Μιμή Ντενίση: «Δεν είχα ιδέα σε ποιο σημείο κακοποίησης είχαν φτάσει τα πράγματα»

Τοποθετήθηκε στο κύμα καταγγελιών από γνωστούς ηθοποιούς

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μιμή Ντενίση: «Δεν είχα ιδέα σε ποιο σημείο κακοποίησης είχαν φτάσει τα πράγματα»

Το βράδυ της Τρίτης, η Μιμή Ντενίση μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Κατερίνα Παναγοπούλου αναφορικά με το κύμα καταγγελιών των τελευταίων ημερών.

Η καταξιωμένη ηθοποιός τοποθετήθηκε για όλα όλα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον καλλιτεχνικό χώρο, εκφράζοντας την δική της προσωπική άποψη.

Η Μιμή Ντενίση είπε χαρακτηριστικά: «Αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες πραγματικά μου προκαλούν θλίψη για το παρελθόν αλλά και χαρά για τώρα. Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι η κοινωνία άλλαξε, ζούμε μια διαφορετική πραγματικότητα και πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά, έχει χάσει το τρένο.

Δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός, είναι μια αλλαγή κοινωνική σε όλο τον κόσμο που άνοιξε τα στόματα και αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει. Πάρα πολλά πράγματα εγώ ομολογώ ότι δεν τα περίμενα. Καταρχήν δεν είχα ιδέα σε ποιο σημείο κακοποίησης, λεκτικής ή σωματικής, είχαν φτάσει τα πράγματα.

Μιμή Ντενίση

Είναι πάρα πολύ λυπηρή για μένα όλη αυτή η κατάσταση γιατί αγαπώ όλους τους συναδέλφους μου. Θεωρώ ανόητο να πει κανείς «γιατί το κάνουν τώρα;». Είμαστε γενικά στο θέατρο μια υγιής κοινότητα που φυσικά, όπως όλες, έχει τις εξαιρέσεις της» πρόσθεσε η γνωστή πρωταγωνίστρια. «Άλλο είναι να είναι κάποιος δύσκολος και άλλο τα περιστατικά που μαθαίνουμε τώρα. Τώρα είπαν τα κορίτσια αυτά τέτοιες εμπειρίες».

Αναφορικά με την απόφαση ηθοποιού και σκηνοθέτη να στείλει εξώδικο στα ΜΜΕ προκειμένου να μην αναφερθεί το όνομα του σε περίπτωση που γίνει κάποια καταγγελία η ηθοποιός Μιμή Ντενίση τόνισε πως «οι φήμες και η φημολογία αυτές τις μέρες είναι τεράστια. Λένε και ακούμε μες στον χώρο μας για σκηνοθέτες και ηθοποιούς… Δεν ξέρω τι σκέφτηκε και το έκανε, ούτε θέλω να μπω σε αυτό. Αυτό που θέλω να πω, όμως, είναι πως δεν πρέπει να πέσουμε σε μια υπερβολή γιατί χάνουν την αξία τους και τα σοβαρά που λέγονται». Στο μεταξύ, η Μιμή Ντενίση βιώνει αυτές τις μέρες και μια σημαντική απώλεια!

Μιμή Ντενίση: «Ο Κιμούλης έχει φήμη ότι φέρεται άσχημα, είναι κι άλλοι»

Καλεσμένη στο Πρωινό το πρωί της Τετάρτης ήταν η Μιμή Ντενίση, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καταγγελία της Ζέτας Δούκα στον Γιώργο Κιμούλη και σχολίασε πως αυτή η φήμη υπάρχει.

Πιο συγκεκριμένα, η ηθοποιός που γνωρίζεται πάνω από δέκα χρόνια με την Κατερίνα Γερονικολού - η οποία μίλησε επίσης για άσχημη συμπεριφορά του ηθοποιού - αποκάλυψε πως η φήμη για τον Γιώργο Κιμούλη υπάρχει, και υπάρχουν κι άλλοι που φέρονται άσχημα.

«Εγώ μιλάω πάντα ειλικρινά. Δεν έπεσα από τα σύννεφα. Μέσα στο θέατρο ξέρουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι οι εύκολοι, οι αγαπημένοι των ηθοποιών. Και ποιοι είναι οι δύσκολοι.

Η πρώτη απάντηση που θα δώσω είναι ότι αν κοιτάξεις τους θιάσους, όπου δεις και πηγαίνουν όλοι οι ηθοποιοί, σημαίνει ότι υπάρχει καλή σχέση. Ο Γιώργος είναι ένας δύσκολος θιασάρχης. Εγώ προσωπικά έχω καλή σχέση με τον Γιώργο. Δεν έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο. Δεν τον ξέρω πως λειτουργεί με τους συνεργάτες του. Αυτό που ξέρω είναι τις κοπέλες.

Η Γερονικολού είναι μαζί μου 10 χρόνια. Είναι παιδί μου, είναι τέλειος συνεργάτης. Τη Ζέτα την ξέρω και την εκτιμώ πάρα πολύ. Δε πιστεύω ότι καμία γυναίκα βγαίνει και λέει ψέματα που θίγουν και την ίδια. Καμία δε θα το κάνει. Ποια ηθοποιός θα βγει να πει ότι την κλώτσησαν;

Και συνεχίζει «Ο Γιώργος δεν είναι ο μόνος που έχει τη φήμη πως δε φέρεται καλά στους ηθοποιούς. Έχει τη φήμη ότι φέρεται άσχημα. Και άλλοι. Όχι μόνο ο Γιώργος. Εγώ ξέρω ποιοι είναι αυτοί. Στο θέατρο γνωριζόμαστε. Η Γερονικολού μου είχε πει ότι είναι στα δικαστήρια, γιατί της χρωστούσε τα χρήματά της από την παράσταση. Έτσι ξέρω. Δεν είχαμε μιλήσει για άλλα πράγματα.

Και ο Γιώργος και άλλοι ηθοποιοί και κάποιοι σκηνοθέτες φέρονται σκληρά και άσχημα στους ηθοποιούς. Σε μια πρόβα μπορεί να γίνουν πολλά. Εγώ έχω φωνάξει πολλές φορές. Η παράσταση είναι κάτι άλλο. Ο άλλος μπροστά σε 500 άτομα μπορεί να πάθει και την καρδιά του αν του πεις τίποτα... Θα συμβούλευα τον Γιώργο Κιμούλη να ζητήσει συγγνώμη».