Χαραλαμπίδης: «Μην κάνουμε το θέατρο αρένα! Να βουτήξουμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε»

«Δίνουμε το κακό παράδειγμα σε μια κοινωνία της αλληλοσφαγής»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Χαραλαμπίδης: «Μην κάνουμε το θέατρο αρένα! Να βουτήξουμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος είχε συνεργαστεί με την Ελένη Καστάνη και τη Σοφία Μουτίδου, αναφέρθηκε στην καταγγελία της δεύτερης περί άσχημης συμπεριφοράς από την πρώτη.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή Happy Day και έκανε έκκληση στους συναδέλφους τους να λύνουν τα θέματα τους πίσω από τις κάμερες, καθώς κάνουν το θέατρο αρένα και δίνουν το κακό παράδειγμα.

«Δεν αντιλήφθηκα το συμβάν. Ήξερα ότι υπάρχει μια ένταση στην παράσταση αλλά ήθελα να κάνω μια έκκληση. Να παραμείνουμε καλλιτέχνες, να σεβαστούμε τον υγιή καλλιτεχνικό ανταγωνισμό. Να μην κάνουμε το θέατρο αρένα. Να κρατήσουμε ψηλά τον πολιτισμό και να δώσουμε το παράδειγμα εμείς.

Να βουτήξουμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε. Αν κάποιος ενόχλησε κάποιον άλλο γενναία να ζητήσει συγγνώμη και να γίνει αποδεκτή η συγγνώμη, γιατί αλλιώς δίνουμε το κακό παράδειγμα σε μια κοινωνία της αλληλοσφαγής. Έχω λοιπόν να πω στους συναδέλφους αυτούς που αναγνωρίζω πολλές φορές την ευαισθησία τους πριν προβούν σε κινήσεις που πλήττουν το επάγγελμα ανεπανόρθωτα, να ζητούν τη μεσολάβηση του ΣΕΗ, το σωματείο μας δηλαδή.

Καλό λοιπόν θα είναι θέματα δικά μας να μην τα λύσουμε μπροστά στις κάμερες. Ας τα λύσει το σωματείο μας. Επαναλαμβάνω ό,τι έχει σχέση με σεξουαλική παρενόχληση που είναι στην ποινικό κώδικα, δεν μιλάω γι’ αυτό, μιλάω για προσωπικές τριβές» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Ρένος Χαραλαμπίδης: "Μου πήρε 10 χρόνια να γίνω πρωταγωνιστής!"

Ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης μίλησε στο περιοδικό Λοιπόν για την καριέρα του αλλά και τα χρόνια που του πήρε να γίνει από κομπάρσος ηθοποιός.

Τα κακώς κείμενα ενώ τα βλέπεις, τα παρατηρείς, τα αναφέρεις σε συναδέλφους σου;

Πιστεύω ότι τα κακώς κείμενα όταν τ’ αναφέρεις σε συναδέλφους, για να έχει αποτελεσματικότητα η συζήτηση, πρέπει να γίνεται με πολιτισμό κι ευγένεια. Δεν είμαι από αυτούς που θα τα “χώσουν”, γιατί όσες φορές “τα έχωσα”, δε βγήκε αποτέλεσμα, μόνο ένας καυγάς, μια σύγκρουση, ένας τσαμπουκάς, αλλά δεν βελτιώθηκε η δουλειά. δείτε ωστόσο μια ακόμα συνέντευξη του που συγκλόνισε.

Ίσως και μια “μαύρη λίστα”, στην οποία κάποιοι, ενδεχομένως να σε βάλουν;
Δύσκολα πια μπαίνω σε “μαύρη λίστα”, με την έννοια ότι παίζω 30 χρόνια, είμαι από τους παλαιότερους της γενιάς μου. Όχι, δεν μπήκα ποτέ σε “μαύρη λίστα”, όμως χάλασε το κλίμα της δουλειάς, “χάλασαν” καρδιές, χάλασε η διάθεση, εκνευριστήκαμε και δεν βγήκε κάτι. Όμως, όσες φορές τα κακώς κείμενα προσπάθησα να τα πω μ’ έναν τρόπο δημιουργικό, τότε το πράγμα λειτούργησε.

ρένος χαραλαμπίδης

Είναι εύκολο, όταν ένας καλλιτέχνης πρωταγωνιστεί, να κατανοήσει τον συνάδελφό του;

Τώρα είσαι πρώτος, του χρόνου είσαι τελευταίος. Εγώ δεν έγινα ξαφνικά πρωταγωνιστής, πέρασα από όλα τα σκαλιά της ηθοποιίας, από κομπάρσος από 5ος, 4ος ρόλος, 3ος, 2ος και στη συνέχεια πρωταγωνιστής, κι αυτό μου πήρε 10 χρόνια. Έγινα γνωστός σε ηλικία 30 χρονών, το 1999 με 2000. Δεν έγινα γνωστός στα 22-23 μου, ως νεαρό παιδί, όταν χτύπησε την “πόρτα” μου η φήμη, ήμουν έτοιμος, ώριμος.

Αυτό μου έδωσε μια γνώση που τη χρησιμοποιώ ακόμα και μου λέει: “Ρένο πρόσεχε..” και κατάλαβα ότι στη δουλειά όλα είναι ένας κύκλος που γυρίζει, σήμερα είμαι εγώ “πάνω”, αύριο είναι ο άλλος. Πρέπει να βλέπω το ταξίδι της ζωής μου σε βάθος χρόνου, κι όχι για το τι συμβαίνει αυτή την εποχή. Υπήρξαν ηθοποιοί που “καβάλησαν τα καλάμια”, “σήκωσαν μύτες” και χάθηκαν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν χάθηκαν επειδή τους “έφαγαν” κάποιοι, αλλά η ίδια η δουλειά τους ξέβρασε.