MasterChef 5: Πλάνα από το πλατό λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Οι νέοι κανόνες

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
MasterChef 5: Πλάνα από το πλατό λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Λίγες ώρες έχουν μείνει μόνο για την μεγάλη πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου του MasterChef. Η εκπομπή Στην φωλιά των ΚουΚου, μετέφερε μερικά πλάνα από το άκρως ανανεωμένο πλατό και εξήγησε και έναν νέο κανόνα που θα ισχύει στις οντισιόν.

Η αγαπημένη εκπομπή μαγειρικής επιστρέφει και όπως λένε και οι κριτές στο trailer, τίποτα δε θα είναι το ίδιο! Το πλατό έχει αλλάξει αν και ο βασικός χώρος της κουζίνας παραμένει ίδιος και περιμένει πώς και πώς τους νέους παίκτες.

MasterChef  πρεμιέρα

Φέτος θα δούμε και μία αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των οντισιόν, καθώς οι παίκτες που θα κάνουν ένα πολύ καλό πιάτο και θα αποσπούν τρία "ναι" από τους κριτές, θα περνούν απευθείας στο σπίτι και δε θα περνάνε στο bootcamp, όπως θα γίνεται με όλους τους υπόλοιπους.

Θυμίζουμε πως σε αυτόν τον κύκλο του MasterChef, θα δούμε τρία νέα πρόσωπα. Δείτε εδώ ποιος θα είναι ο ρόλος τους.

Masterchef: Τεράστια αλλαγή στον νέο κύκλο - Έτσι θα μπουν οι παίκτες στο σπίτι

Οι οντισιόν, δεν θα είναι ατομικές αλλά οι διαγωνιζόμενοι θα εισέρχονται στην αίθουσα ανά τετράδες, τηρώντας πάντα την απαιτούμενη απόσταση.

Οι παίκτες θα μαγειρεύουν ταυτόχρονα, και στο τέλος οι τρεις κριτές θα δοκιμάζουν το κάθε πιατό, ανακοινώνοντας ποιος διαγωνιζόμενος θα συνεχίσει στην επόμενη φάση.

Δεν δίνεται λευκή ποδιά, παρά μόνο η λεκτική επιβεβαίωση πως το πιάτο τους περνάει στην επόμενη φάση.

Οι 50 καλύτεροι μάγειρες θα προκύψουν από την πρώτη οντισιόν, οι οποίοι θα μονομαχήσουν σε μια σειρά απαιτητικών διαδικασιών και οι καλύτεροι θα μπουν έτσι στο σπίτι του διαγωνισμού.

Επιπλέον, ο κάθε παίκτης θα λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς στο τέλος να μοιράζεται τη νίκη με τον μέντορά του., καθώς οι κριτές δεν θα αναλάβουν φέτος αυτόν τον ρόλο.

Τέλος, ο coach των παικτών θα είναι ξανά ο Γιάννης Αποστολάκης και εξαιτίας του κλεισίματος των εστιατορίων, ο ίδιος θα βρίσκει τρόπους γευσιγνωσίας και χαλάρωσης των παικτών. Δείτε, παρεμπιπτόντως, και την επίσημη ανακοίνωση με όλες τις λεπτομέρειες!

Masterchef