Ξέσπασε ο Γιάννης Μπέζος - «Τους περισσότερους δεν τους εκτιμώ»

Η δήλωση του θα συζητηθεί

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ξέσπασε ο Γιάννης Μπέζος - «Τους περισσότερους δεν τους εκτιμώ»

Ο Γιάννης Μπέζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε, μεταξύ άλλων, μίλησε για όσους τους ενοχλεί που λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια, ενώ εξηγεί και τη γνώμη ποιων ανθρώπων λαμβάνει υπόψη.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Γιάννη Μπέζου

Το γεγονός ότι λέτε τα πράγματα με το όνομά τους ενοχλεί κάποιους;

Προφανώς, αλλά είναι και αυτό μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχουν πράγματα με τα οποία δεν γίνεται να συμφωνούν όλοι, και να σας πω την αλήθεια, ποτέ δεν με ενδιέφερε να συμβεί αυτό. Εμένα με ενδιαφέρει να λέω αυτό που πιστεύω και να μη φοβάμαι γι’ αυτό.

Επομένως, δεν επηρεάζεστε ούτε από τη γνώμη που μπορεί να σχηματίσει κάποιος;

Αν ακούσω τη γνώμη κάποιου ανθρώπου που εκτιμώ, τη λαμβάνω υπόψη. Επειδή, όμως, τους περισσότερους δεν τους εκτιμώ, δεν παίρνω καμία στα σοβαρά. Ιδίως από αγνώστους που, είπε στο περιοδικό “MYtv”

Επίσης,έξω από τα δόντια μίλησε και σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ποιους χαρακτήρισε ηλίθιους;

Γιάννης Μπέζος συνέντευξη

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Μπέζο και την καριέρα του

Εκείνος που τον ανακάλυψε πρώτος ήταν ο Θύμιος Καρακατσάνης, όταν ξεχώρισε το ταλέντο του κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης στο θέατρο "Σμαρούλα". Αρχικά, στο θέατρο συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το όνομά του ωστόσο απέκτησε τη σημερινή του αίγλη χάρη σε μία σειρά από σημαντικές τηλεοπτικές επιτυχίες: «Οι Απαράδεκτοι» (1991-1992, 1992-1993), «Της Ελλάδος τα παιδιά» (1993-1995), «Εκείνες κι εγώ» (1996-1998), «Bίος Ανθόσπαρτος» (1998-1999), «Άκρως οικογενειακόν» (2001-2003), «Ευτυχισμένοι μαζί» (2007-2009) και «Ο γάμος της κόρης μου» (2010) και στο Κλινική Περίπτωση (2011). Σε πολλές από τις τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνίστησε και πρωταγωνιστεί, έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Ανδρέα Μορφονιό, με τον οποίο είναι και στενοί φίλοι, ενώ κάποιες από αυτές τις έχει σκηνοθετήσει ο ίδιος.

Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις τη δεκαετία του 1980 και μεγάλες επιτυχίες αρχαίων παραστάσεων, όπως οι «Βάτραχοι» και η «Λυσιστράτη». Το Μάρτιο του 2009 έκανε πρεμιέρα στο θέατρο "Παλλάς" η θεατρική υπερπαραγωγή «Το κλουβί με τις τρελές», ένα διάσημο γαλλικό μιούζικαλ του Ζαν Πουαρέ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και Σταμάτη Φασουλή.

Ο Γιάννης Μπέζος διακρίνεται επίσης και για τις φωνητικές του ικανότητες, τις οποίες συχνά επιδεικνύει υποδυόμενος τους ρόλους του. Ως αποτέλεσμα πραγματοποίησε μουσικές παραστάσεις, περιοδικές συνεργασίες και δισκογραφικές συμμετοχές (σε δίσκους του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Νότη Μαυρουδή και του Θάνου Μικρούτσικου). Είναι παντρεμένος από το 1987 με την ηθοποιό Ναταλία Τσαλίκη, με την οποία είναι μαζί από το 1984 και έχει μοιραστεί σε διάφορες περιστάσεις τη θεατρική σκηνή και την τηλεόραση, ενώ έχουν και μία κόρη, την Ηρώ Μπέζου (γενν. 1988). Σε συνέντευξή του ωστόσο, στις 18 Ιουνίου 2012, είχε δηλώσει πως πριν την Ναταλία Τσαλίκη, είχε κάνει έναν ακόμα γάμο, από τον οποίο χώρισε και το 1987 παντρεύτηκε την Ναταλία Τσαλίκη.

Επίσης, έχει εκφράσει πολλές φορές δημοσίως τις πολιτικές του θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, στις διπλές εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τη Δημοκρατική Αριστερά σε μη εκλόγιμη θέση. Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2013 ήταν ένας από τους υπογράφοντες υπέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ή αλλιώς Πρωτοβουλίας των 58.