Το 24ωρο της Ελένης Μενεγάκη στην καραντίνα: Φασίνα και κουζίνα

Σαν μια σωστή νοικοκυρά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το 24ωρο της Ελένης Μενεγάκη στην καραντίνα: Φασίνα και κουζίνα

Με τη μικρή της κόρη Μαρίνα να έχει επιστρέψει αυτές τις μέρες στο σχολείο της - δείτε το εδώ, είναι ιδιωτικό και πολύ ακριβό -, η Ελένη Μενεγάκη, ανάμεσα στις άλλες ασχολίες της, επιφορτίστηκε και με την φροντίδα του μικρού της σκύλου, του Σούμο, στον οποίο και εκείνη έχει αδυναμία και είναι η συντροφιά της στο πρωινό περπάτημα.

Από την Κατερίνα Μπούσιου για το περιοδικό You

Οι ασχολίες της Ελένης Μενεγάκη στην καραντίνα

Η παρουσιάστρια έχει δημιουργήσει αυτό το διάστημα μια πολύ ωραία καθημερινή ρουτίνα. Ξυπνά νωρίς -οι παλιές συνήθειες δεν αλλάζουν- ετοιμάζει πρωινό για τα παιδιά και κάνει την καθιερωμένη της βόλτα με φόρμα γυμναστικής κοντά στο σπίτι της ή πηγαίνει μόνη της για ψώνια.

Φυσικά αυτό το διάστημα ο αγαπημένος της χώρος είναι ο κάτω όροφος του σπιτιού της, με την ευρύχωρη κουζίνα με μικρό σαλόνι, όπου περνά τις περισσότερες ώρες της μέρας. Εκτός από τη γυμναστική και τη μαγειρική, μια συνήθεια που δεν εγκατέλειψε καθώς τη χαλαρώνει, είναι το αγαπημένο της διάβασμα.

Η Ελένη έχει παραδεχτεί στο παρελθόν πως αν της αρέσει ένα βιβλίο μπορεί ακόμα και να ξενυχτήσει μέχρι να το τελειώσει και έτσι αυτή την εποχή έχει πέσει με τα... μούτρα στις αστυνομικές περιπέτειες της Αγκάθα Κρίστι αλλά και σε βιβλία με πιο... σκοτεινές και μυστήριες υποθέσεις που την εξιτάρουν.

Η αγαπημένη της ώρα είναι το βράδυ, με όλη την οικογένεια συγκεντρωμένη στο τραπέζι, ενώ όταν όλοι έχουν κοιμηθεί και έχουν ρυθμιστεί οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες των παιδιών της, είναι η στιγμή που θα καθίσει μαζί με τον Μάκη για να εκμεταλλευτούν τις μόνες στιγμές... απόλυτης ηρεμίας που έχει το σπίτι. Αυτός ο διαφορετικός τρόπος ζωής είναι φυσικά πρωτόγνωρος για εκείνη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν της είναι δυσάρεστος. Αν δεν υπήρχε φυσικά η καραντίνα, αυτές οι μέρες ξεγνοιασιάς θα συμπληρώνονταν με ατελείωτες βόλτες στα Άχλα και με την περιποίηση του λαχανόκηπου. Κι αυτό είναι το μόνο που της λείπει πολύ περισσότερο από το να βρίσκεται μπροστά από τις κάμερες. Τουλάχιστον προς το παρόν..