Συγκλονίζει ο Θοδωρής Αθερίδης - «Νόμιζα ότι έχω κατάθλιψη και..»

Τι αποκάλυψε ο ηθοποιός;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκλονίζει ο Θοδωρής Αθερίδης - «Νόμιζα ότι έχω κατάθλιψη και..»

Ο Θοδωρής Αθερίδης μίλησε στην κάμερα του Έλα Χαμογέλα και συγκεκριμένα στον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και εξομολογήθηκε συγκλονιστικές στιγμές από το παρελθόν του.

Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε πως έχει επισκεφθεί ψυχίατρο εξαιτίας του στρες και πως πίστευε ότι πάσχει από κατάθλιψη ενώ πριν λίγο καιρό είχε δεχθεί επίθεση στο Facebook.

Ο Θοδωρής Αθερίδης είπε χαρακτηριστικά: «Ο πνευματικός μου μου έλεγε γελάτε, ο διάολος νομίζει ότι γελάτε με αυτόν και φεύγει. Πιστεύω πολύ στην εξομολόγηση, στην προσευχή και στα μυστήρια.

Δεν είναι ότι την ψυχανάλυση την θεωρώ κάτι δεύτερο. Όταν χρειάστηκε να πάω σε ψυχίατρο πήγα. Είχα πάρα πολύ στρες κι έπρεπε να το διαχειριστώ. Εγώ νόμιζα ότι έχω κατάθλιψη αλλά ο ίδιος μου είπε από στρες.

Όταν όμως βλέπεις το εγγόνι σου, θεωρείς οτιδήποτε άλλο σε απασχολεί στην ζωή μια βλακεία» κατέληξε λέγοντας ο Θοδωρής Αθερίδης.

Θοδωρής Αθερίδης: Συγκλονίζει η αποκάλυψη του για την περιπέτεια με τον αλκοολισμό - "Το ξεκίνησα όταν..."

Ο Θοδωρίδης Αθερίδης προέβη σε μια πολύ αποκαλυπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ για την ζωή του και τις περιπέτειες που ήρθε αντιμέτωπος. Μια στιγμή που συγκλόνισε με ήταν όταν μίλησε για τον αλκοολισμό ο οποίος ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 15 χρονών!

“Για μένα ήταν εύκολο να μοιραστώ ότι ήμουν αλκοολικός. Πειθαρχημένος είμαι μόνο στη δουλεια. Το κλικ που με έκανε να πάω στους Ανώνυμους Αλκοολικούς ήταν ότι πίστεψα ότι μόνος μου δεν θα τα καταφέρω. Η πρώτη μέρα ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, όταν έγινε ο σεισμός.

Την τρίτη μέρα νιώθω ότι θέλω να πιω και αντί να το κάνω βρήκα το τηλέφωνο των ΑΑ. Τη γυναίκα μου την έπιασαν κλάματα. Έκλεισα ραντεβού, με υποδέχτηκε ένας άνθρωπος αλκοολικός εκεί, μου κάνει μια συνέντευξη, καταλαβαίνει ότι είμαι για τα μπάζα και μου λέει “Έλα”. Δείτε εδώ τι ανακοίνωσε ο ηθοποιός για την καινούργια του εκπομπή!

Κάτι που με έκανε να πω ότι πρέπει να το σταματήσω ήταν η δουλειά. Εκεί ήμουν άψογος ακόμα και όταν έπινα. Δεν είχα εικόνα μεθύστακα. Στις ομάδες το λέμε “τοκογλύφο” το αλκοόλ, σου δίνει και όταν έρθει η ώρα να σου ζητήσει είναι πολύ δύσκολο. Έκανα ταυτόχρονα το “Η αγάπη είναι ελέφαντας” και το “Και πάλι φίλοι”. Οι δύο βοηθοί είχαν κανονίσει να μη συναντιούνται τα γυρίσματα αλλά δεν είχαν υπολογίσει ότι πρέπει να κοιμάμαι.

Είχα μείνει άυπνος πολλές μέρες και κάποια στιγμή με έπιασε ένας πόνος στο γύρισμα που περνούσε μονάχα αν έπινα, είχα ζητήσει από το σκηνοθέτη να μου δώσει 10 λεπτά, να συνεχίσει. Πηγαίνω και πίνω 4 μπύρες και με περίμενε ένα ολόκληρο συνεργείο να τελειώσω με τα προβλήματά μου. Σταμάτησα μία δουλειά. Αυτό το πράγμα με τσάκισε τόσο πολύ. Γυρνώντας στο σπίτι το λέω στη γυναίκα μου και κάνει το πιο συγκινητικό πράγμα."