«Λύγισε» η Καραβάτου με την Μπεκατώρου - «Έκλαιγα και απ’ έξω και από μέσα μου»

Σοκαρισμένη με τα δεινά που πέρασε η Ολυμπιονίκης

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Λύγισε» η Καραβάτου με την Μπεκατώρου - «Έκλαιγα και απ’ έξω και από μέσα μου»

Και η Κατερίνα Καραβάτου στήριξε δημόσια την Σοφία Μπεκατώρου, με την πρώτη μάλιστα να ξεσπά και να «λυγίζει» στον αέρα των Κου Κου.

Αμέτρητα είναι τα υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά μηνύματα που έχει λάβει η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, όπως αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη, μετά την καταγγελία της για τον βιασμό που δέχτηκε.

Το πρωί της Δευτέρας μάλιστα, η Κατερίνα Καραβάτου έκανε νήξη στο επίπονο αυτό θέμα, με την ίδια να τοποθετείται προσωπικά και να παίρνει θέση σε όλο αυτό.

Η παρουσιάστρια της Φωλιάς των Κου Κου είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να μην αποτίουμε φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο τόσο γενναίο όπως είναι η Σοφία Μπεκατώρου. Μας έκανε όλους πάρα πολύ υπερήφανους για πάρα πολλά χρόνια η Σοφία Μπεκατώρου και μας ξαναέκανε για άλλη μία φορά καταγγέλλοντας αυτό που ήταν μέσα της βαθιά κρυμμένο.

Έκανε πολύ καλά γιατί όπως είδατε έχει πραγματοποιηθεί ένα πραγματικό τσουνάμι εξελίξεων, υπήρξε στήριξη από όλη την Ελλάδα στο πρόσωπό της. Είμαστε κι εμείς με την Σοφία, είναι ξεκάθαρο αυτό. Μου άρεσε που πήραν θέση όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τόσο άμεσα. Σήμερα θα συναντηθεί με την πρόεδρο της Δημοκρατίας η Σοφία Μπεκατώρου.

Παρακολουθώ το θέμα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μια αίσθηση μέσα μου, Παναγία μου να γίνει κάτι γρήγορα, να δικαιωθεί όλο αυτό και να βγουν όσοι άνθρωποι, άνδρες ή γυναίκες έχουν υποστεί κάτι παρόμοιο να μιλήσουν. Γιατί αυτή είναι, προφανώς, η στιγμή και είναι δίκαιο αυτό και πρέπει να συμβεί.

Έβλεπα αυτές τις καταπληκτικές στιγμές της να είναι στην πρώτη θέση του βάθρου, να κρατάει την ελληνική σημαία και περήφανη να εκπροσωπεί την Ελλάδα μας και σκεφτόμουν εκείνη την ώρα που άκουγα τον εθνικό ύμνο, έλεγα: Κοίταξε εκείνο το κορίτσι που εμείς λέγαμε η Σοφία Μπεκατώρου τι χαρούμενη που είναι, τι είχε μέσα της! Τι είχε περάσει για να μπορέσει να φτάσει σε αυτό το σημείο. Και πραγματικά τρελαινόμουν! Έκλαιγα και απέξω μου και μέσα μου»

Σοφία Μπεκατώρου: "Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατά αυτό τον τρόπο"

Η Σοφία Μπεκατώρου με αρκετή τόλμη εξομολογήθηκε της σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα της ομάδας ιστιοπλοϊας πριν αρκετά χρόνια.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που χαρακτήρισε την καταγγελία της ως «δυσάρεστο περιστατικό» κάτι που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και με τη σειρά της η ολυμπιονίκης απάντησε:

Η Ολυμπιονίκης μίλησε στην εκπομπή Open Sports και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Απλά ήθελα να πω ότι η Ομοσπονδία με τον τρόπο που απάντησε, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δε μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατά αυτό τον τρόπο μετά από τόσο σοβαρή καταγγελία. Το άλλο που θα σας απαντήσω είναι για την αγάπη του κόσμου.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάρα πολύ υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά. Εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, να βγει να το δηλώσει και εγώ θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο».