Θανάσης Ευθυμιάδης για τις καταγγελίες - «Να βρουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη»

Η ανάρτηση όλο νόημα μετά τον σάλο που προκλήθηκε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θανάσης Ευθυμιάδης για τις καταγγελίες - «Να βρουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη»

Μέσα από μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Θανάσης Ευθυμιάδης θέλησε να πάρει θέση στο θέμα των καταγγελιών που έχουν προκαλέσει σάλο στην ελληνική κοινωνία και ξεκαθάρισε πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει να βρουν το θάρρος για να ζητήσουν συγγνώμη.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είναι πολύ ενεργός στα social media και έτσι δε θα μπορούσε να μην σχολιάσει και το γεγονός που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη την τελευταία εβδομάδα, κάτι που έκανε νωρίτερα και η Παναγιώτη Βλαντή.

Αυτή είναι η ανάρτηση του Θανάση Ευθυμιάδη για τις καταγγελίες

«Η δύναμη της Συγνώμης

Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω ότι,,

Όταν έχω κάνει λάθος, όταν έχω πληγώσει κάποιον, Το να ζητάω συγνώμη, μου φέρνει γαλήνη και λύτρωση

Ότι εκεί τελειώνουν οι πολλές σκέψεις και τύψεις

Ότι τα πράγματα είναι απλά:

Έκανα μ...κια. Το κατάλαβα-Ζητάω συγνώμη.

Το γράφω αυτό με την ευχή ότι όσοι κάνανε λάθος,,όσοι πληγώσαν κάποιον, να βρουν το θάρρος να ζητήσουν συγνώμη Από ΚΑΡΔΙΑΣ.

Και τότε, ίσως, όσοι πληγώθηκαν, βρουν το θάρρος να συγχωρέσουν.

Για την ώρα, μπράβο που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν.

*δεν μειώνω το τραύμα που μπορεί να βίωσε κάποιος/α, Κατανοώ ότι κάποιες φορές το συγνώμη δεν είναι αρκετό, είναι όμως το λιγότερο για να γίνει μία αρχή προς την θεραπεία.

Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη σε εσάς που ανεχτηκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στην σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα μέσω της τέχνης οραματιζόμαστε .Μια κοινωνία ισότητας δικαιοσύνης σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί».

Θανάσης Ευθυμιάδης καταγγελίες

Τη στήριξή της στις γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες, εξέφρασε και η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου

Με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες από ανθρώπους του θεάτρου και όχι μόνο, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου σε δηλώσεις που έκανε ξεκαθάρισε πως κανονικά θα έπρεπε όλες οι γυναίκες να ορθώσουν το ανάστημά τους και να μιλήσουν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους.

Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, η οποία μάλιστα ήταν σε σχέση με τον Κώστα Σπυρόπουλο, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως ήρθε επιτέλους η ώρα να «σπάσει» αυτή αλυσίδα του φόβου και να αποκαλυφθούν τα πάντα - ενώ πριν από λίγο και η Σοφία Μουτίδου μίλησε για την «κόλαση» που πέρασε στο πλευρό της Ελένης Καστάνη στο θέατρο.

«Ως γυναίκα θα ήθελα να παροτρύνω τις γυναίκες που τους συνέβη κάτι τέτοιο να ορθώσουν το ανάστημά τους και να καταγγείλουν τους θύτες τους. Τις νιώθω, τις κατανοώ και συμπαραστέκομαι. Όχι άλλη σιωπή», δήλωσε χαρακτηριστικά η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου στο primetime.gr.

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου καταγγελίες