Ράγισε καρδιές ο Γιώργος Μαργαρίτης - Χάρισε το σπίτι του σε φτωχή οικογένεια

Πολύ συγκινητική κίνηση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ράγισε καρδιές ο Γιώργος Μαργαρίτης - Χάρισε το σπίτι του σε φτωχή οικογένεια

Καρδιές ράγισε η είδηση πως ο επιτυχημένος, Γιώργος Μαργαρίτης, πήρε την απόφαση να χαρίσει το σπίτι που έχει στη γενέτειρα του στα Τρίκαλα, σε μια φτωχή οικογένεια.

«Μάλιστα, έχω ένα σπιτάκι εκεί στο χωριό, το οποίο θα το δώσω σε μια οικογένεια που έχει δυο παιδάκια για να μεγαλώσουν εκεί μέσα», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, προκαλώντας έντονη συγκίνηση.

«Μα τι να το κάνω; Αφού δεν πάω ποτέ και το σπίτι θέλει οικογένεια, θέλει ανθρώπους μέσα, αλλιώς ρήμαξε. Άσε που γλιτώνεις και όλα τα άλλα, έξοδα σπιτιού κλπ», συμπληρώνει.

Αν και λατρεύει τον τόπο του, δεν θέλει να τον επισκέπτεται συχνά, καθώς οι μνήμες από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια ζωντανεύουν και τον πονούν.

«Όπως είπα, πολύ λίγα θέλω να θυμάμαι από εκείνα τα χρόνια. Ήταν άτιμα χρόνια! Την ανεργία την έχω βιώσει για τα καλά στο πετσί μου», λέει, προσθέτοντας: «Τα τελευταία χρόνια ελάχιστα πάω. Εκεί που γεννήθηκα, δεν υπάρχει πια κανένας δικός μου. Έχω κάποιους συγγενείς σε γύρω μέρη, Λάρισα, μέσα στα Τρίκαλα, αλλά δεν έχω και χρόνο, όπως και μου είναι δύσκολο να πάρω τ' αμάξι και να κάνω τέτοια ταξίδια. Άμα θελήσω να πάω, έχω φίλους που μπορεί να τα μαζέψουμε και να πάμε παρέα», αναφέρει ρεπορτάζ του Χάι

Ωστόσο, να σημειώσουμε πως καρδιές ράγισε και η σύζυγος του Κωνσταντίνου Αγγελίδη με μια αποκάλυψη 3 χρόνια μετά ο τροχαίο.

Ποιος είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης

Γιώργος Μαργαρίτης σπίτι Τρίκαλα

Γεννήθηκε στις 25 Μαρτίου 1945 στο χωριό Πετρωτό του νομού Τρικάλων. Έχει μικρασιατική καταγωγή από τη μεριά του πατέρα του, καθώς ο παππούς Κώστας Μαργαρίτης ήταν από την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Είναι γόνος φτωχής οικογένειας και έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια με πολλές στερήσεις.

Από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στο τραγούδι και όταν στα 13 του χρόνια συνάντησε τον Τσιτσάνη, αυτός τον παρότρυνε να κατέβει αργότερα στην Αθήνα να τον βρει, όπως και έκανε στα 15 του, λαμβάνοντας θερμή υποδοχή. Επαγγελματικά με το τραγούδι ασχολήθηκε όταν απολύθηκε από την στρατιωτική του θητεία, στα τέλη της δεκαετίας του 60΄ με αρχές του 70΄, τραγουδώντας σε διάφορα νυχτερινά κέντρα και αποκτώντας γνώση και εμπειρίες. Στη δισκογραφία μπήκε το 1981 με τον δίσκο «Εσύ μιλάς στην καρδιά μου», ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε χρυσός.

Μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει πάνω από 20 προσωπικούς δίσκους και έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και στιχουργούς του κλασικού λαϊκού και όχι μόνο. Θεωρείται από τους κορυφαίους λαϊκούς τραγουδιστές της γενιάς του και από τους κύριους εκπρόσωπους της θεσσαλικής σχολής.

Παντρεύτηκε το 1989 και έχει ένα γιο και μια κόρη.