Πως περνούν τα 24ωρα για την Ελένη Μενεγάκη - Οι συνθήκες με την μικρή Μαρινούλα

Ποια η κατάσταση στο lockdown

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πως περνούν τα 24ωρα για την Ελένη Μενεγάκη - Οι συνθήκες με την μικρή Μαρινούλα

Μόνο βασανιστικά, φυσικά, δεν είναι τα 24ωρα της Ελένης Μενεγάκη. Το lockdown διαμόρφωσε μια νέα ονειρική για εκείνη καθημερινότητα στην οικογένεια της, καθώς οι δύο κόρες της, Λάουρα και Βαλέρια, που πηγαίνουν στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο αντίστοιχα, μένουν πια στο σπίτι, κάνοντας τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση, ενώ η μικρότερη Μαρίνα, που ξεκίνησε φέτος προνήπιο, είναι η μόνη χωρίς μαθητικές υποχρεώσεις.

Έτσι, λοιπόν, η μαμά Ελένη άρχισε να βρίσκει τρόπους για να απασχολήσει δημιουργικά τον... άπλετο χρόνο της μικρής ναζιάρας κόρης της στο σπίτι. Το ξύπνημα γίνεται με αγκαλιές και φιλιά, αφού όπως έχει παραδεχτεί η παρουσιάστρια στο παρελθόν “κάνει τέτοια κόλπα η Μαρίνα” και συνεχίζεται με το πρωινό.

Από την Κατερίνα Μπούσιου για το περιοδικλο You

Ελένη Μενεγάκη Μικρή Μαρίνα Παντζοπούλου

Εκεί βέβαια δεν είναι πάντα... ιδανικές οι συνθήκες, καθώς είναι λίγο δύσκολη με το φαγητό:“H μικρή μου δεν είναι εύκολη στο φαγητό, οπότε θέλουμε τρία τέταρτα για να φάει. Μου θυμίζει εμένα!”. Αν ο καιρός είναι καλός, κάνουν παιχνίδια με το ποδήλατο στον κήπο ή φτιάχνουν ζωγραφιές και κατασκευές με τον μπαμπά της Μάκη, ο οποίος, είναι πασίγνωστο πια, πως δεν της χαλά κανένα χατίρι και λιώνει για εκείνη.

Όταν η μαμά της αποφασίζει να βγει για λίγο εκτός σπιτιού, για μια μικρή βόλτα, η Μαρίνα κυριολεκτικά... πετά την σκούφια της για να είναι μαζί της. Φυσικά έχει κληρονομήσει την κοκεταρία της και η προετοιμασία για το τι θα φορέσει κρατά αρκετή ώρα, γιατί η δεσποινίς Πανταζοπούλου είναι εκλεκτική με το τι φόρεμα ή τι παπούτσια θα επιλέξει. Η Ελένη ή η γιαγιά Ζέτα είναι εκείνες που επιμελούνται τα κοτσιδάκια της, ενώ σταθερά ροζ είναι και η μάσκα προστασίας που φορά η μικρή.

Οι βόλτες με τη μαμά είναι μια απόλαυση, δείτε εδώ φωτογραφία τους από την βόλτα που έκαναν λίγες ημέρες πριν. Χοροπηδά τραγουδώντας, κρατώντας άλλοτε ένα μπαλόνι ή τα λούτρινα ζωάκια που είναι η αδυναμία της και πάντα χαμογελά αμήχανα αν κάποιος χαιρετίσει τη μαμά της. Συνήθως, επειδή είναι ντροπαλή, θα σφιχτεί ακόμα περισσότερο πάνω της για να κρύψει ναζιάρικα το πρόσωπό της. Τα απογεύματα στο σπίτι περνούν με δραστηριότητες με τις αδελφές της να παίζουν μαζί της, όταν η μικρή δεν τρυπώνει στα... κρυφά στην ντουλάπα της μαμάς της για να βάλει τις γόβες της ή να δοκιμάσει -πριν την... τσακώσουν- τα κραγιόν της!

Βέβαια με την πρώτη αυστηρή παρατήρηση της Ελένης η Μαρίνα σταματά κάθε... σκανταλιά. Η μέρα τελειώνει γύρω στις εννιά το βράδυ, πάντα με ένα παραμύθι που θα της διαβάσει η Ελένη ή ο Μάκης και οπωσδήποτε με...αγκαλιές.

Η αδυναμία που έχει η Ελένη Μενεγάκη στη μικρή Μαρίνα

Μπορεί να μην την ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα παιδιά της, αλλά στη Μαρίνα η Ελένη βλέπει πολλά στοιχεία του εαυτού της. Tης έχει αδυναμία, γιατί είναι το στερνοπούλι της, το παιδί ενός μεγάλου έρωτα και μιας ανέλπιστης εγκυμοσύνης στα 44 της χρόνια. Όπως έχει πει: “Άκουσα “γιατί πάει και κάνει παιδί η Μενεγάκη;”. Μία που το διάβασα, μία που το ξέχασα. Είμαι εγώ ευτυχισμένη; Το λατρεύω και δεν το πιστεύω ακόμα. Το κοιτάζω και λέω “δικό μου”; “το έκανα”; Μου βγάζω το καπέλο εμένα! Λέω “Θεέ μου ευχαριστώ!” και μετά “Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια”»!

Περισσότερα στο περιοδικό You που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,5 ευρώ.