Θρήνος - Πέθανε ο Δημήτρης Ψαριανός

Ο τραγουδιστής που ερμήνευσε τον Μεγάλο Ερωτικό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θρήνος - Πέθανε ο Δημήτρης Ψαριανός

Θρήνος στην ελληνική μουσική σκηνή για τον αδόκητο χαμό του Δημήτρη Ψαριανού. Ο γνωστός τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Ο Δημήτρης Ψαριανός γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1948 στην Πρέβεζα.

Σπούδασε τραγούδι και κιθάρα. Το 1972 ο Δημήτρης Ψαριανός ερμήνευσε τα τραγούδια του «Μεγάλου Ερωτικού» του Μάνου Χατζιδάκι μαζί με τη Φλέρη Νταντωνάκη. Το 1980 ερμήνευσε τον κύκλο τραγουδιών «Τα ερωτικά» σε μουσική του Χρήστου Γκάρτζου και ποίηση Πάμπλο Νερούδα σε ελεύθερη απόδοση Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Τα επόμενα χρόνια ο Δημήτρης Ψαριανός κυκλοφόρησε τον δίσκο «Τα τραγούδια που Αγαπώ», ενώ συμμετείχε και σε άλλες δισκογραφικές δουλειές γνωστών συνθετών και τραγουδοποιών, όπως ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Σάκης Τσιλίκης, κ.ά.

Πηγή: ethnos.gr

Θρήνος - Πέθανε ο Βασίλης Ταπές

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο μουσικός Βασίλης Ταπές, ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία των Σερρών. Ο άτυχος καλλιτέχνης έδωσε για δύο εβδομάδες σκληρή μάχη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Τρικαλινός στην καταγωγή ο Βασίλης Ταπές βρέθηκε στις Σέρρες στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 όταν διορίστηκε ως μουσικός της Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης. Ανήσυχο πνεύμα παραιτήθηκε από το Δημόσιο διαγράφοντας λαμπρή πορεία ως επαγγελματίας μουσικός και ως επιχειρηματίας.

Αρχικά ίδρυσε το Ωδείο “Ταπέ” στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 στην πόλη των Σερρών και λίγο αργότερα ίδρυσε παραρτήματα στο Σιδηρόκαστρο και τη Νιγρίτα, ενώ ακολούθως δημιούργησε τρία ωδεία στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη είναι η προσφορά του στην μουσική, την καλλιέργεια της αστικής κουλτούρας και συμπεριφοράς. Πέθανε και ηθοποιός από τη σειρά. Έρωτας Μετά. Θρήνος στον ALPHA.

Συμμετείχε σε πολλές καλλιτεχνικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και από τις σχολές του γαλουχήθηκαν μουσικά δεκάδες νέοι.

Ανέπτυξε πολλές γνωριμίες και οικογενειακές σχέσεις με ανθρώπους της μουσικής (τύγχανε της εκτίμησης και της φιλίας μεγάλων συνθετών όπως ο Γ. Χατζηνάσιος, ο Σπανός κ.α.).

Πηγή: trikalavoice.gr