GNTM 3: Συγκίνησε η Παρασκευή - «Υπάρχει ρατσισμός έξω»

Όλα όσα είπε για την πορεία της στον διαγωνισμό

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
GNTM 3: Συγκίνησε η Παρασκευή - «Υπάρχει ρατσισμός έξω»

Λίγο μετά τον μεγάλο τελικό του GNTM 3, η Παρασκευή Κερασιώτη βρέθηκε στην εκπομπή Στην φωλιά των ΚουΚου και μίλησε τόσο για την εμπειρία της μέσα στο παιχνίδι όσο και για τον ρατσισμό που έχει βιώσει λόγω του ότι είναι τσιγγάνα.

Η μεγάλη φιναλίστ του ριάλιτι μόδας εξήγησε πως από τη στιγμή που επέστρεψε στο παιχνίδι μπήκε πολύ δυναμικά και πίστευε πως θα φτάσει στον τελικό. Παράλληλα τόνισε πως είναι χαρούμενη που ήταν το μοναδικό κορίτσι στον τελικό.

"Δεν το πίστευα ότι μπορώ να τα καταφέρω γιατί είμαι τσιγγάνα. Ήξερα ότι υπάρχει πολύ ρατσισμός. Είμαι πολύ περήφανη για αυτό που είμαι, ευχαριστώ και τον κόσμο που με έχει στηρίξει, απλά ήταν η αρχή και δεν καμία εμπειρία σε αυτό το χώρο και υπάρχει και αυτός ο ρατσισμός έξω. Πιστεύω ότι καταλαβαίνεις όταν κάποιος σε κοιτάζει κάπως. Καταλαβαίνεις τι γνώμη έχει ο άλλος για σένα", ανέφερε χαρακτηριστικά η Παρασκευή.

Νωρίτερα στην εκπομπή έγινε γνωστό πως μία φήμη θέλει τον Ηρακλή να είναι ζευγάρι με τη Μαρινέλα Ζύλα. Δείτε εδώ τι ισχύει.

GNTM 3 - Παρασκευή: Το πραγματικό ύψος, η ηλικία και η καταγωγή της

Η Παρασκευή είναι τσιγγάνα και στο παρελθόν έχει βιώσει το ρατσισμό, αλλά αυτό της δίνει περισσότερη θέληση να πετύχει τους στόχους της και να γίνει top model. Ποια είναι η ηλικία της και τι δεν γνωρίζουμε για το παρελθόν της;

Η Παρασκευή κατάγεται από την Πάτρα. Δεν έχει ασχοληθεί με το modelling, πέρα από κάποιες ερασιτεχνικές φωτογραφίσεις. Το GNTM θα τη βοηθήσει να κάνει μια αρχή στο χώρο της μόδας, ώστε να της ανοιχτεί ο δρόμος του επαγγελματικού modelling. Στο σπίτι του GNTM πήρε τη φωτογραφία της μικρής της ανιψιάς. Στόχος της όταν ξεκίνησε η συμμετοχή της ήταν να καταφέρει να ζήσει το όνειρο μέχρι το τέλος.

Motto: “Μην αφήνετε τα όνειρα να παραμένουν όνειρα”

Στο εισαγωγικό της βίντεο είπε: “Με λένε Παρασκευή Κερασιώτη. Μένω στην Πάτρα με την οικογένειά μου και είμαι τσιγγάνα. Έχω βιώσει ρατσισμό λόγω της καταγωγής μου, ακόμη και στο σχολείο όταν ήμουν πιο μικρή μπορεί να με κοίταγαν κάπως τα παιδιά, μπορεί να μην έπαιζαν μαζί μου, ακόμη και σήμερα στο λεωφορείο ή σε κάποιο μαγαζί που πάω μπορεί να με κοιτάξουν κάπως. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που το κάνουν αυτό και είναι ρατσιστές απέναντί μας. Όλοι είμαστε άνθρωποι, αλλά είμαστε διαφορετικοί. Έχω ζήσει σε καταυλισμό με την οικογένειά μου πριν πολλά χρόνια . Πλέον έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα και ζούμε κανονικά στα σπίτια μας και σχολείο έχουμε πάει, και δεν παντρευόμαστε από μικρές. Είναι ένα έθιμο των τσιγγάνων αυτό, το ότι παντρεύονται από μικρές. Εμένα προσωπικά δε μου αρέσει και στη δική μου οικογένεια δεν παντρευόμαστε από μικρές.

Το GNTM για μένα είναι μια πρόκληση να δείξω σε όλους ότι μπορούμε και εμείς οι τσιγγάνοι να καταφέρουμε τα πάντα και ότι έχουμε και εμείς δικαίωμα στο όνειρο. Πιστεύω στον εαυτό μου και πιστεύω ότι μπορεί να είναι το επόμενο next top model μια τσιγγάνα. Κατά την είσοδό της στους κριτές η Καγιά σχολίασε την εξωτική ομορφιά της και ότι μοιάζει με την Ποκαχόντας. Η Παρασκευή τελείωσε φέτος το σχολείο και αποφάσισε να έρθει στο GNTM για να της δοθεί η ευκαιρία να δείξει το δυναμισμό της, να τα δώσει όλα και να γίνει όσο καλύτερη μπορεί.

Η ηλικία και το ύψος της παίκτριας του GNTM 3, Παρασκευής

Η Παρασκευή πήρε τέσσερα ΝΑΙ. Είναι 19 ετών και έχει ύψος 1,74.