Σοκαριστική αποκάλυψη για τον Θάνο Μικρούτσικο - «Με είχε πιάσει από τον σβέρκο και μου έριχνε..»

Ποιος ήταν αυτός που το εξομολογήθηκε;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Σοκαριστική αποκάλυψη για τον Θάνο Μικρούτσικο - «Με είχε πιάσει από τον σβέρκο και μου έριχνε..»

Μια σοκαριστική αποκάλυψη έγινε για τον Θάνο Μικρούτσικο στην εκπομπή «Μουσικό Κουτί» με τη Ρένα Μόρφη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Συγκεκριμένα, καλεσμένος στην εκπομπή βρέθηκε ο Χρήστος Θηβαίος ο οποίος εξομολογήθηκε πως ο Θάνος Μικρούτσικος είχε την συνήθεια να.. του ρίχνει σφαλιάρες στον σβέρκο για να μάθει μουσική.

Ο Θηβαίος είπε χαρακτηριστικά: «Όταν μάθαινα τα τραγούδια για να τραγουδήσω στο Μέγαρο, είχα μάθει 93 τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Πάω ένα μεσημέρι στο σπίτι του στο Μετς για να διαλέξουμε τραγούδια.

Με πιάνει από τον σβέρκο και μου βγάζει μια παρτιτούρα για κρουστά και σοπράνο σαξόφωνο και του λέω τι είναι αυτό; Μου λέει διάβασε! Με είχε πιάσει από τον σβέρκο και μου έριχνε σφαλιάρες όποτε έκανα λάθος. Μου έλεγε ότι ξέρει ότι ξέρω τα τραγούδια, αλλά το θέμα είναι να μάθω είναι να μάθω μουσική». Παρεμπιπτόντως, άνοιξε η διαθήκη του Θάνου Μικρούτσικου.

Συγκλονιστική αποκάλυψη για τον Θάνο Μικρούτσικο από τον Θηβαίο

Ραγίζει καρδιές η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου ανήμερα των γενεθλίων του

Μέσα από μία εξαιρετικά συγκινητική ανάρτησή της, η σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου, Μαρία Παπαγιάννη θέλησε να στείλει ένα ξεχωριστό μήνυμα ανήμερα των γενεθλίων του αγαπημένου συνθέτη, με το οποίο ράγισε καρδιές σε φίλους, συγγενείς και θαυμαστές.

Μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ο Θάνος Μικρούτσικος "έφυγε" από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου του 2019, με ολόκληρο τον κόσμο της μουσικής να βυθίζεται στη θλίψη για την μεγάλη απώλεια ενός κορυφαίου συνθέτη.

Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστή μιας και η 13 Απριλίου ήταν η μέρα κατά την οποία ο Θάνος Μικρούτσικος θα συμπλήρωνε τα 72 έτη, με την σύζυγό του, Μαρία Παπαγιάννη να στέλνει στον αγαπημένο της το δικό της όμορφο μήνυμα για να του ευχηθεί.

«Τα κατάφερες αγάπη μου. Μας έκανες όσους σε αγαπήσαμε λίγο καλύτερους ανθρώπους» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, συνοδεύοντας το μήνυμά της με μία φωτογραφία του Θάνου Μικρούτσικου, ενώ εξαιρετικά συγκινητική ήταν και η κίνηση που είχε κάνει η οικογένειά του κατά την κηδεία του.

Θάνος Μικρούτσικος θάνατος

Μεγάλη συγκίνηση είχαν προκαλέσει και τα λόγια της μετά το θάνατό του

«Αγάπη μου δεν ξέρω αν γιατρέψω ποτέ την ψυχή μου. Ξέρω όμως ότι με εμβολίασες με τη χαρά της ζωής και της δημιουργίας. Αντίδοτο σε κάθε μιζέρια, κάθε μικρότητα. Αγάπη μου, σου ζητώ συγνώμη που λύγισα και ευχήθηκα να γίνει αετός, να πετάξεις και το μόνο που σου υπόσχομαι ότι πάντα θα πορεύομαι στο δρόμο σου. Θα ονειρεύομαι ότι θα πετάξω και θα σε φθάσω αγάπη μου».

Η κόρη του μουσικοσυνθέτη, Αλεξάνδρα «ράγισε» καρδιές όταν απευθύνθηκε με λέξεις γεμάτες συμβολισμούς στον πατέρα της.

«Μπαμπά, καπετάνιε… Εσύ μπαμπά που μίλαγες για τους σεισμούς που μέλλονται για να έρθουν. Εσύ μπαμπά μου είσαι και θα παραμείνεις ο μεγαλύτερος σεισμός από όλους. Και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, κάπου στο Σταυρό του Νότου κράτησε μου ζεστό το πιάνο για όταν ξανασυναντηθούμε. Σε αγαπάω»!