Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Έλενα Ακρίτα: «Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη»

Η δημοσιογράφος έκανε την αποκάλυψη

Έλενα Ακρίτα: «Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη»
News 02.02.2021 15:41
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Η Έλενα Ακρίτα με μια ανάρτησή της στο Facebook ενημέρωσε πως η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε να παραιτηθεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες γύρω από τους λόγους της παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό», έγραψε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

έλενα ακρίτα

Την ίδια στιγμή, η Βίκυ Πρωτογεράκη αποκάλυψε τη δική της εμπειρία με σκηνοθέτη θεάτρου.

Έλενα Ακρίτα: «Οι καταγγελίες πρέπει να έχουν επώνυμα: θύματος και θύτη»

Η Έλενα Ακρίτα, που προέτρεψε, μέρες πριν, να ανοίξουν κι άλλα στόματα που έχουν υποστεί κάθε είδους παρενόχλησης, ξεσπά σήμερα βλέποντας πολλές ανώνυμες καταγγελίες να βγαίνουν στο φως.

Συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα, μέσα από μια ανάρτησή της, προέτρεψε σε κάθε καταγγελία να υπάρχει όνομα του θύτη και του θύματος.

«Για να μην το εξευτελίσουμε, οι καταγγελίες #metoo πρέπει να έχουν δύο επώνυμα: του θύματος και του θύτη. Το να βγαίνει ο κάθε πικραμένος και να λέει μια ιστορία ενδεχομένως από το κεφαλάκι του είναι έλλειψη σεβασμού προς τους καταγγέλλοντες. Το λιγότερο. Μαζέψτε λοιπόν μερικοί αυτά "δεν αναφέρω ποιος με παρενόχλησε αλλά ξέρει αυτός" για τα πέντε λεπτά δημοσιότητας που αποζητάτε.

Το #metoo δεν είναι γκόσιπ, κατινιά κι αυτοπροβολή. Είναι η επίπονη και γενναία κατάθεση ενός θύματος που καταγγέλλει με ονοματεπώνυμο τον κακοποιητή του. Επίσης ας αφήσουμε τους νεκρούς στην ησυχία τους. Είναι τουλάχιστον χυδαίο να τους επικαλούμαστε αφού δεν μπορούν να απαντήσουν», έγραψε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρίτα.

ακρίτα

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μίνα Ορφανού: «Έφαγα χαστούκι από μία μεγάλη κυρία του θεάτρου»

Κώστας Σπυρόπουλος: Η επίσημη απάντηση του δικηγόρου του στις κατηγορίες

Share