«Σούσουρο» με τη δήλωση της Μυρτώς Αλικάκη - «Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της παρενόχλησης»

Θύελλα αντιδράσεων

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Σούσουρο» με τη δήλωση της Μυρτώς Αλικάκη - «Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της παρενόχλησης»

Μία δήλωση που έκανε η Μυρτώ Αλικάκη στην εκπομπή «Συν Γυναιξί» της ΕΡΤ ήταν αρκετή για να δημιουργήσει κανονικό «σούσουρο» καθώς όπως είπε πολύ συχνά υπάρχει μία δόση υπερβολής στις ιστορίες που αφορούν την παρενόχληση.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο κίνημα «Me too», και σχολίασε την ανταπόκριση που βρίσκει στη χώρα μας.

«Θεωρώ την παρενόχληση κάτι εγκληματικό, αλλά το θέμα είναι… τι είναι παρενόχληση. Έχω ένα θέμα με αυτήν την αμερικάνικη τάση, που τα πάντα μπορούν να σε οδηγήσουν στο δικαστήριο.

Παρενόχληση για εμένα είναι να σου ζητήσει ένας άνθρωπος με αντάλλαγμα μια επαγγελματική θέση, να βρεθείς σεξουαλικά μαζί του και αν εσύ του αρνηθείς να χάσεις τη θέση σου. Αν δεν διακυβεύεται το επαγγελματικό κομμάτι, και μιλάμε για ένα επιθετικό φλερτ, θεωρώ πως είναι μέρος της ζωής» είπε χαρακτηριστικά η Μυρτώ Αλικάκη, η οποία πριν από λίγο καιρό είχε κάνει μία συγκλονιστική εξομολόγηση για μία μεγάλη δυσκολία που είχε περάσει.

Και συμπλήρωσε: «Όπως ένας άνδρας μπορεί να αντεπιτεθεί με το φλερτ του, μπορώ να αντεπιτεθώ κι εγώ χωρίς να το δεχθώ. Υπάρχει μια υπερβολή στην ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης. Δε μπορούν οι γυναίκες να παραπονιούνται πως οι άντρες είναι ευνουχισμένοι και με το που σε κοιτάει ένας άνδρας να νιώθεις απειλή.

Δεν συμβαδίζουν αυτά τα δύο. Υποθέτω ότι τα πράγματα είναι ακραία αυτή τη στιγμή γιατί πρέπει να γίνουν ακραία για να βρουν μια ισορροπία. Και ως έτσι το καταλαβαίνω απόλυτα».

Ραγδαίες εξελίξεις με το διαζύγιο Λαγούτη - Αλικάκη - Ανακοινώθηκε σήμερα!

Στο Pop Up μίλησε ο Πέτρος Λαγούτης ο οποίος μίλησε για την κατάσταση με τον κορωνοϊό, τον εθισμό του στο τζόγο και τον διαζύγιο του με την Μυρτώ Αλικάκη.

«Η κατάσταση που ζούμε είναι ζοφερή. Έχω συναδέλφους και φίλους που είναι σε τραγική κατάσταση. Έχω βοηθήσει συνάδελφό μου που ήταν σε δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν θέλω να τα λέω αυτά. Λόγω καραντίνας σταματήσαμε με τη Μυρτώ τις διαδικασίες του διαζυγίου.

Είναι μια διαδικασία που δημιουργείται προοδευτικά. Όταν είσαι εθισμένος κάποια στιγμή πέφτεις και λες “δεν πάει άλλο”. Έμαθα πάρα πολλά μέσα από αυτή τη ιστορία, δυσκολεύτηκα, στριμώχτηκα, ζορίστηκα, πιέστηκα, αλλά αναγκάστηκα να με αντιμετωπίσω, να με αλλάξω και να με κάνω κάτι που σήμερα αισθάνομαι καλά.

Ότι κάνω μου αρέσει να πέφτω με τα μούτρα. Όταν ένας άνθρωπος είναι μέσα στον εθισμό, δεν διστάζει να εκτεθεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον εθισμό του. Για τη στιγμή που έπεσα πολύ χαμηλά δεν θέλω να μιλάω», είπε ο Πέτρος Λαγούτης. Δείτε εδώ, επίσης, μια παλαιότερη συγκλονιστική δήλωση του!

πέτρος λαγούτης διαζύγιο