Συγκλόνισε ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο Ενώπιος Ενωπίω - «Δεν ήμουν καλός μπαμπάς»

Η εξομολόγησή του στον Νίκο Χατζηνικολάου

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλόνισε ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο Ενώπιος Ενωπίω - «Δεν ήμουν καλός μπαμπάς»

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος ήταν ο χθεσινό καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω και μεταξύ άλλων συγκλόνισε με τα λόγια του για την οικογένεια του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν ήταν καλός μπαμπάς, καθώς ήταν απόμακρος.

Η γνωστός συνθέτης αναφέρθηκε το έργο του, ενώ έδωσε έμφαση στην οικογένεια του, τη σύζυγό του Μαρία με την οποία είναι παντρεμένος πάνω από 40 χρόνια αλλά και για τα παιδιά του, τα οποία μάλιστα με τη σειρά τους, μίλησαν για τον μπαμπά τους με τον πιο τρυφερό τρόπο.

Αυτά είπε ο Γιώργος Χατζηνάσιος στο Ενώπιος Ενωπίω

«Δεν ήμουν καλός μπαμπάς. Ήμουν σε απόσταση.. Αν δεν ήταν η Μαρία…δεν θα μπορούσα να επικοινωνήσω με τα παιδιά. Αφού έβαλα κάγκελα. Ήμουν φυλακισμένος γιατί την ώρα που έγραφα έμπαιναν τα παιδιά μέσα και φώναζαν», είπε αρχικά.

Γιώργος Χατζηνάσιος Ενώπιος Ενωπίω

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια ξεκαθαρίζοντας: «Ο πατέρας μου μου ήταν ένας φοβερός μουσικός. Στη γενιά μας, αν δεν γινόσουν αυτό που ήταν ο πατέρας σου δε γλίτωνες με τίποτα. Εγώ ακόμα μωρό 3 ετών, μουρμούριζα και κατάλαβε ο πατέρας μου ότι έχω έφεση στη μουσική

Τι θες να παίξεις με ρώτησε ο πατέρας μου. Βιολί ή πιάνο. Και είπα πιάνο γιατί έβλεπα τα σημάδια στο λαιμό των βιολιστών. Αλλά αυτό, το πιάνο, συνετέλεσε στο να είμαι συνθέτης».

Στο προηγούμενο επεισόδιο του Ενώπιος Ενωπίω, καλεσμένος ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος «λύγισε» στον αέρα της εκπομπής.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Χατζηνάσιο

Από 14 χρονών, είναι ήδη ένας αξιόλογος πιανίστας με ιδιαίτερη κλίση στην Τζαζ, παράλληλα με την αγάπη του στην ελληνική μουσική, όπου εμφανίζεται ως συνθέτης από το 1972 με τον δίσκο: 4 – 5 – 3. Από τότε έχει γράψει πολλούς δίσκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απ’ τους οποίους πολλοί τιμήθηκαν με χρυσή και πλατινένια διάκριση, από διάφορες δισκογραφικές εταιρείες. Έγραψε, επίσης, μουσική και τραγούδια για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και την Τηλεόραση.

Από τους 45 Δίσκους του χαρακτηριστικοί είναι: Η Διαδρομή, Λεύκωμα, Σήμερα, Συναξάρια, Ενδεκάτη Εντολή, Μάθημα Σολφέζ, Επίθεση Αγάπης κ.α. Επίσης υπάρχουν και ορισμένοι δίσκοι στους οποίους συνθέτης είναι ο Χατζηνάσιος όμως μετά η μουσική των τραγουδιών χρεώθηκε σε άλλους συνθέτες επειδή αυτός δεν είχε συμβόλαιο με τις εταιρείες οι οποίες τους εξέδωσαν(Κυρά ζωή, Η Νένα Βενετσάνου στα Ελληνικά τραγούδια της, Λαϊκά του σήμερα, Μεταμορφώσεις, Δικαίωμα, Δι' ευχών, Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, Η χώρα των θαυμάτων, Έι, Καλώς τους, Στο δρόμο με τα χάλκινα, Αθώος ένοχος, Τραγούδια για τους μήνες, Σαν ηφαίστειο που ξυπνά, Πες μου θάλασσα κ. α.)

Ως γνήσιος Μακεδόνας δεν παρέλειψε να κυκλοφορήσει ένα δίσκο με παραδοσιακά τραγούδια της Μακεδονίας με ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά. Παράλληλα, έγραψε μουσική για 38 κινηματογραφικές ταινίες όπως Γλυκιά Συμμορία, Knock Out, Πάμπτωχοι Α.Ε., Το Αγκίστρι, Εσύ κι Εγώ, Πρωινή Περίπολος, Shirley Valentine της Paramount κ.α.

Επίσης, έγραψε μουσική για 25 Θεατρικά Έργα καθώς και μουσική για την Τηλεόραση όπως: Μυστικοί Αρραβώνες, Ακριβή μου Σοφία, Μαύρη Χρυσαλίδα, Τμήμα Ηθών, Γελοίον του Πράγματος, Δρόμοι της Πόλης, Άγγιγμα Ψυχής, Σύνορα Αγάπης, Τα Φτερά του Έρωτα, Το Φιλί της Ζωής.Το 1980 πήρε Α΄Βραβείο στο Γαλλικό Φεστιβάλ (Rose d’ Or) με το τραγούδι «Όταν γύρω Νυχτώνει». Επίσης, πήρε βραβείο στο Φεστιβάλ της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης κι έχει τιμηθεί από διάφορους συλλόγους για την προσφορά του στην Ελληνική Μουσική.

Με πληροφορίες από τη Wikipedia.