Αλέξης Κούγιας: "Απαράδεκτο να φορέσουν χειροπέδες στον Νότη Σφακιανάκη"

Τι άλλο δήλωσε;

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας:

Εκτενώς για την σύλληψη του Νότη Σφακιανάκη μίλησε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας στο Secret και ανέφερε χαρακτηριστικά πως θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός πως η αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στον καλλιτέχνη.

«Για την πρώτη κατηγορία δεν μπορούμε να προβάλλουμε τίποτα, γιατί πράγματι κατείχε ένα όπλο χωρίς άδεια, παρά το ότι επί 17 χρόνια είχε έννομη άδεια. Τα τελευταία τρία χρόνια, και ειδικά μετά τις δηλώσεις του για τα μνημόνια, δεν του ανανέωσαν την άδεια. Μετά την συμφωνία της Τετάρτης να μην εισαχθεί η δικογραφία για εκδίκαση, αφού ο κύριος Νότης Σφακιανάκης έχει αφεθεί ελεύθερος και, λόγω COVID, η φύση της υποθέσεως δεν είναι από αυτές των οποίων επιτρέπεται η εκδίκαση με κυβερνητική απόφαση. Μας δίνεται ο χρόνος να ανανεώσουμε την παλιά άδεια ή να εκδώσουμε νέα άδεια, καθώς ο Νότης Σφακιανάκης τηρεί όλες τις προϋποθέσεις».

«Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη κατηγορία, ο ανακριτής εξαρχής ήταν κατηγορηματικός ότι δεν έχει σχέση με τη χρήση ναρκωτικών. Αν γινόταν την Τετάρτη το δικαστήριο, θα αποδεικνύαμε τι έχει γίνει ακριβώς και είμαι βέβαιος πως θα αθωωθεί. Αυτό που έχει στεναχωρήσει τόσο εκείνον όσο και εμένα είναι η διαπόμπευση του» και πρόσθεσε: «Με παράνομο τρόπο, η Αστυνομία δέκα λεπτά μετά τη σύλληψη του, δημοσιοποίησε το γεγονός και, έτσι, από τις 11 το βράδυ όλα τα sites είχαν το όνομα του, ενώ στη συνέχεια συνδικαλιστές της Αστυνομίας παρανόμως δημοσιοποιούσαν το περιεχόμενο των φακέλων που αφορούν την αδειοδότηση του για την κατοχή όπλου και διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις». Η αλήθεια για την λιποθυμία του Νότη Σφακιανάκη - Λίγα λεπτά πριν είχε φάει...

«Η πλέον ακραία συμπεριφορά ήταν αυτή του να δεσμεύσουν τον κ. Σφακιανάκη με χειροπέδες, λες και ήταν κακοποιός και ή θα αποδράσει ή θα επιτεθεί στους αστυνομικούς. Για ό,τι παράνομο έχει συμβεί εις βάρος του θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες αν θα κάνουμε μηνύσεις και αγωγές. Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα στενοχωρημένος, γιατί 17 χρόνια είχε άδεια και τώρα κατηγορείται, ενώ οι ίδιοι κίνδυνοι παραμένουν. Φυσικά και στενοχωρήθηκε πολύ με τις διαρροές της Αστυνομίας, που παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, που αφορούν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών».

Αδιανόητο ξέσπασμα του Σφακιανάκη στο instagram - «Έπεσε» το προφίλ του

Ο κακός χαμός έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τον Νότη Σφακιανάκη και την σύλληψη του. Λίγες μέρες μετά, ο τραγουδιστής έσπευσε να δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ένα μακροσκελές κείμενο ξεσπώντας για τους δημοσιογράφους και το κράτος ενώ όσο ήταν στο αστυνομικό τμήμα δεν δίστασε μέχρι και να.. μοιράσει αυτόγραφα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ευτυχείτε, μερικές ώρες μετά την δημοσίευση του Νότη Σφακιανάκη, ο λογαριασμός του «έπεσε» δίχως να γνωρίζουμε αν ευθύνεται αυτός ή η πλατφόρμα.

Ο Νότης Σφακιανάκης έγραψε χαρακτηριστικά: “Η αγάπη σας τώρα χρόνια εκδηλωμένη! Η στήριξή σας έμπρακτη σε κάθε δύσκολη στιγμή!

Το ηθικό δίδαγμα όμως της ιστορίας, πως το κράτος του κ@@υ αλληλένδετα με πληρωμένους δημοσιογράφους και χρεωμένα κανάλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας… λειτουργούν με γνώμονα το διαιρεί και βασίλευε προστατεύοντας τα λαμόγια, τους εγκληματίες, τους παιδεραστές, τους βιαστές, τους φοροφυγάδες και πάσης φύσεως κακοποιό στοιχείο που πάει με τα νερά τους ή εντάσσεται κιόλας… απεναντίας για όλους εμάς τους υπόλοιπους μπορεί να συμπεριφέρεται και να εκθέτει πρόσωπα και καταστάσεις προς όφελος του σαθρού συστήματος, κερδίζοντας νούμερα “ευρά” γελοιοποιώντας κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Υ.Γ.1 Μην μασάτε με τη μ@λακία που μας πασάρουν.

Υ.Γ.2 Είναι τόσα πολλά τα μηνύματα και ιστορίες σας, που με φιμώνει το Instagram να τα επαναδημοσιεύσω»

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα από το Ευτυχείτε