Κώστας Τσόκλης: "Μαζεύει" τα λεγόμενα για τον κορωνοϊό που έφεραν αντιδράσεις - "4 μήνες δεν μίλησε κανείς, τώρα τους ήρθε!"

Τι είπε για τις επίμαχες δηλώσεις;

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κώστας Τσόκλης:

Θύελλα αντιδράσεων έφεραν οι δηλώσεις του εικαστικού Κώστα Τσόκλη σχετικά με τον κορωνοϊό στην εκπομπή Art week. Σήμερα μετά τον σάλο μίλησε στο Live news και τον Νίκο Χατζηνικολάου για όσα είπε και..."κόπηκαν"

Ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή «Art week» με τη Λένα Αρώνη: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία.

Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα έσωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…».

Ύστερα από αυτά, και με τον κόσμο να ρίχνει τα πυρά κατά πάνω του μίλησε στο Live news.

Αυτές είναι οι νέες δηλώσεις του Κώστα Τσόκλη

«Έχουνε απομονώσει κομμάτια και δεν έχουν κατανοήσει, τι λέω. Το θέμα δεν ξεκινάει ότι εγώ καθορίζω ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει, αλλά το καθόρισαν οι Ιταλοί, ή κάποιοι επιστήμονες στην Ιταλία. Αυτό με θίγει εμένα. Στην Ιταλία είχαν γίνει αυτές οι επιλογές ανθρώπων, αν θυμάσαι.

Μιλάμε για τέσσερις μήνες πριν ε; Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από αυτή την εκπομπή και τέσσερις μήνες δεν μίλησε κανείς, τώρα τους ήρθε» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Και γιατί να σκοτώσεις έναν γέρο και να μην σκοτώσεις έναν βλάκα νέο, έτσι είπα για αυτό παρεξηγήθηκα. Εννοώ ένας γέροντας να είναι ο Πικάσο να τον αφήσω να πεθάνει και να αφήσω να ζήσει η κυρά Μαρία. Έτσι είπα. Και βρέθηκαν πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν».

Ο διεθνούς φήμης εικαστικός κατέληξε: «Οι επιστήμονες φέρθηκαν προσβλητικά στους γέρους. Είχα θυμώσει γιατί έβαζαν τους γέρους σαν να είναι πια “άχρηστοι” ενώ για εμάς είναι ιερά πρόσωπα οι γέροντες είναι αυτοί που μας μόρφωσαν, αυτοί που μας έθρεψαν, αυτοί που κρύβουν μέσα τους όλη την σοφία την ανθρώπινη».

Εκτός εαυτού στον αέρα του The Booth η Σοφία Μουτίδου για τις δηλώσεις του Κώστα Τσόκλη - «Μεγάλη προσοχή παιδιά»

Με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Τσόκλης, η Σοφία Μουτίδου δε δίστασε να ξεσπάσει στον αέρα του The Booth, ζητώντας την προσοχή του τηλεοπτικού κοινού, καθώς θίχτηκε ένα πολύ σημαντικό θέμα.

«Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία στις διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Ένας γέροντας ξέρουμε πια τι ψάρια έπιασε στη ζωή του.

Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ’σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο άλλος είναι μια πραγματική αξία αναγνωρισμένη», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσόκλης.

Οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν έντονα στο The Booth με την Σοφία Μουτίδου να σημειώνει:

«Αυτός είναι ο διαχωρισμός του οριακά ξεπερασμένου σημείου που φλερτάρει γλωσσόφιλα με τον φασισμό με τις δηλώσεις που κάνουμε εμείς στην εκπομπή. Θέλω να καθαρίσετε τα μυαλά σας όλοι με ένα ωραίο καθαριστικό, έχετε πάρα πολλά στο μπάνιο σας και να καταλάβετε τη διαφοροποίηση. Ο συγκεκριμένος κύριος έχει πει στο παρελθόν και κάτι ακόμη».

«Εδώ πέρα μιλάμε από τα κεντρικά της ανδρικής ορμόνης. Από τα κεντρικά των καλαμπαλικιών του άνδρα που είναι σε πάρα πολύ ζωώδη κατάσταση και εννοείται ότι μία γυναίκα με ένα σορτσάκι, τι θέλει, βιασμό. Εδώ, λοιπόν, ερχόμαστε να κάνουμε έναν μεγάλο διαχωρισμό με την δήλωση που έκανα εγώ την Παρασκευή και έπεσαν να με φάνε στο διαδίκτυο. Ότι εγώ είμαι υπέρ των βιασμών!

Κάτι δεν συμβαίνει… Υπάρχουν κάποια γνωστικά σφάλματα ή παράλογα άλματα τα οποία πρέπει να εξετάσετε τους προσωπικούς σας γιατρούς! Προσοχή μεγάλη παιδιά και προσοχή μεγάλη κορίτσια! Είναι άλλο πράγμα η αυτοδιάθεση και άλλο πράγμα το ξεπούλημα. Άλλο πράγμα η ελευθερία και άλλο πράγμα η ελευθεριότητα» πρόσθεσε, επίσης, η Σοφία Μουτίδου μετά την ανάγνωση παλαιότερων δηλώσεων του κ. Τσόκλη περί των βιασμών. Δείτε εδώ και τις τελευταίες εξελίξεις με την κόντρα της Σοφίας Μουτίδου και του Χάρη Ρώμα.