Έλενα Ακρίτα: "Δεν πηγαίνω σε δίκες αλλά με τον Σεφερλή μπορεί να πάω"

Δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ούτε να αλλάξει το κείμενό της

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Έλενα Ακρίτα:

Η Έλενα Ακρίτα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου "The 2night Show" και μίλησε μεταξύ άλλων για την διαμάχη της με τον Μάρκο Σεφερλή.

«Δεν πηγαίνω σε δίκες αλλά με τον Μάρκο Σεφερλή - ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει δύο νέα project - μπορεί να πάω. Δεν έχουμε συναντηθεί ποτέ. Ήξερα την γυναίκα του παλιά η οποία ήταν ένα αξιολάτρευτο κι εξαιρετικό πλάσμα. Δεν προσπαθώ να τα βρω εξωδικαστκά με κανένα γιατί παραμένω στο κείμενο μου.

Το έγραψα πολύ ευγενικά γιατί έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το να πεις κάποιον αδερφή, χοντρή σε ταινία με τον Ηλιόπουλο και τον Φωτόπουλο του ’60 είναι απολύτως αποδεκτό για τα δεδομένα της τότε κοινωνίας. Αν το πεις σήμερα υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που δεν έχεις δικαίωμα να τις χλευάζεις. Αλλάζουν οι αντιλήψεις.

Ο κόσμος που πάει εκεί στην πρώτη σειρά κι είναι ένας κύριος και μια κυρία υπέρβαροι, όσο και να γελούν, μέσα τους βαθιά δεν μπορεί να μην καταλάβουν ότι θυματοποιούνται και στοχοποιούνται. Δεν υπάρχει περίπτωση να χαρεί. Θα γελάσει γιατί θα ξορκίσει με το γέλιο το μπούλινγκ που έχει υποστεί από τότε που ήταν ένα στρουμπουλό παιδάκι και το κορόιδευαν στο σχολείο για τα κιλά του κι αυτός θα γελούσε γιατί δεν θα είχε τρόπο να αμυνθεί. Σε όλες τις διακρίσεις έχουν μάθει να είναι θύματα. Εγώ θα ήθελα πολύ να πω του Μάρκου Σεφερλή πως αλλάζουν τα πράγματα και πως κερδίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.»

Έλενα Ακρίτα: Τα «καρφιά» στον Σεφερλή με αφορμή τον Καπουτζίδη - «Καταλάβατε τι προσπαθώ να...»

Με ένα μακροσκελές κείμενο και με αφορμή τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Καπουτζίδης για το «Παρά πέντε», "πέταξε" τα "καρφιά" της στον Μάρκο Σεφερλή, η Έλενα Ακρίτα.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός ζήτησε δημόσια συγγνώμη για επεισόδιο της σειράς «Παρά πέντε» καλεσμένος της εκπομπής «φλΕΡΤ».

«Επειδή μίλησα για λάθη που έχω κάνει κι έβλεπα το Παρά 5 τώρα σε επανάληψη και χαιρόμουν πάρα πολύ που είχα αφήσει κάτι που ο κόσμος το έβλεπε και περνούσε καλά μέσα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας. Έλεγα τι ωραίο σενάριο έχεις φτιάξει. Ωστόσο παρατήρησα ότι σε ένα επεισόδιο είχα τρανσφοβικά αστεία μέσα που εγώ δεν καταλάβαινα τότε ότι γράφω ένα τρανσφοβικό αστείο κι ότι μπορεί να στενοχωρεί έναν άνθρωπο.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό, μακάρι όταν θα ξαναπαιχτεί το Παρά 5 να έχει μία σήμανση εκεί. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους διεμφυλικούς ανθρώπους της Ελλάδος γιατί τον αγώνα τους για να είναι αυτοί που είναι, για να βρουν τον εαυτό τους, για να γίνουν αυτό που θέλουν να είναι, εγώ το αντιμετώπισα με αστειάκια και χιουμοριστικά. Αν έκοψες το όργανό σου και τέτοια. Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο του άλλου και το τι θέλει να είναι. Θέλω να ξέρουν ότι εκτιμώ και στηρίζω αφάνταστα τον αγώνα τους και των οικογενειών τους. Τουλάχιστον στην Πρισίλα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό».