Κραυγή βοήθειας από τον γιο της Νταϊάνα, πρίγκιπα Ουίλιαμς - Τι συνέβη

Τα πάνω κάτω στο παλάτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κραυγή βοήθειας από τον γιο της Νταϊάνα, πρίγκιπα Ουίλιαμς - Τι συνέβη

25 χρόνια μετά, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζητά να λάμψει η αλήθεια σχετικά με το αν η μητέρα του παραπλανήθηκε από τον νεαρό τότε δημοσιογράφο και έδωσε την πολύκροτη συνέντευξη, που εκτόξευσε την καριέρα του Μπασίρ, δημιούργησε «πονοκέφαλο» στο παλάτι και τελικά, οδήγησε στο διαζύγιο της Νταϊάνα με τον Κάρολο ένα χρόνο αργότερα.

Ο δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας βρισκόταν σε επαφές με το BBC τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ώστε να διασφαλίσει πως η έρευνα που θα διενεργήσει το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου για την συνέντευξη που παραχώρησε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στην εκπομπή του Μπασίρ «Panorama», «θα αποκαταστήσει την αλήθεια», σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο τις τελευταίες ώρες.

Το παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με επιφύλαξη καλωσόρισε την έρευνα. «Η ανεξάρτητη έρευνα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα βοηθήσει να διαπιστωθεί η αλήθεια, πίσω από τις ενέργειες που οδήγησαν στην συνέντευξη της εκπομπής Panorama και στις επακόλουθες αποφάσεις που ελήφθησαν από εκείνους στο BBC εκείνη την περίοδο», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή κοντά στον μέλλοντα βασιλιά δήλωσε για το θέμα: «Φυσικά αυτό είναι για να προστατέψει την "κληρονομιά" της μητέρας του, έτσι είναι ένα προσωπικό θέμα για τον Ουίλιαμ. Έχει παρακολουθήσει στενά όσα εκτυλίσσονται, αλλά πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το BBC ενημερώνει τον πρίγκιπα για το θέμα και αυτό που επιθυμεί ο Ουίλιαμ είναι αυτό που θέλουν όλοι, την αποκάλυψη της αλήθειας.

Το BBC ανακοίνωσε την Τετάρτη πως επικεφαλής της έρευνας τίθεται ο 77χρονος διακεκριμένος συνταξιούχος δικαστής Λόρδος Ντάισον, γεγονός που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χαιρέτισε και χαρακτήρισε την επιλογή του πρώην επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». Από την πλευρά του ο Τίμ Ντέιβι, γενικός διευθυντής του BBC, δήλωσε πως το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο είναι αποφασισμένο να φτάσει στην αλήθεια για τα γεγονότα και γι' αυτό τον λόγο αποφάσισε την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Ανατριχιαστικό - Τα τελευταία λόγια που είπε ο Ουίλιαμ στην Νταϊάνα

Στο ντοκιμαντέρ που δημοσιεύθηκε, 20 χρόνια μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι, αποφάσισαν να μοιραστούν με το κοινό, ποια ήταν τα τελευταία λόγια που είπαν στη μαμά τους, λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα που της στέρησε τη ζωή.

Οι δύο πρίγκιπες, ήταν 15 και 12 χρονών αντίστοιχα, όταν συνέβη το τροχαίο στο Παρίσι το 1997. Όπως αποκάλυψαν στον δημιουργό του ντοκιμαντέρ, η τελευταία φορά που είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τη μαμά τους, ήταν στο τηλέφωνο πολύ βιαστικά, μιας και ήθελαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι τους.

Αυτά ήταν τα τελευταία τους λόγια στην Diana

«Εγώ και ο Χάρι βιαζόμασταν πάρα πολύ να πούμε απλά ένα "αντίο", "τα λέμε". Αν ήξερα τι επρόκειτο να συμβεί, δε θα ήμουν τόσο "μπλαζέ"», είπε ο Ουίλιαμ . «Αυτό το τηλεφώνημα μου έχει μείνει στο μυαλό και δεν μπορώ με τίποτα να το ξεχάσω».

Με τη σειρά του, ο Χάρι προσέθεσε: «Τώρα που το σκέφτομαι, και αναβιώνω αυτές τις μνήμες στο μυαλό μου, είναι πολύ δύσκολο να το δεχτώ. Θα είναι κάτι που θα με βασανίζει για το υπόλοιπο της ζωής μου. Δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε πως αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα μιλούσαμε στη μαμά μας. Πόσο διαφορετική θα ήταν η συζήτηση αν είχαμε την παραμικρή ιδέα, ότι εκείνο το βράδυ θα έχανε τη ζωή της;».

Diana θάνατος

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, αποτέλεσε ένα τρυφερό αφιέρωμα στην αδικοχαμένη πριγκίπισσα, η οποία ήταν μία τόσο στοργική μητέρα, φιλάνθρωπος και αγαπητή στον βρετανικό λαό.

Αυτό που οι δύο γιοι της Νταϊάνα, επιθυμούν να βγει από τη συγκεκριμένη παραγωγή, είναι το πώς αυτή η γυναίκα, είχε την καρδιά ενός παιδιού από την αρχή μέχρι και το τέλος της ζωής της. Για το λόγο αυτό η Νταϊάνα είχε πολύ καλή σχέση και με τον Φίλιππο. Δείτε εδώ αναλυτικά την "κρυφή" επικοινωνία που είχαν.

«Όταν κάποιος μου λέει, πες μας για εκείνη, για το πόσο αστεία ήταν, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το γέλιο της», είπε ο Ουίλιαμ , ενώ στη συνέχεια προσέθεσε: «Θα ήταν μία υπέροχη γιαγιά. Θα λάτρευε τα παιδιά μας και αυτό το λέω συνέχεια στον George, τη Charlotte και τον Louis.