Θρήνος για το πριγκιπικό ζευγάρι Αλέξανδρος - Αικατερίνη

Δύσκολες ώρες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θρήνος για το πριγκιπικό ζευγάρι Αλέξανδρος - Αικατερίνη

Δύσκολες ώρες βιώνει ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Πριγκίπισσα Αικατερίνη εξαιτίας μιας απώλεια που τους έχει κοστίσει αρκετά.

Το πριγκιπικό ζευγάρι της Σερβίας έστειλε το μήνυμα του για τον χαμό του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου που τόσο πολύ θαύμαζαν και τιμούσαν ενώ την ίδια στιγμή θρήνος ξέσπασε και στον καλλιτεχνικό κόσμο μετά την απώλεια ενός κορυφαίου μουσικού.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος δήλωσε:

«Η Σύζυγος μου και εγώ με βαθιά θλίψη ενημερωθήκαμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος αποδήμησε εις Κύριον. Όλοι μας χάσαμε, τραγικά, τον σπουδαίο πνευματικό μας ηγέτη.

Ο Αγιώτατος, ο Πατριάρχης μας Ειρηναίος θα μείνει στην μνήμη μας ως ένας μεγάλος ηγέτης και αγωνιστής για την εκκλησία, την βασιλεία και τον σερβικό λαό. Θα μείνει για πάντα στις προσευχές μας, στις καρδιές μας και στην μνήμη μας.

Ήμουν βαθιά συγκινημένος από την πίστη του, ως Ορθόδοξος Χριστιανός, από τις ευλογίες της πατρικής του συμβουλής που μου έδινε, την αγάπη του για όλους και για την σοφία του.

Προσκαλώ όλο τον κόσμο να προσευχηθεί μαζί με τον Σερβικό λαό. Ο Ελεήμων Κύριος να ξεκουράσει τον Αγιώτατο Πατριάρχη Ειρηναίο στον οίκο των δίκαιων και να του δώσει την βασιλεία των Ουρανών. Αιωνία η μνήμη του.» κατέληξε λέγοντας ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος.

Θρήνος για το πριγκιπικό ζευγάρι Αλέξανδρος - Αικατερίνη μετά την απώλεια του πνευματικού ηγέτη

Θρήνος για τον Μίμη Πλέσσα και τη σύζυγο του

Θρήνος επικρατεί στην οικογένεια του Μίμη Πλέσσα, καθώς έφυγε από τη ζωή η μητέρα της συζύγου του, Λουκίλας Καρέρ. Οι ώρες για το ζευγάρι είναι δύσκολες.

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση, του θανάτου της αγαπημένης της μητέρας, η σύζυγος του μουσικοσυνθέτη.

Η Λουκίλα Καρρέρ, δημοσίευσε μια φωτογραφία και έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της:

«Καλό ταξίδι Μανούλα μου... Ήθελες να φύγεις σπίτι σου "μακρια απο γιατρούς" και ο Θεός σε άκουσε.... Μας ξάφνιασες ομως... Κι αυτό πονάει ακόμα πιο πολύ... Φιλιά στον μπαμπά...». Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία της κόρης της Σοφίας Βέμπο.

Μίμης Πλέσσας σύζυγος θάνατος μητέρας

Λίγα λόγια για τον Μίμη Πλέσσα

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1924 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για συνέχιση σπουδών. Σε πολύ μικρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Το 1952, σε ηλικία μόλις 27 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ. Το 1952 άρχισε επίσης την ενασχόληση του με τη σύνθεση και από το 1956 ως μαέστρος και συνθέτης.