Εξώδικο από τον Σπύρο Πώρο για την Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day - Τι συνέβη

Όλο το παρασκήνιο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εξώδικο από τον Σπύρο Πώρο για την Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Day - Τι συνέβη

Ο Σπύρος Πώρος προχώρησε σε μια εξώδικη δήλωση προς τον ALPHA και την εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή «Happy Day».

Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας φωτογράφος επιτίθεται για όλα όσα ειπώθηκαν στην πρωινή εκπομπή στις 23ης Δεκεμβρίου τόσο για τον ίδιο και την πολυετή καριέρα του.

Αρχικά, ακούστηκαν αρκετά ειρωνικά σχόλια για το μέγεθος της καριέρας του ως μοντέλο και φωτογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Παπανώτας, μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «Ο Σπύρος Πώρος έχει κάνει την μεγαλύτερη καριέρα απ όλους…μπορώ να σου πω κι από τη Ναόμι Κάμπελ» και τον Κώστα Φραγκολιά να συμπληρώνει: «Σε πιο τομέα στη φωτογραφία ή στο μόντελενιγκ; Γιατί ειδικά στο μόντελινγκ υπάρχουν δυο τρεις καλύτεροι».

Στο εξώδικο, Σπύρος Πώρος πετάει τα καρφιά του σε όλα τα μέλη της πρωινής εκπομπής ξεχωριστά: «Αντιλαμβάνομαι πως για κάποιον άλλο ενδεχομένως ο τίτλος του μοντέλου να είναι αρκετός ακόμα κι αν η όποια αναγνωρισιμότητα του στην πραγματικότητα δεν προήλθε καν από τον χώρο αυτό.

Παρόλα αυτά εγώ -αξιοποιώντας τα εφόδια που μου πρόσφερε ο χώρος της μόδας- να ασχοληθώ με τη φωτογραφία την τέχνη της οποίας θέλω να πιστεύω πως υπηρετώ επιπλέον εδώ και εικοσιπέντε χρόνια.

Δεν θα αναφερθώ στα περίβλεπτα πρόσωπα που έχω φωτογραφήσει διότι: πρώτον αυτά είναι γνωστά ακόμα και σε κάποιον που η όποια γνώση του περιορίζεται σε μια αναζήτηση στο Google, όπως οι συνεργάτες σας κατά ιδίαν δήλωση. Δεύτερον διότι η φωτογραφία είναι κάτι περισσότερο από μια εικόνα είναι έκφραση ιδεών και σκέψεων. Ο ίδιος την δουλειά μου την έχω ανάγκη για να εκφραστώ και όχι να επικυρωθώ ως άτομο».

Ο Σπύρος Πώρος αναφέρεται και στην ερώτηση που έκανε στον αέρα της εκπομπής ο Δημήτρης Παπανώτας: «Πόσο μεγάλη την ο Σπύρος Πώρος, την καριέρα;» αλλά και στην διαπίστωση της Σταματίνας Τσιμτσιλή: «Σίγουρα πάντως έχει περισσότερα παιδιά απ όλους».

«Σε μια εποχή που οποιοσδήποτε μπορεί να ορίζεται σαν δημοσιογράφος, προφανώς και για μένα θα ήταν πιο εύκολο να εκφράζω καθημερινά τις σκέψεις μου σ' ένα «πρωινό» πάνελ αν η περιέργεια μου ήταν «πόσο μεγάλη την έχει ο Σπύρος Πώρος της καριέρα».

«Σίγουρα πάντως έχει περισσότερα παιδιά απ΄όλους» όπως αναφέρατε. Πέραν από το αστείο του θέματος όμως, υπάρχει και η πλευρά τους θύματος του αστείου, όταν αυτό εκστομίζεται με ελαφρότητα για κάποιον άνθρωπος όπως εγώ, του οποίου τα δικαιώματα ως πατέρα δεν έχουν γίνει σεβαστά και οποίος παλεύω να βρω την «άκρη του νήματος» που θα με φέρει κοντά στα παιδιά μου κατόπιν μια πολυετούς δικαστικής μάχης με την πρώην σύζυγο μου, με αθέμιτο σε βάρος μου όπλο τα ίδια μας τα παιδιά.

Μπορώ να κατανοήσω ότι δεν είχατε πρόθεση να δημιουργήσετε αρνητικές εντυπώσεις, παρουσιάζοντας εμένα σαν έναν άνθρωπο επιπόλαιο…».

Το εξώδικο του Σπύρου Πώρου εναντίον του Alpha και του Happy Day

Εξώδικο από τον Σπύρο Πώρο για την Σταματίνα Τσιμτσιλή και το Happy Da

Σπύρος Πώρος εξώδικο για Happy Day

Σπύρος Πώρος εξώδικο για Happy Day και ALPHA

Στο τέλος της δήλωσης ο Σπύρος Πώρος απαιτεί από τους συντελεστές της εκπομπής να δημοσιοποιήσουν ως απάντηση του τα όσα αναφέρονται στην δήλωση του και τους καλεί στο μέλλον να απέχουν από οποιαδήποτε σχόλιο ή αστειότητα που μπορεί να αντανακλά αρνητικά στα παιδιά του ενώ πριν λίγο καιρό «δίκασε» και όσους δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό.