Πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας: «Έχω παράπονο που άργησε να μιλήσει η Σοφία Μπεκατώρου»

«Θα έπρεπε να μας το έλεγε, έστω και εχέμυθα»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας: «Έχω παράπονο που άργησε να μιλήσει η Σοφία Μπεκατώρου»

Ο Πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα και μεταξύ άλλων είπε πως έχει προσωπικό παράπονο από τη Σοφία Μπεκατώρου που δεν μίλησε νωρίτερα για αυτό που της συνέβη.

Ο κύριος Δημητρακόπουλος αναφέρθηκε στο περιστατικό αλλά και στην επίμαχη ανακοίνωση της ομοσπονδίας που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

«Δεν ήταν σκοπός μας αυτό. Τώρα αν η λέξη “δυσάρεστη”, δεν ήταν η πρέπουσα, μπορεί. Δεν είχαμε καμία διάθεση να υποτιμήσουμε το γεγονός. Άλλωστε, αυτό φαίνεται και από τη δεύτερη ανακοίνωση που είναι ξεκάθαρη και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις μας.

Μην ξεχνάτε ότι εγώ έχω έναν ιδιαίτερο λόγο να είμαι συγκλονισμένος. Έχω μια κόρη στην ηλικία της Σοφίας, αθλήτρια, επίσης πολύ καλή, η οποία συμμετείχε στις αποστολές. Εκτός από πρόεδρος της ομοσπονδίας, είμαι και πατέρας. Όπως λέει και η ανακοίνωση, δεν είχαμε καμία ένδειξη, κανένα ψίθυρο, καμία καταγγελία ουδέποτε.

Σοφία Μπεκατώρου κακοποίηση

Όσον αφορά στην πρόσφατη δήλωσή του, στην οποία αναφερόταν στο γιατί η Σοφία Μπεκατώρου δεν το είπε νωρίτερα, ο κ. Δημητρακόπουλος εξομολογήθηκε: «Αυτό είναι ένα προσωπικό μου παράπονο, δεν έχει σχέση με την Ομοσπονδία. Αυτά τα γεγονότα πρέπει να καταδικάζονται άμεσα, για να προφυλάσσουμε τους άλλους αθλητές. Η δήλωση είχε αυτό το νόημα, ότι εφόσον έλαβε αυτή τη συμπεριφορά από αυτόν τον άνθρωπο, πιθανότατα να μην ήταν μεμονωμένη. Άρα θα έπρεπε να μας το έλεγε, έστω και εχέμυθα, έστω και σε εμένα, να δράσουμε, να τον απομακρύνουμε από τον χώρο ώστε να μην διακινδυνεύσουν και άλλες αθλήτριες».

Ντόρα Μπακογιάννη για Μπεκατώρου: «Δίπλα σε κάθε γυναίκα που βιώνει αυτή την εγκληματική πράξη»

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ντόρα Μπακογιάννη θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα υποστήριξης στην Σοφία Μπεκατώρου, τονίζοντας πως καμία κοπέλα δε θα έπρεπε να είναι μόνη της σε αυτή τη εγκληματική πράξη που βιώνει.

Η εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου κατάφερε να κάνει πολλές αθλήτριες να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν ανοιχτά για περιστατικά που έχουν βιώσει.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να στηρίξουν την απόφασή της και να καταδικάσουν τη βία. Ανάμεσά τους και η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον άνθρωπο που την κακοποίησε, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι οι Ολυμπιονίκες έχουν ψυχή. Πολλές άλλες γυναίκες θύματα όπως εκείνη φοβούνται ακόμα και σήμερα.

Πρέπει να ξέρουν ότι όπως είμαστε όλοι με τη ΣΟΦΙΑ έτσι στεκόμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα που βιώνει αυτή τη τραυματική εμπειρία, αυτήν την εγκληματική πράξη. Καμία γυναίκα δεν θα είναι μόνη!».

Σοφία Μπεκατώρου κακοποίηση