Πένθος: Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Τέλης Τσιπιανίτης

Θλίψη...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πένθος: Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Τέλης Τσιπιανίτης

Πένθος επικρατεί στο χώρο της αθλητική δημοσιογραφίας, μετά την είδηση πως έφυγε από τη ζωή, ο Τέλης Τσιπιανίτης. Ο δημοσιογράφος, είχε χαράξει μια επιτυχημένη πορεία στην εφημερίδα «Καθημερινή» και στην κρατική τηλεόραση.

Γνωστός ωστόσο στο ευρύ κοινό, έγινε μέσα από την παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA. Ωστόσο, μετά το κλείσιμο του μεγάλου καναλιού, βρισκόταν εκτός τηλεόρασης.

Ο συνάδελφος του, Στέλιος Μαρκάκης θέλησε να του στείλει και δημόσια το δικό του «αντίο» μέσα από το προφίλ του στο Facebook. Τα λόγια του συγκινούν.

«Στα 36 χρόνια μου στη δημοσιογραφία, ελάχιστα άτομα λόγισα ως πραγματικά αξιόλογα, αυθεντικώς ακέραια και εμφύτως έντιμα. Ακόμη λιγότερα λόγισα ως φίλους.

Και μετρημένοι στα δάχτυλα είναι όσοι λόγισα ως γνήσιους φίλους -στα καλά και τα άσχημα- και ικανούς συνοδοιπόρους, σε κάθε επίπεδο: από τις ατέρμονες κουβέντες για το κάθε τι, έως τα μουσικά ακούσματα που ακούγονταν παράξενα, ίσως και ανοίκεια στους πολλούς, έως τη Μποντλερική-Μπουκοφσκική θεώρηση της ζωής, κατά περιόδους και, κατά άλλες, κάτι τελείως διαφορετικό...

Στην πηγαία αντιφατικότητα βρίσκεται, άλλωστε, η γνήσια γοητεία κάθε προσωπικότητας που δικαιούται και μπορεί -και πετυχαίνει- να αφήσει στίγμα στους καιρούς...

Παλιόφιλε, καλόφιλε, αυθεντικέ μου άνθρωπε και έντιμε συνάδελφε, δεν έπρεπε, γμτ, να μας επιφυλάξεις έκπληξη ακόμη και σ' αυτό το τελευταίο ταξίδι -τόσο νωρίς, τόσο απότομα... Δεν πιστεύαμε ούτε σε "ελαφριά χώματα", ούτε σε "καλούς παραδείσους", ούτε σε εν ειρήνη "αναπαύσεις", οπότε δε σε αποχαιρετώ έτσι. Σε αποχαιρετώ με την ευχή πάντοτε, σε κάποιο συμπαντικό επίπεδο, να παραμένεις ανήσυχος, ελεύθερος και ταξιδευτής. Και, βέβαια, ωραία ποτά και καλές μουσικές στο ταξίδι σου, αδελφέ...».

Να σημειώσουμε πως από χθες, θρήνος επικρατεί και με την είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος, Τζον Λε Καρέ.

Από τη ζωή έφυγε και ο δημοσιογράφος και εκδότης Ζαν Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Ζαν-Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ, ο ιδρυτής του οικονομικού περιοδικού L'Expansion, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 83 ετών, ανακοίνωσε το περιοδικό Psychologies, ένα από τα γνωστότερα έντυπά του. Επίσης, έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (27/11) ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάικος.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σερβάν-Σρεμπέρ είχε προσβληθεί από κορωνοϊό. Ο Σερβάν-Σρεμπέρ προερχόταν από οικογένεια δημοσιογράφων-εκδοτών (ο αδελφός του, Ζαν-Ζακ, ίδρυσε το περιοδικό L'Express) και ήταν ένας «δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος με αστείρευτη περιέργεια», γράφει το Psychologies στον ιστότοπό του.

Ζαν Λουί Σερβάν-Σρεμπέρ πέθανε

Γεννήθηκε το 1937 και, μετά την αποφοίτησή του από το Sciences-Po το 1960, ξεκίνησε να εργάζεται, αρχικά στην οικονομική εφημερίδα Les Échos, συνιδρυτής της οποίας ήταν ο πατέρας του και στη συνέχεια στο L'Express του αδελφού του. Το 1967 αποφάσισε να ανοίξει τα δικά του φτερά, ιδρύοντας το L'Expansion, που μετατράπηκε κατόπιν σε έναν ισχυρό όμιλο στον χώρο του οικονομικού Τύπου με εκδόσεις όπως οι L'Entreprise, La Vie financière και La Lettre de l'Expansion.

Είχε γράψει επίσης πάνω από 20 δοκίμια, μεταξύ των οποίων και το «80 χρόνια, μια κάποια ηλικία» που εκδόθηκε στις αρχές του 2019 και ασχολείται με το γήρας.