Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σοφία Μπεκατώρου: Το ξέσπασμα της Σκορδά κατά της Ομοσπονδίας - «Δεν μπορώ να το καταπιώ»

Τα έβαλε με το πως διαχειρίστηκαν την καταγγελία της

Σοφία Μπεκατώρου: Το ξέσπασμα της Σκορδά κατά της Ομοσπονδίας - «Δεν μπορώ να το καταπιώ»
News 18.01.2021 11:31
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Η Φαίη Σκορδά το πρωί της Δευτέρας ξέσπασε κατά την διάρκεια του Πρωινού αναφορικά με το πως αντιμετώπισε η Ομοσπονδία την Σοφία Μπεκατώρου.

Η Ολυμπιονίκης πριν μερικές μέρες αποκάλυψε δημόσια πως έπεσε θύμα κακοποίησης και βιασμού από παράγοντα του αθλητισμού με την Ομοσπονδία να κάνει λόγο για ένα «δυσάρεστο περιστατικό».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να ξεσπάσουν κατά της Ομοσπονδίας και της αντιμετώπισης της προς τέτοια θέματα.

Ανάμεσα τους και η Φαίη Σκορδά η οποία πήρε δημόσια θέση μέσα από την εκπομπή της και «άδειασε» με την σειρά της την αρχική αντίδραση της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια είπε: «Αυτό το «δυσάρεστο γεγονός», εγώ δεν μπορώ να το καταπιώ. Από την ώρα που το διάβασα δεν μπόρεσα να το καταπιώ και ήθελα να γράψω και στα social media και είπα «όχι» θα το κάνω μέσα από την εκπομπή. Δεν μπορείς να το λες έτσι..».

Η πρώτη ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου μετά την καταγγελία της για βιασμό

Η Σοφία Μπεκατώρου «έσπασε» την σιωπή της και προχώρησε σε μια ανάρτηση προκειμένου να ευχαριστήσει τον κόσμο που την στήριξε τόσο θερμά.

Μετά την αποκάλυψη περί βιασμού που έκανε, η χρυσή Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας έχει δεχτεί ένα κύμα υποστήριξης και ενθαρρυντικών μηνυμάτων.

Για τον λόγο αυτόν, η ίδια θέλησε δημόσια και συγκεκριμένα μέσω μιας ανάρτησης από τον προσωπικό της στο λογαριασμό στο Facebook να ευχαριστήσει τους πάντες και να επισημάνει πως η προσωπική της περιπέτεια δεν αποτελεί αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα.

Η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου. Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη!

Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ.

Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό.»

Η πρώτη ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ντόρα Μπακογιάννη για Μπεκατώρου: «Δίπλα σε κάθε γυναίκα που βιώνει αυτή την εγκληματική πράξη»

Άννα Κορακάκη για Μπεκατώρου: «Να ζούνε με τον φόβο οι θύτες και όχι τα θύματα»

Share