Συγκλονίζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος - «Βρέθηκα κλινικά νεκρός! Όλο αυτό το πένθος...»

Ανατρίχιασε με την εξομολόγηση για το θάνατο του αδερφού του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος - «Βρέθηκα κλινικά νεκρός! Όλο αυτό το πένθος...»

Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Ο δημιουργός και παρουσιαστής, συγκλόνισε μεταξύ άλλων με την εξομολόγησή του για την απώλεια του αδελφού του Θάνου, λέγοντας πως δεν ήταν τυχαίο που βρέθηκε κλινικά νεκρός λίγες ημέρες μετά το θάνατο του.

«Είναι ένα πράγμα που με πονάει, θα με πονάει και θα με τυραννάει μέχρι το τέλος της ζωής μου. Βλέπω συνέχεια με το που μπαίνω στο ίντερνετ φωτογραφίες του Θάνου μπροστά μου και δεν αντέχω, είναι κάθε μέρα μια μαχαιριά. Είναι ένα πράγμα εσωτερικό που δεν μπορώ να το ομολογώ και να το συζητώ. Δεν μπορώ να σκεφτώ, δεν μπορώ να μιλήσω, δεν μπορώ το οτιδήποτε. Μερικά πράγματα είναι ασυμφιλίωτα. Έχω χάσει τους γονείς μου. Εκεί συμφιλιώθηκα γιατί βοηθάει η ίδια η ζωή, ηλικιακά μεγάλωναν, από εκεί που με προστάτευαν τους προστάτευα. Με τον Θάνο ριζώναμε όλο και πιο πολύ και τώρα έρχεται η ζωή να σου πει αυτό ξεριζώνεται. Δεν ξεριζώνεται γιατί αν ξεριζωθεί παίρνει κι εμένα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από μερικές μέρες βρέθηκα κλινικά νεκρός στο Ιπποκράτειο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, δεν είναι ότι έπαθα μια ίωση. Είχα αφήσει τον εαυτό μου, αυτό είναι γεγονός, αλλά όλο αυτό το πένθος βαρύτατα όπως το πήρα ήταν μια πέτρα που δεν μπορούσα να την σηκώσω.

Επειδή έχω μια καινούρια ευκαιρία για έναν καινούριο κύκλο στη ζωή μου κι επειδή είμαι θετικός άνθρωπος… προσπαθώ να το ζήσω αυτό, αλλά αδύνατο να το ζήσω ξεχνώντας. Αυτή τη στιγμή συνομιλώ με τον Θάνο, περπατά μαζί μου ο Θάνος, μιλάει μέσα από τη φωνή μου ο Θάνος, όσο και αν διαφωνεί με πολλά από αυτά τα οποία λέω, δεν έχει σημασία. Είναι εντός μου ζώσα ύλη», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ανδρέας Μικρούτσικος: Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του - "Έχασα όλη μου την περιουσία!"

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος μίλησε στο Πρώτο Θέμα για την επιστροφή του στην τηλεόραση, τον αδερφό του Θάνο την προσωπική του ζωή αλλά και την αρρώστια που τον ταλαιπώρησε.

«Καταρχήν αδερφός. Σπουδαίος αδερφός. Πίστεψέ με, δε μεγεθύνω, ούτε υπερβάλλω για τον ρόλο του αδερφού μου. Μου είναι αδύνατον να το κάνω αυτό. Ήταν ο τρόπος του ο μοναδικός και ο αναντικατάστατος. Πάντα σαν να κρατούσε ένα πατρικό μπαστούνι. Και πάντα ήξερε να αλλάζει, να προσαρμόζει τον ρόλο του σε σχέση με τις εποχές. Ο δικός μου άνθρωπος.

Αγαπώ και τους γονείς μου. Αλίμονο. Αλλά οι γονείς “φεύγουν” ή φεύγουν. Ο ομφάλιος λώρος κόβεται. Μένει η αγάπη. Ο Θάνος όλες αυτές τις ιδιότητες, όλα τα συναισθήματα, όλες τις ευαισθησίες τις εξέλιξε και τις ανέπτυξε. Όταν “έφυγε” έχασα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου. Πήρε βαθιά ανάσα και σαν χείμαρρος ξεχύθηκε. Με τσακισμένη φωνή. Κι αυτή η απώλεια είναι ανοικονόμητη και για μένα αλλά και για την κοινωνία μας. Μεγάλη χασούρα. Μεγάλη απώλεια. Δεν το λέω με το τετριμμένο στυλ όταν για κάποιο καλλιτέχνη λέμε “τώρα χωρίς αυτόν η μουσική έγινε πιο φτωχή”. Δείτε τον λόγο που βγήκε εκτός εαυτού ο Ανδρέας στο Big Brother.

Ο Θάνος ήταν υπόδειγμα συνέπειας. Ταυτόχρονα ανθρώπινος και άτεγκτος. Αμετακίνητος στις αρχές του. Δεν υπήρχε περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο, να δώσει γην και ύδωρ. Να προσκυνήσει. Υπήρξε συνεργάτης και υπουργός του Παπανδρέου. Συνεργάστηκε με τον Χρήστο Λαμπράκη για το Μέγαρο της Μουσικής. Κι όμως, όποιος ήταν κοντά του είχε καταλάβει την αδιαπραγμάτευτη συνέπειά του. Ήταν Ροβεσπιέρος. Αυστηρός και δίκαιος. Τέτοια μοντέλα ανθρώπινων χαρακτήρων δεν υπάρχουν πια. Έχω συναντήσει αρκετές γνωστές προσωπικότητες. Αλλά εντάξει, η περίπτωση του αδερφού μου είναι σπάνια.

μικρούτσικος θάνος ανδρέας

Αν με ρωτούσες να σου πω μια άλλη αντίστοιχη τέτοια προσωπικότητα που με έχει εντυπωσιάσει θα σου έλεγα Μάνος Χατζιδάκις. Τον θεωρώ μοναδικό ως πρωτογενή φυσιογνωμία. Υποτίθεται πως ήταν Νέα Δημοκρατία, αλλά με εκείνα τα καθημερινά ραδιοφωνικά χρονογραφήματά του όλοι οι δεξιοί τον έτρεμαν. Ο Μάνος δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Ένας από τους πιο επιφανείς άντρες που έχω γνωρίσει. Το άντρες σε παρακαλώ να το γράψεις με κεφαλαία. ΑΝΤΡΕΣ. Και πού ‘σαι. Όλα αυτά που λέω για τον Μάνο τα ξέρω από πρώτο χέρι επειδή είχα συνεργαστεί μαζί του».

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Μικρούτσικος άνοιξε την καρδιά του και έκανε αποκαλύψεις για την περίοδο που έχασε όλη την περιουσία του, επειδή εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους.

«Από εκεί λοιπόν που είχα τα πάντα, μετά τίποτα. Από δύο κακές κινήσεις που έμπλεξα. Όπου κάποιος, δεν λέω το όνομα του, μου πρότεινε να κάνω κινήσεις επαγγελματικές, από ένα πρότζεκτ. Έτσι εγώ έβαλα τα πάντα κι αυτοί ενώ μου είχαν υποσχεθεί και τους πίστεψα, τραβήχτηκαν πίσω. Με αποτέλεσμα να χάσω όλη μου την περιουσία.

Ήμουν κλεισμένος στο σπίτι, έβγαινα, αλλά δεν πήγαινα με τις παρέες μου, να μην τους στεναχωρήσω. Όλο αυτό το σκηνικό επί δύο χρόνια. Και όλους αυτούς τους μήνες και τις ημέρες διάφοροι να βαράνε τα κουδούνια της πόρτας και του τηλεφώνου. Να αφήνουν χαρτιά με χρέη πολλά. Έτσι τα έχασα όλα. Οικόπεδα, μετρητά, ακίνητα, όλες τις τραπεζικές καταθέσεις. Όλα. Δεν μου έμεινε ούτε ένα ευρώ. Και ερχόταν ο Θάνος και ζούσα».

Τέλος, ο αγαπημένος παρουσιαστής αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή, αλλά και στους τρεις γάμους του: «Εγώ πιστεύω στις σημαντικές περιόδους της ζωής μου. Θα μείνουν όλα τα πρόσωπα. Αλλά θα μείνουν σαν απωθημένο. Βέβαια ολοκληρώνοντας τον κύκλο της ζωής σου ένα πρόσωπο θα μείνει. Δηλαδή “φεύγοντας” με το όνομα μιας γυναίκας θα συνοδεύσεις τον τελευταίο αναστεναγμό σου.

Εγώ πέρασα καλά. Το συναίσθημα το έβγαλα. Και το διαμέτρημά μου το ανέδειξα. Αν κάποια σύντροφός μου, γιατί έχω κάνει τρεις γάμους, με τη Μαρία, τη Φωτεινή, τη γυμνάστρια στο MEGA, και με τη Δήμητρα, αλλά και άλλες πολλές σχέσεις, αν κάποια λοιπόν δεν ήρθε στο ύψος των περιστάσεων ένα είναι σίγουρο: δεν φταίει εκείνη.

Το φταίξιμο είναι όλο δικό μου. Εγώ που εξιδανίκευα μια γυναίκα που ήθελα να είμαι δίπλα της. Αν είσαι τσιμπημένος μπορεί να τοποθετήσεις στις φωνητικές της χορδές ό,τι εσύ θέλεις. Να πιστεύεις ό,τι πιστεύει εσένα. Να παίρνεις τις απαντήσεις που θέλεις να ακούσεις. Να μεταφράζεις τις σιωπές της με δική σου μετάφραση”.