Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θέλω να είμαι σε ένα κανάλι που δεν θέλει έναν γκέι»

Ξέσπασε ο ηθοποιός και μίλησε έξω από τα δόντια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θέλω να είμαι σε ένα κανάλι που δεν θέλει έναν γκέι»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης καλεσμένος της εκπομπής Αυτός και ο Άλλος απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια. Ο σεναριογράφος και ηθοποιός, μίλησε για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και για τις διακρίσεις σε βάρος της διαφορετικότητας.

Οι αποκαλύψεις του Γιώργου Καπουτζίδη

Θαυμάζω απεριόριστα τη Σοφία Μπεκατώρου. Είναι πρότυπο. Η ισότητα δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Πρέπει να μάθει ένας άντρας πως να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα.

Έχω δεχθεί χυδαία σχόλια στα social media. Αλλά δεν πρέπει να το σκεπτόμαστε αυτό. Αν είσαι καλά με τον εαυτό σου και είσαι ευτυχισμένος δεν χρειάζεται να στεναχωρηθείς για αυτά που σου γράφουν κάτω από μια φωτογραφία. Το κοιτάς μόνο για να δεις πόσο πίσω είναι ένα μέρος της κοινωνίας μας.

Αυτό που με έκανε εσωστρεφή, είναι η σεξουαλικότητά μου. Όταν το συνειδητοποίησα κλείστηκα. Δυσκολεύτηκα τότε όταν το κατάλαβα. Τη δεκαετία του ΄80 ένας γκέι ήταν ένας άνθρωπος από το περιθώριο. Δεν ήταν αποδεκτός ή ήταν αυτός που έτρωγε σφαλιάρες στις ελληνικές ταινίες και τον κορόιδευαν.

Γιώργος Καπουτζίδης γκέι

Δε θέλω να δίνω συμβουλές γιατί πρέπει για να δώσεις συμβουλή να ξέρεις τον άνθρωπο. Δε θέλω να δίνω συμβουλές αλλά θέλω να βοηθήσω τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα. Είμαι αποφασισμένος γι΄αυτό!

Πως ένιωσε όταν μίλησε για πρώτη φορά για την σεξουαλικότητά του: Νιώθω ότι είμαι πάντα ξεκάθαρος με τον κόσμο. Όλοι οι γκέι είναι ανοιχτοί με το περιβάλλον τους. Δεν θέλω να είμαι σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι, η σε μια διαφήμιση που δεν θέλουν ένα γκέι. Το μόνο που με απασχολούσε είναι να μην ταλαιπωρηθούν με σούσουρο οι γονείς μου. Όταν κατάλαβα ότι οι γονείς έκαναν πέρα, όσους έκανα σούσουρο ηρέμησα. Τους αγαπώ πολύ και μου έχουν λείψει.

Απασφάλισε ο Γιώργος Καπουτζίδης - «Δεν μάθατε το 2020 ότι είμαι gay»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης επικοινώνησε στο ραδιόφωνο με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε για την προσωπική του ζωή στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω, ξεκαθαρίζοντας πως κανείς δεν έμαθε το 2020 ότι είναι gay.

Ο γνωστός ηθοποιός ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν έζησε στα κρυφά και πως το πραγματικό coming out το έκανε πριν από 25 χρόνια, όταν το αποκάλυψε στους γονείς του.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι απαραίτητο και επίσης αισθάνομαι ότι το να περιμένουν κάποιοι από εσένα να κάνεις από εσένα να κάνεις coming out σε βάζει σε μία μειονεκτική θέση. Νιώθω ότι δεν έζησα ποτέ στα κρυφά. Φαντάζομαι δεν μάθατε το 2020 ότι είμαι gay.

Νομίζω το ξέρατε, ήταν φανερό. Δεν κρύφτηκα, δεν προσπάθησα να θολώσω τα νερά. Εγώ αισθάνομαι ότι το απελευθερωτικό το coming out δεν συνέβη το 2005, ήταν αυτό που έκανα στους δικούς ανθρώπους το 1995.», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης. Δείτε εδώ αναλυτικά όλα όσα είπε στο Ενώπιος Ενωπίω.