, είναι η φτώχεια όχι ο ιός για αυτό και πρέπει να στηριχτεί το ΕΣΥ, να θωρακιστεί οπότε να υπάρχει ποιοτική περίθαλψη για όλους».

«Αφού είχα πυρετό και βήχα, οι γιατροί προκειμένου να αποφύγουν μια στροφή σε πνευμονία, με κράτησαν μέσα» πρόσθεσε ο φωτογράφος. «Είχα κάνει rapid tests, τα οποία και χρεώνουν πανάκριβα και βγήκαν αρνητικά. Πήγα στο εξωτερικό γιατί είχα μια δουλειά στην Κύπρο, έκανα το rapid test που βγήκε αρνητικό.

Προφανώς εγώ ένιωθα κάποιες ενοχλήσεις και πίστευα ότι είχα κολλήσει εδώ, όχι στην Κύπρο, αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος. Το rapid tes πάντως έδειξε αρνητικό. Μετά από τρεις μέρες, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο με έπιασε ρίγη».

«Μετά έκανα το μοριακό test και βγήκε θετικό» κατέληξε ο Σπύρος Πώρος.