Εξελίξεις με την υγεία του Γιώργου Πατούλη - «Μέχρι στιγμής είμαι...»

Όλα όσα είπε στο Live News

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Εξελίξεις με την υγεία του Γιώργου Πατούλη - «Μέχρι στιγμής είμαι...»

Ο Γιώργος Πατούλης χθες ανακοίνωσε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό και σήμερα μίλησε με την εκπομπή Live News προκειμένου να μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις με την κατάσταση της υγείας του, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής είναι ασυμπτωματικός.

Ο περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με κάποιον δήμαρχο ο οποίος είχε κορωνοϊό και έτσι αποφάσισε να κάνει τεστ προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχει κολλήσει.

Όπως εξήγησε στον Νίκο Ευαγγελάτο, κανείς από την οικογένεια του δεν έχει κολλήσει - δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση της Μαρίνας Πατούλη - ενώ μέχρι στιγμή και ο ίδιος αισθάνεται μία χαρά.

«Μέχρι στιγμής είμαι ασυμπτωματικός. Εργάζομαι από το σπίτι. Σήμερα είχαμε τηλεδιάσκεψη με όλους τους αντιπεριφερειάρχες υγείας για τα ζητήματα της πρόληψης. Αλλά ο ιός είναι αόρατος, υπάρχει και δε συγχωρεί κανένα λάθος.

Δεν έχω αισθανθεί τίποτα. Υπήρχε όμως μια επίσκεψη ενός δημάρχου πριν λίγες ημέρες, που μετά είδαμε στο διαδίκτυο ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό. Πάντα τηρούσαμε τα μέτρα και με μάσκες και όλα. Τη Δευτέρα, όταν είδα την Κυριακή ότι είναι θετικός, έκανα rapid test που βγήκε αρνητικό, αλλά μετά έκανα και μοριακό που βγήκε θετικό.

Βρίσκομαι σε απομόνωση ασκώντας τα καθήκοντά μου. Και η σύζυγος και ο γιος μου ήταν αρνητικοί, όπως και πολλοί εκ των συνεργατών μου. Έγιναν και απολυμάνσεις. Όλα τα πρωτόκολλα τηρούνται, αλλά ο κορονοϊός είναι εδώ, είναι αόρατος.

Αν έχω τα αντισώματα δεν θα κάνω το εμβόλιο, αλλά αν τύχαινε να μην είχα, προφανώς και θα έκανα το εμβόλιο. Στην οικογένειά μου θα προτείνω να γίνει ο εμβολιασμός.

Το υπέρτατο αγαθό της πρόληψης για τους ιούς είναι το εμβόλιο και από τη στιγμή που η επιστημονική κοινότητα κατάφερε σε λίγους μήνες μέσα από ευρύτατες έρευνες προφανώς, να φέρει αυτό το αγαθό, είναι για τη χρήση των ανθρώπων ώστε να ελαττωθεί η θνησιμότητα και να υπάρξει η δυνατότητα να ανοίξουν οι κοινωνίες», είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Αναστασοπούλου - Οικονόμου: Ανακοίνωσαν on air πως θα κάνουν τεστ κορωνοϊού - Είχαν καλεσμένο τον Πατούλη

Ο Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου ανακοίνωσαν on air πως θα κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊο γιατί είχαν καλεσμένο τον Γιώργο Πατούλη , ο οποίος βρέθηκε θετικός στον ιό.

Οι παρουσιαστές του ΣΚΑΙ εμφανίστηκαν σήμερα σε διαφορετικές θέσεις και σε… απόσταση στο στούντιο της εκπομπής και δήλωσαν χαρακτηριστικά:

«Χωρίσαμε τα τσανάκια μας εδώ με τη Μαρία, γιατί είχαμε ένα κρούσμα στον ΣΚΑΪ, τον κύριο Πατούλη, που φιλοξενούσαμε στο στούντιό μας. Ο κύριος Πατούλης ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, μετά από μια συνάντηση που είχε με έναν Δήμαρχο στο γραφείο του και στην οποία τηρούνταν όλα τα μέτρα, όπως έγραψε και ο ίδιος. Κι εμείς εδώ θα πρέπει κάπως να προσαρμοστούμε ανάλογα. Βεβαίως και εδώ τηρούσαμε τα μέτρα, ο άνθρωπος ήρθε με τη μάσκα του και κάθισε στα 2 μέτρα μακριά από εμάς και περισσότερο. Δεν κουνήθηκε από τη θέση του, δεν άγγιξε κάτι, δεν τον χαιρέτησε κανείς…» είπε ο Δημήτρης Οικονόμου στην έναρξη της εκπομπής και η Μαρία Αναστασοπούλου συμπλήρωσε: «Χρειάζεται να πάρουμε κάποια επιπλέον μέτρα για τις επόμενες ημέρες, για το επόμενο 24ωρο γιατί θεωρούμαστε επαφές. Είμαστε στην ιχνηλάτηση κανονικά».

Και στη συνέχεια, ο Δημήτρης Οικονόμου υπογράμμισε: «Θα κάνουμε τα τεστ κι εμείς, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο αύριο και τις επόμενες ημέρες. Δυο τεστ δεν κάνεις;» με τη Μαρία Αναστασοπούλου να προσθέτει με χαμόγελο: «Δύο τεστ στη σειρά με διαφορά λίγων ημερών και στη συνέχεια θα ξαναβρεθούμε…».

«Θα κάνουμε τον σταυρό μας να βγουν καλά τα αποτελέσματα κι από εκεί και πέρα προχωράμε μπροστά, γιατί δεν έχουμε πολλές επιλογές» είπε με χιούμορ καταλήγοντας ο παρουσιαστής.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: protothema.gr