Μυρτώ Κοντοβά: "Πέρασα κατάθλιψη, δεν έβρισκα λόγο να..."

Μίλησε για μια δύσκολη περίοδο

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Μυρτώ Κοντοβά:

Στο Πάμε Δανάη βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι πρωταγωνιστές της νέας σειράς του Mega Σχεδόν Ενήλικες, Μυρτώ Κοντόβα, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Η Μυρτώ Κοντοβά μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη περίοδο της ζωής της που πέρασε κατάθλιψη και εξήγησε τους λόγους.

«Είχα αγωνία για τους “Σχεδόν ενήλικες”. Νιώθω παράξενα που κάνω ξανά μια δουλειά για την τηλεόραση. Βιώσαμε μια δραματική κατάσταση στην πόλη μας και δεν έβρισκα το λόγο να γράψω κάτι. Πέρασα κατάθλιψη, είδα την πόλη μας να αλλάζει και να ξαναλλάζει.

Είχα την πολυτέλεια να ζω με άλλους τρόπους και δεν είχα ανάγκη να γράψω. Από τότε που άρχισα να γελάω ξεκίνησα και να γράφω», είπε μεταξύ άλλων η Μυρτώ Κοντοβά. Δείτε ωστόσο το σενάριο της σειράς Σχεδόν Ενήλικες.

Λίγα λόγια για τη Μυρτώ Κοντοβά

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει γράψει στίχους για πολλούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων για τη Δήμητρα Γαλάνη, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Δημήτρη Μπάση, την Άννα Βίσση, τον Γιάννη Κότσιρα, το Σάκη Ρουβά κ.ά[2] Το τραγούδι της που έγινε μεγαλύτερη επιτυχία και κατάφερε να μείνει στο χρόνο είναι το "Τράβα σκανδάλη" σε μουσική Δήμητρας Γαλάνη και ερμηνεία Άλκηστης Πρωτοψάλτη.

Επίσης τη σεζόν 2007/2008 προβλήθηκε η κωμική σειρά "Υπέροχα πλάσματα", σε δικό της σενάριο, από το κανάλι Alpha TV κερδίζοντας το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου "Πρόσωπα 2008". Από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2010 προβλήθηκε η επόμενη της κωμική σειρά με τίτλο "Μίλα μου βρώμικα" από το Mega. Παράλληλα έχει γράψει το νεανικό μυθιστόρημα "Το Κουβάρι των Αλλόκοτων Πραγμάτων"ενώ τα τελευταία χρόνια απαντά σε γράμματα αναγνωστών στη στήλη "Μίλα μου βρώμικα" στην εφημερίδα "Athens Voice".