Χάρης Σώζος: "Μπορεί να ζητήσει συγγνώμη στην Ανέτ ο Θέμελης"

Αρκεί ένα απλό συγγνώμη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χάρης Σώζος:

Έχει ένα ιδιαίτερο χιούμορ όταν μιλά για τον εαυτό του, τη μικρή του κόρη αλλά και τον μεγαλύτερο γιο του από τον πρώτο του γάμο. Διαθέτει την περηφάνια του πατέρα του και την αγάπη για γνώση που κληρονόμησε από τη μητέρα του και η λαμπρή πορεία του εδώ και 46 χρόνια στο θέατρο και στην τηλεόραση μόνο τυχαία δεν υπήρξε. Ο Χάρης Σώζος, ο τηλεοπτικός... σκληρός Σωκράτης Θέμελης από τις “Άγριες Μέλισσες” δίνει μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο YOU, μιλώντας για τα δύσκολα οικονομικά παιδικά του χρόνια στην Εύβοια, τις φορές που σκέφτηκε να τα παρατήσει, την πικρία από την ενασχόλησή του με την πολιτική αλλά και τις συγκλονιστικές εξελίξεις της σειράς.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ για το περιοδικό You, Φωτογραφικό υλικό Κώστας Καπαρελιώτης

Παρόλο που ήδη είχε κάνει σπουδαίες δουλειές στο θέατρο, το ευρύ κοινό τον γνώρισε από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο σίριαλ “Δις Εξαμαρτείν” το 1993 και παραλίγο να ήταν ο παρουσιαστής στο τηλεπαιχνίδι “Κόντρα πλακέ”, που αρνήθηκε κάνει γιατί προτιμούσε την υποκριτική και στη συνέχεια δόθηκε στον Βλάσση Μπονάτσο. Το παρελθόν, τα “όχι” του και τα “ναι” ποτέ δεν τα ανέλυε παραπάνω από ό,τι άξιζαν. Έχει έναν απίστευτο ρεαλισμό και διατηρεί μια αγνή παιδικότητα που είναι έως και συγκινητική.

Οι αποκαλύψεις του Χάρη Σώζου για τις Άγριες Μέλισσες

Χάρης Σώζος περιοδικό You

Η εξέλιξη στον τηλεοπτικό σας ρόλο φαντάζομαι ότι θα είναι στα επόμενα επεισόδια εκείνη που θα μας απασχολήσει αρκετά. Περιμένετε κι εσείς με αγωνία τη στιγμή που θα χρειαστεί να αποκαλύψετε στην κόρη σας ότι έχει αδελφό τον Μελέτη; Θα οδηγηθείτε σε σύγκρουση;

Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η ιστορία γύρω από τον Σωκράτη Θέμελη. Mε προβληματίζει το πώς θα αντιδράσει η κόρη όταν μάθει ότι έχει έναν αδελφό και το πώς θα διαχειριστώ την σχέση μου μαζί της όταν ανακαλύψει ότι ο πατέρας της στα νιάτα του υπήρξε «βίαιος» κατά τα λεγόμενα της Ανέτ. Πραγματικά δεν ξέρω τι είχε συμβεί εκείνη την βραδιά. Προσπαθώ να καταλάβω πώς ένας τόσο τρυφερός άνθρωπος, με μια απέραντη αγάπη και νοσταλγία προς την πεθαμένη του γυναίκα και με τόση τρυφερότητα προς την κόρη του, ένας άνθρωπος που δείχνει ότι αγαπά και σέβεται το γυναικείο φύλο, μπόρεσε να υπάρξει στα νιάτα του τόσο βίαιος.

Μπορεί με ένα “συγγνώμη” στην Ανέτ να αλλάξουν όλα;

Δεν ξέρω. Μπορεί να ζητήσει συγγνώμη, μπορεί για χάρη της κόρης και του γιου να συμφιλιωθεί με την Ανέτ. Μπορεί να είναι τόσο έντονη η σύγκρουση που να τον διώξει και η κόρη. Μπορεί ο Μελέτης να πάρει υπό την προστασία του τη Δόμνα. Μπορεί να υπάρξει λήθη για ό,τι συνέβη και εν ονόματι των παιδιών, ο Σωκράτης και η Ανέτ να συμφιλιωθούν. Είμαι περίεργος να δω πώς θα το διαχειριστούν.

Εκτός αν υπάρξει και ένα είδος τιμωρίας, γιατί ο Θέμελης έχει και ένα... σκοτεινό επαγγελματικό παρελθόν και παρόν...

Δεν ξέρω αν θα τιμωρηθεί για όσα επαγγελματικά ή προσωπικά έχει κάνει. Ή αν μέσα σε αυτή την πολιτική συγκυρία της εποχής -λίγο πριν από τη Χούντα- αθωωθεί. Υπάρχει, άλλωστε, το παράδειγμα της ατιμωρησίας και της διαπλοκής του Δούκα. Δεν γνωρίζω αν επιπλεύσει, συμπαραταχθεί με δυνάμεις που θα κυβερνήσουν τη χώρα και μείνει ατιμώρητος μέχρι να έρθει η τελική κάθαρση.

Δείτε εδώ backstage βίντεο από την συνέντευξή του!

*Περισσότερα στο You weekly που κυκλοφορεί