Ράγισε καρδιές ο Ζαχίρ από το MasterChef - Η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ρίγη συγκίνησης

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ράγισε καρδιές ο Ζαχίρ από το MasterChef - Η εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Ζαχίρ ο πρώην παίκτης του MasterChef που κατάφερε να συγκινήσει χιλιάδες τηλεθεατές, τώρα ραγίζει καρδιές με μια κίνηση ανθρωπιάς. Μια εικόνα του κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Ο σεφ, μπορεί να έχει αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στη ζωή του και στην αρχή της νέας του ζωής στην Ελλάδα να μην είχε λεφτά, ωστόσο σήμερα έχοντας μάθει από όλα αυτά, βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στο Instagram λοιπόν κυκλοφορεί μια φωτογραφία του Ζαχίρ να μοιράζει φαγητό που μαγείρεψε σε ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας.

«Αθήνα: Ο Ζαχίρ από το MasterChef μαγείρεψε το ΣΚ για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και έγινε το πρότυπο μας», γράφει η εικόνα.

Ζαχίρ MasterChef

Δείτε εδώ και ποιος παίκτης του MasterChef ετοιμάζεται να γίνει μπαμπάς.

Ράγισε καρδιές ο Ζαχίρ από το MasterChef - "Η αδερφή μου πέθανε από..."

"Η αδερφή μου και ο πατέρας μου πέθαναν μετά από βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν". Ρίγη ανατριχίλας προκλήθηκε με τον Ζαχίρ από το MasterChef και τις δηλώσεις που δεν ήξερε κανείς μέχρι τώρα.

Ο ίδιος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτης, στο "Μετά τα Μεσάνυχτα", και δεν δίστασε να αναφερθεί στην προσωπική του ζωή, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό.

Χαρακτηριστικά δήλωσε, «Γεννήθηκα στο Αφγανιστάν και έφυγα από εκεί χωρίς τους γονείς μου σε ηλικία 10 ετών. Γλίτωσα από το θάνατο, αλλά συνάντησα πολλές δυσκολίες ώστε να έχω μια καλύτερη ζωή. Σε ηλικία 11 ετών βρέθηκα στο Ιράν και δούλευα για να επιβιώσω. Για ένα χρόνο δεν είχα νέα από την οικογένειά μου.

Η αδερφή μου και ο πατέρας μου πέθαναν μετά από βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν. Στο Ιράν έμεινε πέντε χρόνια και δεν είχα να φάω. Πάντα ήθελα να σπουδάσω, αλλά ποτέ δεν ήξερα τι θέλω να γίνω. Έφτασα με βάρκα στη Μυτιλήνη. Η βάρκα σκίστηκε και πέσαμε στη θάλασσα, κατάφερα να σώσω δύο άτομα που δεν ήξεραν κολύμπι».

«Έχω να δω τη μητέρα μου 20 χρόνια. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να μην την ξαναδώ. Όταν έφτασα στη Λέσβο δεν είχα λεφτά και κοιμόμουν στα παγκάκια. Όταν ήρθα στην Αθήνα πήγα σχολείο και παράλληλα δούλευα σε οικοδομή. Αποφάσισα να γίνω μάγειρας γιατί κατάλαβα ότι το φαγητό για μένα έχει μεγάλη αξία. Το MasterChef μπήκε τυχαία στη ζωή μου. Είχε δηλώσει συμμετοχή για μένα ένας φίλος μου από το Αφγανιστάν.

Στο MasterChef είχα πολύ άγχος, είχα χάσει τέσσερα κιλά. Δεν ήθελα να μάθει ο κόσμος την ιστορία της ζωής μου μέσα από το παιχνίδι γιατί είμαι πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος. Μετά το παιχνίδι δεν κατάφερα να αξιοποιήσω κάποιες ευκαιρίες που μου είχαν δοθεί. Μετά το παιχνίδι δέχτηκα πολλά μηνύματα από Έλληνες του εξωτερικού και αυτό με συγκίνησε πολύ».

Μιας και μιλάμε για τον Ζαχίρ, είναι γνωστό πως ο ίδιος ακριβώς επειδή είχε δύσκολα παιδικά χρόνια, μοιράζεται με τους ακόλουθούς του και πιο "σκληρές" εικόνες της πραγματικότητας, όπως αυτή εδώ και προκαλεί συγκίνηση.