Ραγίζει καρδιές η Ρένα Λουιζίδου - «Άσπρη μέρα δεν έχει ξημερώσει..»

Τα εξομολογείται όλα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ραγίζει καρδιές η Ρένα Λουιζίδου - «Άσπρη μέρα δεν έχει ξημερώσει..»

Η Ρένια Λουιζίδου μίλησε στο Enjoy και συγκεκριμένα στη Μαρία Ανδρέου και ράγισε καρδιές με την εξομολόγηση της για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η γνωστή ηθοποιός, που ξέσπασε για τα ριάλιτι, αναφέρθηκε στην καραντίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς και στο γεγονός ότι την έχει πάρει από κάτω η όλη κατάσταση και ότι πλέον δεν υπάρχει ούτε μια άσπρη μέρα.

Αυτή είναι η συνέντευξη της Ρένιας Λουιζίδου στο Enjoy

Κυρία Λουιζίδου πως είναι αυτές οι γιορτές για εσάς;

Τι να σας πω πολύ πρωτόγνωρο το συναίσθημα. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της θαλπωρής κι όταν δεν μπορείς να μοιραστείς αυτές τις στιγμές με τους φίλους και τους συγγενείς σου είναι στενάχωρο. Ως άνθρωπος είναι πολύ σπιτόγατος.

Δηλαδή μου αρέσει αυτό που λένε δουλειά σπίτι, δεν μου αρέσει αν διασκεδάζω πολύ έξω. Αλλά ρε παιδί μου αυτή η καραντίνα κράτησε πάρα πολύ και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει, καθώς η άνοιξη, οπότε βγαίνουμε σε υπαίθριους χώρους και δεν μαζευόμαστε σε κλειστούς, μου φαίνεται πολύ μακριά.

Έχει κυριαρχήσει σε όλον τον κόσμο ένας φόβος και δεν ξέρουμε πως θα τον αποτινάξουμε από πάνω μας, αν και για εμένα η φτωχοποίηση κι η πείνα που θα μας χτυπήσει την πόρτα το 2021 με αγχώνει πιο πολύ από την ασθένεια. Πιστεύω ότι οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας θα είναι χειρότερες από την ίδια την πανδημία.

Στην πρώτη καραντίνα που κράτησαν τα πράγματα 2,5 μήνες, δεν μου φάνηκαν τόσο δύσκολα, αν και δεν πήγαινα στην δουλειά. Κάθισα στο σπίτι με την οικογένεια και μετά ήρθε το καλοκαίρι, που σου αλλάζει με την μία την ψυχολογία και την διάθεση. Τώρα στην δεύτερη καραντίνα, αν κι έχουμε τηλεοπτικά γυρίσματα, διακόπηκαν λόγω των εορτών και θα γυρίσουμε ξανά, μακαρίζω τον εαυτό μου που πηγαίνω στην δουλειά μου.

Γιατί όταν ξέρεις ότι έχει μπροστά σου έναν βαρύ χειμώνα, βλέπεις φως στο τούνελ τον Απρίλιο και κακά τα ψέματα δεν έχουμε πολλές αντοχές. Οι Έλληνες πριν από την πανδημία, που τώρα την ζει όλη η ανθρωπότητα, είχαμε τραβήξει ένα γολγοθά δέκα ετών βαριάς οικονομικής με κλειστά καταστήματα και μεγάλη ανεργία. Άσπρη μέρα δεν έχει ξημερώσει.

Ο καθένας κάθεται πλέον σπίτι του και μέσα στην απομόνωσή του κάνει την ενδοσκόπησή του. Τελικά, τα πιο πολύτιμα αγαθά είναι η υγεία και η δουλειά.

Αυτό εύχεστε για το 2021;

Ναι, με όλη την καρδιά σε όλους τους ανθρώπους Υγεία, δουλειά και ειρήνη. Δεν είναι δεδομένη ούτε η υγεία ούτε η εργασία. Πλέον το έχουμε συνειδητοποιήσει πολύ ακριβά και με πολύ μεγάλο τίμημα. Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που πλέον να μην έχει ιεραρχήσει σωστά τις ανάγκες του.

Η γενιά μας το συνειδητοποίησε με τον πιο βάρβαρο τρόπο, με μία πανδημία που συμβαίνει ιστορικά μία φορά στα εκατό χρόνια. Ο Covid-19 είναι εδώ για όλους μας ηλικιωμένους, νέους, φτωχούς, πλούσιους, διάσημους, μορφωμένους, δεν κοιτάει τάξεις, θρησκείες, κοινωνικά αξιώματα, δεν κάνει διακρίσεις και βάζει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των ανθρώπων στον πλανήτη.

Γι’ αυτό λοιπόν θα είμαι ολιγαρκής στην ευχή μου. Θα ευχηθώ το 2021 να μην είναι σαν το 2020 και το 2020 να φύγει από πάνω μας όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μετράω αντίστροφα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.