Συγκλόνισε η Πέννυ Μπαλτατζή: «Η μαμά μου είχε βάλει μαχαίρι στο λαιμό του αδελφού μου»

Η εξομολόγησή της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλόνισε η Πέννυ Μπαλτατζή: «Η μαμά μου είχε βάλει μαχαίρι στο λαιμό του αδελφού μου»

Η Πέννυ Μπαλτατζή ήταν καλεσμένη χθες βράδυ στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου και συγκλόνισε με την εξομολόγησή της για τη μητέρα της και την ψυχική διαταραχή που είχε. Μάλιστα αποκάλυψε πως κάποτε είχε βάλει ένα μαχαίρι στο λαιμό του αδερφού της.

Η επιτυχημένη τραγουδίστρια αναφέρθηκε στη συγκλονιστική εμπειρία που είχε στην παιδική της ηλικία και στα προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα της.

Όπως εξήγησε είχε ιδεοψυχαναγκαστική υστερία, γεγονός που την έκανε να είναι επιθετική προς τα παιδιά της και μερικές φορές επικίνδυνη.

«Η μαμά μου ήταν ψυχικά ασθενής. Είναι σημαντικό να εντοπίζουμε τι συμβαίνει και να το επικοινωνούμε για να για να το θεραπεύσουμε. Η μαμά μου είχε ιδεοψυχαναγαστική υστερία, ψυχαναγκασμό. Δεν μπορούσε με τίποτα να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα των παιδιών.

Για παράδειγμα, πίναμε παγωμένο γάλα, τρώγαμε παγωμένο φαγητό. Έχει τύχει να βάλει τιρμπουσόν και μαχαίρι στο λαιμό του αδελφού μου. Η μαμά μου το 1965 πάθαινε κρίσεις πανικού. Δεν ξέρανε καν τι είναι. Λέγανε αυτή είναι λίγο περίεργη. Ο πατέρας μου μου είπε μετά από χρόνια: Είχα καταλάβει ότι η μαμά σου είναι σαν παιδί με αναπηρία και με συγκλόνισε. Την αγαπούσε πολύ», είπε για το πρόβλημα της μητέρας της η Πέννυ Μπαλτατζή.

Στη χθεσινή εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε καλεσμένος και ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Δείτε εδώ όσα αποκάλυψε για τα κλειστά θέατρα.

Η Πέννυ Μπαλτατζή μίλησε και για την προσπάθειά της να κάνει παιδί

«Πριν γίνω μαμά είχα 4 άτυχες εγκυμοσύνες. Θέλω να πω στις γυναίκες που βιωνουν το ίδιο πρόβημα, ότι δεν είναι μόνες. Πρέπει να επικοινωνούν τα προβλήματά τους με το σύντροφό τους. Εγώ κάποια στιγμή βρήκα τοίχο μέσα μου, ένιωσα σκοτάδι», εξομολογήθηκε η Πέννυ Μπαλτατζή.