Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σοφία Μπεκατώρου: "Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατά αυτό τον τρόπο"

Όσα δήλωσε για την απάντηση της ομοσπονδίας ιστιοπλοϊκών

Σοφία Μπεκατώρου:
News 16.01.2021 16:57
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Η Σοφία Μπεκατώρου με αρκετή τόλμη εξομολογήθηκε της σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα της ομάδας ιστιοπλοϊας πριν αρκετά χρόνια.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που χαρακτήρισε την καταγγελία της ως «δυσάρεστο περιστατικό» κάτι που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και με τη σειρά της η ολυμπιονίκης απάντησε:

Η Ολυμπιονίκης μίλησε στην εκπομπή Open Sports και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Απλά ήθελα να πω ότι η Ομοσπονδία με τον τρόπο που απάντησε, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δε μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατά αυτό τον τρόπο μετά από τόσο σοβαρή καταγγελία. Το άλλο που θα σας απαντήσω είναι για την αγάπη του κόσμου.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάρα πολύ υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά. Εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, να βγει να το δηλώσει και εγώ θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο».

Ναταλία Γερμανού για Σοφία Μπεκατώρου: "Θεωρώ χυδαίο τον οποιοδήποτε αντίλογο"

Η Ναταλία Γερμανού μέσα από την εκπομπή της Καλύτερα δεν Γίνεται αναφέρθηκε στο θέμα των ημερών, την σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η αθλήτρια μετά την εξομολόγηση της δέχτηκε την απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊκών η οποία χαρακτήρισε το συμβάν ως "δυσάρεστο γεγονός"

Με τη σειρά της, η παρουσιάστρια του Alpha θέλησε να κάνει τη δική της τοποθέτηση για το συγκεκριμένο θέμα: «Εννοείται ότι είμαστε μια ψυχαγωγική εκπομπή με ενσυναίσθηση. Δηλαδή δεν ζούμε σε ένα ροζ στρουμφοχωριό στο οποίο υπάρχουν μόνο gossip. Υπάρχουν και θέματα τα οποία αγγίζουν την ψυχή μας όπως και την δική σας και σε καμία περίπτωση ποτέ δεν θα τα αγνοήσουμε».

«Βέβαια είχαμε και τα γνωστά σχόλια που συνήθως ακολουθούν τέτοιες εξομολογήσεις γυναικών. «Γιατί μίλησε τώρα;», «Τώρα το θυμήθηκε;», «Γιατί δεν μας λέει ποιος είναι;» και άλλα τέτοια πολλά τα οποία δεν θέλω καν να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω. Είναι χυδαίος ο όποιος αντίλογος» δήλωσε νωρίτερα η Ναταλία Γερμανού στο «Καλύτερα δε γίνεται».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία: «Να γίνει συγκεκριμένη η κυρία Μπεκατώρου για το "δυσάρεστο γεγονός"»

Κρατερός Κατσούλης για Σοφία Μπεκατώρου: «Μπράβο που μίλησε δίνοντας θάρρος για όλους»

Share