Θοδωρής Αθερίδης: Όσα θα συμβούν στο MEGA και το "Έλα και θα δεις!"

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Θοδωρής Αθερίδης: Όσα θα συμβούν στο MEGA και το

Στο Τύπος και Tv μίλησε ο Θοδωρής Αθερίδης αποκαλύπτοντας όσα θα συμβούν στην νέα εκπομπή του που θα ξεκινήσει άμεσα στο MEGA.

Ετοιμάζετε μία νέα εκπομπή στο MEGA… Ποια θα είναι η θεματολογία;

Η εκπομπή θα λέγεται «Έλα και θα δεις», αρχισυντάκτρια θα είναι η Σεμίνα Διγενή, ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά από παρεϊστικες εκπομπές, έχει κάνει κατ’ επανάληψη τέτοια πρότζεκτ με τεράστια επιτυχία και ο κόσμος την αγάπησε μέσα από αυτά. Οι δυο μας, λοιπόν, μαζί φυσικά με μία ομάδα που βρίσκεται στις επάλξεις, στόχο έχουμε να φτιάξουμε ωραίες παρέες, που θα θυμηθούν, θα γελάσουν, θα τραγουδήσουν, θα μοιραστούν συναισθήματα και αναμνήσεις. Ειδικά σε τέτοιες εποχές που όλοι είμαστε σπίτια μας, χρειαζόμαστε ένα τέτοιου είδους αντικαταθλιπτικό…

Έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα;

Ιδανικά θέλαμε να είναι στον αέρα στα τέλη Νοεμβρίου. Όμως, λόγω της κατάστασης, του δεύτερου lockdown και όσων ζούμε, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε με μία τελική ημερομηνία. Μπορεί να καβατζάρουμε λίγο από τον Δεκέμβριο. Θέλουμε, όταν βγούμε στον αέρα, να είναι όλα έτοιμα με τον σωστό τρόπο. Αυτήν τη στιγμή, πάντως, έχουμε δρομολογήσει τις παρέες και τις εκπομπές που θα γυριστούν.

Οι παρέες τι σύνθεση θα έχουν;

Θα καλούμε ηθοποιούς που θα σχετίζονται μεταξύ τους, τραγουδιστές, θέλουμε παρέες πραγματικές, που βρίσκονται και στην έξω ζωή, οπότε αυτά που θα λένε και θα μοιράζονται θα έχουν μία πραγματική βάση.

Η συνεργασία σας με την κ. Διγενή πώς είναι;

Σέβομαι ανθρώπους που ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους και, σαφέστατα, η Σεμίνα είναι ένας από αυτούς. Μπροστά της είμαι ο πιο υπάκουος μαθητής. Χαίρομαι πολύ γι’ αυτήν τη συνεργασία και είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.

Οπότε, οι τηλεοπτικές δουλειές σας έχουν μπει σε μια ορθή πορεία…

Ναι, βέβαια, πάντα, έχοντας την αγωνία για όσα ζούμε. Δημιουργούμε ένα πρωτόκολλο κανόνων για να είμαστε ασφαλείς, να αποφύγουμε το «κακό»! Ζούμε σκοτεινούς καιρούς και, δυστυχώς, πρέπει να προσαρμοστούμε.

Συγκλονίζει η αποκάλυψη του Αθερίδη για την περιπέτεια με τον αλκοολισμό!

Ξεσπά ο Θοδωρής Αθερίδης: "Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια"

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε στο Τύπος TV και συγκεκριμένα στην δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν την περίοδο αυτή οι ηθοποιοί λόγω της έξαρσης του κορωνοϊου.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Πως βλέπετε αυτή τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στο επάγγελμα των ηθοποιών;

Μόνο με ρεαλισμό, στα 35 χρόνια που δουλεύω, είναι η δεύτερη φορά που δεν θα κάνω θέατρο. Εκτός των πρωτοκόλλων που έχουν δημιουργηθεί, ο θεατής δεν κινδύνευε καθόλου, θα έμπαινε με τη μάσκα του, θα παρακολουθούσε την παράσταση με την μάσκα του, θα υπήρχαν σαφέστατα λιγότεροι θεατές. Αυτοί που θα κινδύνευαν θα ήμασταν εμείς οι ηθοποιοί. Εμείς θα ήμασταν εκτεθειμένοι. Αυτή η κατάσταση συμπαρασύρει τις ομαδικές δουλειές, το θέατρο δεν γίνεται με τηλεργασία. Έγινε μια προσπάθεια, αλλά τελικά θα παραμείνουμε κλειστοί. Επειδή, πάντως, ακούγονται διάφορα, δεν έχουμε διαφορά από αυτό που γίνεται στο εξωτερικό.

Εννοείτε ότι και στο εξωτερικό τα θέατρα είναι κλειστά λόγω κορωνοιού;

Η σκηνή του Broadway έχει πάρει απόφαση ότι δεν θα ανοίξει ξανά πριν από τον Οκτώβριο του 2021. Οπότε, αυτό τα λέει όλα.

Ο κλάδος ζορίζεται ιδιαίτερα, πιστεύετε ότι αντέχει;

Αυτό είναι μια λυπηρή πραγματικότητα. Οι ηθοποιοί είναι έτοιμοι να μπουν σε συσσίτια. Είναι ένα εξαιρετικά ανασφαλές επάγγελμα από τη φύση του. Κάθε έξι μήνες ψάχνεις για δουλειά. Οπότε, με το «κλείδωμα» του κλάδου, έχεις πρόβλημα πλέον να πληρώσεις το ενοίκιο σου και σούπερ μάρκετ. Μια επιδοματική πολιτική κρίνεται απαραίτητη πλέον, στη φάση στην οποία βρισκόμαστε. Πρέπει άμεσα να γίνει για να μη δούμε ανθρώπους να φτάνουν σε ακόμη χειρότερο σημείο. Πρέπει να εξασφαλιστούν τα προς το ζην. Ο δικός μας κλάδος έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη. Είναι όμως μία πραγματικότητα που αφορά στους πάντες. Κάθε νοικοκυριό αναρωτιέται πως θα τα βγάλει πέρα, βάλλεται η συντριπτική πλειονότητα του λαού.

Εσείς πως το βιώνετε;

Αν με ρωτούσατε, θα ήθελα να έχω αρκετά χρήματα και να μπορώ να φύγω, να πάω σε ένα χωριουδάκι χωρίς κρούσματα, να βγαίνω στον καθαρό αέρα, να τρέχω, να περπατάω, να γράφω. Επειδή όμως δεν έχω αυτή την δυνατότητα, θα κάνω και τηλεόραση και ραδιόφωνο και ό,τι μπορώ με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται.

Φοβάστε;

Πάρα πολύ, είμαι ικανός να πάθω όλα τα συμπτώματα, ακόμη κι αν είμαι ασυμπτωματικός. Θα σκέφτομαι ότι μπορεί να διασωληνωθώ, θα νιώθω σαν να είναι το τέλος μου.