Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βάνα Μπάρμπα: «Έκαναν κρα για να συνεργαστούν με τους δήθεν βασανιστές τους»

«Στο θέατρο όλοι γνωρίζανε πως ο Κιμούλης, είναι σκληρός. Κι όμως, όλοι θέλανε να είναι κοντά του»

Βάνα Μπάρμπα: «Έκαναν κρα για να συνεργαστούν με τους δήθεν βασανιστές τους»
News 01.02.2021 09:29
Από Ελένη Ζουγανέλη

Με αφορμή τις καταγγελίες κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, η Βάνα Μπάρμπα παραχώρησε συνέντευξη στον Δημήτρη Δανίκα και στο Πρώτο Θέμα.

Η ταλαντούχα ηθοποιός είπε δημόσια την άποψη της για τα όσα έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα και έχουν ξεσπάσει σάλο στο χώρο της υποκριτικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Βάνα Μπάρμπα

«Θα υπάρξουν και άλλες περιπτώσεις» και συνεχίζει: «Έχω ακούσει για άλλες δύο περιπτώσεις. Τουλάχιστον. Ένας εξ αυτών (σ.σ.: λέει το όνομά του στον δημοσιογράφο) είναι παράγοντας του Εθνικού Θεάτρου. Και ο δεύτερος σπουδαίος θεατράνθρωπος και ηθοποιός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Κάρολου Κουν; Που έβαζε τους μαθητές του να κυκλοφορούν πέρα δώθε με τα εσώρουχά τους; Και η περίπτωση του Λευτέρη Βογιατζή, που όλοι λένε ότι ταλαιπωρούσε αφάνταστα τους ηθοποιούς του. Κι όμως όλοι και όλες έκαναν “κρα” για να παίξουν μαζί με τους δήθεν βασανιστές τους»

Βάνα Μπάρμπα καταγγελίες παρενόχλησης

Η ηθοποιός εξηγεί: «Πάντως η κατάσταση αυτή μου μοιάζει σαν να ζούμε στην εποχή της ανθρωποφαγίας και των ανθρωποφάγων. Γιατί βγαίνουν όλα τώρα; Με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση. Η απαράδεκτη κατάσταση, καλά τόσα χρόνια δεν ξέρανε ποιος είναι καλός, ποιος είναι σκληρός».

Όσον αφορά στον Γιώργο Κιμούλη, η ίδια παραδέχεται: «Εννοώ ότι τόσα χρόνια στο θέατρο όλοι γνωρίζανε πως ο Κιμούλης, αυτός ο δάσκαλος, είναι σκληρός. Κι όμως, όλοι θέλανε να είναι κοντά του. Όλοι και όλες. Προφανώς, ήταν δύσκολος. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν είναι ταλαντούχος. Μερικές φορές ο ταλαντούχος και ο χαρισματικός πάνω στη δουλειά δεν είναι αυτό που λέμε «καλός άνθρωπος». Με τρομάζει όλο αυτό που βγαίνει έτσι. Σαν να έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου».

Βάνα Μπάρμπα για τις καταγγελίες στο θέατρο - «Γενικότητες και υπερβολές που μόνο κακό κάνουν»

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Βάνα Μπάρμπα θέλησε να πάρει θέση στον σάλο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με τους ηθοποιούς που έχουν καταγγείλει περιστατικά παρενόχλησης στο θέατρο.

Η Ζέτα Δούκα άνοιξε τον ασκό το Αιόλου με την καταγγελία της για τον Γιώργο Κιμούλη και από εκείνη τη στιγμή ο ένας ηθοποιός μετά τον άλλο μοιράζεται τη δική του δραματική εμπειρία.

Η Βάνα Μπάρμπα σχολίασε τις καταγγελίες αυτές:

«Επιτέλους λύστε τα θέματά σας μεταξύ σας για τι λοιδορούνται άνθρωποι και γενικότερα ο χώρος του θεάτρου και της τέχνης? …τι κάνετε? Όποιος έχει σεξουαλικά παρενoχληθεί ας μιλήσει καθαρά.. να κινηθεί νομικά και να ακουστούν και 2 άποψης.. Δεν γίνεται να λέμε γενικότητες ότι περνά να από πολλά κρεβάτια πρωταγωνίστριες.. ότι 99% των ηθοποιών λειτουργούν έτσι…έλεος.. γενικότητες υπερβολές.. που μόνο κακό κάνουν», έγραψε η ηθοποιός στην ανάρτησή της.

Βάνα Μπάρμπα σεξουαλική παρενόχληση

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βάνα Μπάρμπα για Bachelor: «Δεν μπορεί οι γυναίκες να φέρονται έτσι, ο Βασιλάκος είναι εξαιρετικός»

Δύσκολες ώρες για την Βάνα Μπάρμπα: «Ζητώ τη βοήθεια σας για τη μητέρα μου»

Share