«Λύγισε» ο Βρεττός Βρεττάκος για τον χαμό του πατέρα του - «Είναι κάτι που πονάει πολύ και..»

Εμφανώς συγκινημένως

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Λύγισε» ο Βρεττός Βρεττάκος για τον χαμό του πατέρα του - «Είναι κάτι που πονάει πολύ και..»

Ο Βρεττός Βρεττάκος μίλησε στο On Time και συγκεκριμένα στην Σάσα Σταμάτη και αποκάλυψε την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του, που αφορά την απώλεια του πατέρα του. Για τον πατέρα της, μεταξύ των άλλων, λύγισε και η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Είσαι ένας Έλληνας σχεδιαστής που κάνει διεθνή καριέρα. Πιστεύεις ότι η haute couture περνάει κρίση;

Σαφέστατα τα haute couture είναι ένα είδος πολυτελείας το όποιο βιώνει δύσκολες στιγμές. Παρόλα αυτά έχει αποδειχτεί και ιστορικά ότι σε εποχές κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, η μόδα της υψηλής ραπτικής είχε ένα κοινό το οποίο τη στήριξε διακριτικά.

Φέτος δεν θα γίνουν ρεβεγιόν, κάτι αρνητικό για τον κλάδο σας. Ανησυχείς;

Πιστεύω ότι δεν θα γίνουν τα μεγάλα καλέσματα τα υπερ-glamorous πάρτι ή συνευρέσεις με πολλά άτομα, παρόλα αυτά υπάρχει ένα κοινό που είτε με δύο είτε με 102 άτομα θα επιλέξει να φορέσει ένα κομμάτι υψηλής ραπτικής.

Εκτός από σχεδιαστής, έχεις και μια οικογένεια. Είναι δύσκολα τα πράγματα οικονομικά;

Όταν έχεις κάνει σωστή διαχείριση στη ζωή σου, νομίζω ότι με αξιοπρέπεια μπορείς τις δύσκολες στιγμές να τρως από τα έτοιμα. Άλλωστε, έχω στη ζωή μου αρκετά ξεκάθαρο ότι εγώ είμαι ο σχεδιαστής και όχι ο πελάτης μου.

Ήταν δύσκολο να φτάσεις ως εδώ, σου έκαναν πόλεμο;

Όταν ξεκινάς την καριέρα σου με όνειρα και προσδοκίες ποτέ δεν ξέρεις πού θα φτάσεις. Σίγουρα στοχεύεις πολύ ψηλά, αλλά η ουσιαστική προσπάθεια και η απίστευτη δουλειά που έχω ρίξει με οχύρωσαν πάρα πολύ και μου έδωσαν μια αυτοπεποίθηση πως ό,τι και να γίνει στα εύκολα και στα δύσκολα, και πίστεψέ με οι δυσκολίες είναι περισσότερες απ’ όσο φαίνονται, μου έδωσαν τη δύναμη.

Έχεις ντύσει πολλές διεθνούς φήμης σταρ, ανάμεσα σε αυτές Μπιγιονσέ, Λόπεζ, Σακίρα, Τέιλορ Σουίφτ και πολλές ακόμα. Ποια ξεχωρίζεις;

Αυτές είναι αυτό που λέμε οι απόλυτες σταρ. Η καθεμία ξεχωριστή και δεν έχει να αποδείξει τίποτα πέραν της επωνυμίας της, του ταλέντου της και της διαχρονικότητάς τους. Είναι γυναίκες leaders. Είναι στρατιώτες και καθόλου ψωνισμένες. Έχω άψογη συνεργασία.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου;

Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου ήταν η απώλεια του πατέρα μου. Είναι κάτι το οποίο ακόμα και τώρα δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Είναι κάτι το οποίο πονάει πολύ και είναι απίστευτα βαθύ.

Λίγα λόγια για τον Βρεττό Βρεττάκο

O Βρεττός Βρεττάκος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Θυμάται τον εαυτό του ως παιδί να ζωγραφίζει ατελείωτες ώρες , όπου κύρια πηγή έμπνευσης του ήταν τα ρούχα και οι στολές των ηρώων που λάτρευε.

Σε συνεντεύξεις εξομολογείται πως μεγάλη επιρροή για τον ίδιο είχε το επάγγελμα της μητέρας του που ήταν μοδίστρα. Πολύ γρήγορα ήρθε η στιγμή που συνειδητοποίησε πως πρέπει να ακολουθήσει το όνειρο του με κάθε κόστος. Σπούδασε στη Ρώμη ενδυματολογία θεάτρου και μόδας.

Ακολούθησαν οι σπουδές του στο Λονδίνο στο Central Saint Martins και το μεταπτυχιακό του στο Royal College of Art του Λονδίνου. Εκεί ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μόδας, καθώς για δάσκαλό του είχε τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν , έπειτα γνώρισε τη διευθύντρια της αμερικανικής “Vogue”, Αννα Γουίντουρ και τον Τζον Γκαλιάνο.

Την εποχή που επικεφαλής του οίκου Dior ήταν ο Τζον Γκαλιάνο, η πρακτική του σαν μέλος της ομάδας σχεδιασμού, του άνοιξε τις πόρτες και το μεγάλο βήμα θα γινόταν με ένα συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τον οίκο Dior. Ο Βρεττός Βρεττάκος όμως, το αρνήθηκε, διότι η αποκλειστική συνεργασία θα αποτελούσε εμπόδιο για τη δημιουργία της δικής του συλλογής.