Μάρθα Καραγιάννη: Ποζάρει με μαγιό και η φωτογραφία κάνει χαμό - Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο

Θα πάθατε πλάκα! Η φωτογραφία 63 χρόνια πριν...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μάρθα Καραγιάννη: Ποζάρει με μαγιό και η φωτογραφία κάνει χαμό - Δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο

Η 81χρονη σήμερα, ηθοποιός, Μάρθα Καραγιάννη, φωτογραφήθηκε τον Αύγουστο του 1957 για το εξώφυλλο του περιοδικού «Γυναίκα» φορώντας το μαγιό της και προκαλεί χαμό.

Σήμερα, μέσω Instagram ο δημοσιογράφος-συλλέκτης Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε ένα σπάνιο εξώφυλλο της Μάρθας Καραγιάννη, από το μακρινό 1957 και έκανε χαμό.

Δείτε ωστόσο την απίστευτη ανατροπή με την υγεία της, που έφερε τα πάνω κάτω.

Ο ίδιος εξηγεί στην ανάρτησή του: «Τον Αύγουστο του 1957 η ανερχόμενη τότε και καλλονή ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη ποζάρει για το εξώφυλλο του περιοδικού "Η Γυναίκα και το σπίτι" (το μετέπειτα "Γυναίκα"), φορώντας υπέροχα το πρωτοποριακό για την εποχή μπικίνι. Ένα είδος μαγιό που θα απογειώσει ένα χρόνο πριν σε παγκόσμιο επίπεδο η Μπριζίτ Μπαρντό στην ταινία "Και ο Θεός έπλασε την γυναίκα" και από την δημιουργία του το 1946 με αρνητικές κριτικές αρχικά, θα χρειαστεί να περάσει περισσότερο από μια δεκαετία για να καθιερωθεί και να αφήσει εποχή τα μετέπειτα χρόνια.

Το 1957 αποτελεί μια σημαντική χρονιά για την αγαπημένη ηθοποιό καθώς ένα χρόνο μετά την πρώτη κιν/φική της εμφάνιση θα ανέβει για πρώτη φορά στην θεατρική σκηνή στο έργο "Ελέφαντες και ψύλλοι" με τον θίασο του Κώστα Χατζηχρήστου. Η παράσταση αυτή αποτελεί την αρχή μιας μακρόχρονης και επιτυχημένης θεατρικής διαδρομής σε κλασικές ελληνικές κωμωδίες, έργα ξένων συγγραφέων, μιούζικαλ και επιθεωρήσεις και η αφορμή να γνωριστεί με τον Γιάννη Δαλιανίδη ο οποίος την ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή για το ταλέντο, το ταμπεραμέντο και την εκρηκτική της παρουσία. Είναι ο άνθρωπος που τέσσερα χρόνια μετά, της προτείνει κιν/φική συνεργασία και εκτοξεύει την καριέρα της στην κορυφή μέσα από την συμμετοχή της στα θρυλικά μιούζικαλ και τις αξέχαστες κωμωδίες της Φίνος Φιλμ.

Ο κιν/φος θα της δώσει την πλατιά αναγνώριση και τον μεγάλο θαυμασμό του κοινού όμως το θέατρο θα υπάρξει η μεγάλη της αγάπη καθώς όπως η ίδια αναφέρει: "Το θέατρο είναι η ουσία, είναι ζωή, γιατί παίζει ο θεατρίνος και ότι έχει να δώσει το δίνει πάνω στην σκηνή". Ένας μαγευτικός χώρος για εκείνη με το καμαρίνι και την σκηνή να τα θεωρεί δεύτερο σπίτι της. Θεατρικοί "σταθμοί" και αγαπημένοι της ρόλοι στις παραστάσεις: "Όμορφη πόλη" (1962), "Καμπαρέ"(1972), "Παγωτό μες το χειμώνα"(1984), "Χαμάμ γυναικών"(1996) και "Αρσενικό και παλιά δαντέλα"(2000).

Προικισμένη με απίστευτα σαγηνευτική ομορφιά, μεγάλο ταλέντο και απόλυτη θηλυκότητα, ένα από τα ωραιότερα πλάσματα του ελληνικού θεάτρου και κιν/φου που ξεχωρίζει μέχρι και σήμερα για την χρυσή καρδιά, την αλήθεια και την αυθεντικότητά της».

Αυτή είναι η φωτογραφία της Μάρθας Καραγιάννη με μαγιό

Μάρθα Καραγιάννη με μαγιό

Μάρθα Καραγιάννη: Έκλεισε τα 81 και το γιόρτασε - Η φωτογραφία στο σπίτι με φίλους

H Μάρθα Καραγιάννη έκλεισε τα 81 της χρόνια και τα γιόρτασε μαζί με καλούς φίλους στο σπίτι της χαμογελαστή όπως πάντα. Η ηθοποιός διαψεύδει με τις φωτογραφίες τις φήμες για την υγεία της.

Πριν μέρες βγήκε μια είδηση πως η Μάρθα Καραγιάννη δεν είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται συνεχώς στο κρεβάτι. Κάτι που διέψευσε η συγκάτοικος της Ντόρα Δούμα η οποία βγήκε και δήλωσε: "«Η Μάρθα είναι μια χαρά. Εν μέσω κορωνοϊού δεν μπορούμε να βγαίνουμε έξω στο δρόμο, για να βλέπουν ότι η Μάρθα είναι καλά. Εγώ ξέρω ότι οι δημοσιογράφοι, όταν έχουν μια πληροφορία το διασταυρώνουν"

Έτσι λοιπόν εχθές το βράδυ, η Ντόρα Δούμε δημοσίευσε την Μάρθα Καραγιάννη χαμογελαστή να σβήνει τα κεράκια της τούρτας της με στενούς φίλους.

γενέθλια Μάρθα Καραγιάννη