Βαρβάρα Καρά: «Μου έγλειψε τον λαιμό, τον έσπρωξα και του είπα ότι την επόμενη φορά θα του δώσω μπουνιά»

Η εξομολόγηση της ηθοποιού για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Βαρβάρα Καρά: «Μου έγλειψε τον λαιμό, τον έσπρωξα και του είπα ότι την επόμενη φορά θα του δώσω μπουνιά»

Το πρωί της Τετάρτης, η Βαρβάρα Καρά μίλησε στην κάμερα του Πρωινού και την Μαίρη Αρώνη και αποκάλυψε πως έχει δεχτεί σεξουαλική βία από έναν πολύ γνωστό ηθοποιό.

Η δημοφιλής ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά: «Έχω δεχτεί σεξουαλική βία παρασκηνιακά, εν ώρα παράστασης και στα διαλείμματα. Με άγγιζε συνεχώς, εγώ αντιδρούσα. Η επόμενη κίνησή του ήταν να μου γλείψει το λαιμό, τον έσπρωξα και του είπα ότι την επόμενη φορά θα του δώσω μπουνιά. Η απάντησή του ήταν χυδαία λόγια.

Δεν μπορώ να ξεστομίσω τα όσα έλεγε, με έφερνε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση διότι αυτός ήθελε απλά να καλύπτει τις σεξουαλικές του ορέξεις κι εγώ δεν ήθελα. Κάποιες φορές μου κρατούσε μούτρα για 2-3 μέρες και δεν μου μιλούσε και μετά ξανά τα ίδια.

Αυτό συνέβαινε για πάρα πολλούς μήνες. Δεν μπορούσα να το πω ποτέ σε κανέναν γιατί είχα το φόβο μη χάσω τη δουλειά μου, μην ειπωθούν πράγματα για μένα τα οποία δεν είναι αληθή. Είναι γνωστός ηθοποιός, αλλά δεν θέλω να αναφέρω το όνομά του. Δεν μου είναι εύκολο. Το ήξεραν οι άνθρωποι του θιάσου γιατί το βλέπανε να γίνεται μπροστά τους. Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο έχω ακούσει και από άλλες κοπέλες» κατέληξε η Βαρβάρα Καρά. Την ίδια στιγμή και η Χριστίνα Σαμπανίκου εξομολογήθηκε για την παρενόχληση που δέχτηκε!

Και η Φωτεινή Ντεμίρη αποκάλυψε ότι έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση και μάλιστα στα 19 της, όταν έψαχνε δουλειά

Η ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη μίλησε στην κάμερα του Πρωινού, το πρωί της Τετάρτης, και αποκάλυψε πως νεότερη είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση.

H ηθοποιός τόνισε στο Πρωινό: «Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά που συμβαίνουν. Καλά κάνουν οι γυναίκες αυτές και βγαίνουν και τα καταγγέλλουν! Πρέπει να το σκέφτεται ο καθένας όταν είναι να κάνει κάτι που θα βλάψει τον άλλον, να το κάνει ασυλλόγιστα έτσι, επειδή έχει μία εξουσία…»!

Και πρόσθεσε η Φωτεινή Ντεμίρη: «Είχα ακούσει μια περίπτωση παλιότερα και γι’ αυτό πρόσεχα. Αν συνέβαινε κάτι που θα έπεφτε στην αντίληψή μου, θα τον υπερασπιζόμουν…»!

Και υπογράμμισε: «Εγώ έχω βιώσει σεξουαλική παρενόχληση στα 19 μου, όταν έψαχνα να βρω δουλειά ως γραμματέας. Ήμουν φοιτήτρια… το τι υπήρχε εκεί έξω, τι χυδαιότητα συνάντησα… Σε μία περίπτωση έτρεμα, μου είχε συμβεί κάτι δυσάρεστο και ευτυχώς το κατάφερα και το σταμάτησα… Δεν συμβαίνει μόνο στη δουλειά μας»

«Έχω ακούσει για δύστροπους ανθρώπους στον χώρο μας και προφύλαξα τον εαυτό μου»

Την ίδια στιγμή, και ο Παύλος Χαϊκάλης τοποθετήθηκε στο ζήτημα.