Παύλος Χαϊκάλης: «Κακά τα ψέματα, έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που στην ουσία δεν θα έπρεπε»

Η αναφορά του ηθοποιού σε πρόσωπα του θεάτρου

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Παύλος Χαϊκάλης: «Κακά τα ψέματα, έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που στην ουσία δεν θα έπρεπε»

Στην εκπομπή Kοινωνία ώρα Mega μίλησε, το πρωί της Τετάρτης, ο Παύλος Χαϊκάλης και αναφέρθηκε στις καταγγελίες των τελευταίων ημερών προς παράγοντες του θεάτρου.

«Εγώ δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Στο θέατρο πάντοτε υπήρχαν αυτά. Ονόματα που έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές έχουν εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις, απλώς τότε δεν ήταν γνωστό. Κακά τα ψέματα, έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που στην ουσία δεν θα έπρεπε, αλλά, προς χάριν της Τέχνης, το έχουμε προσπεράσει.

Οι γνωρίζοντες μέσα από τον χώρο ξέρουν πολύ καλά τη συμπεριφορά τέτοιων ανθρώπων. Πάντα υπήρχε μια καταπίεση και μια σεξουαλική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, ειδικά με έναν εγωιστικό τρόπο. Αυτό που ίσχυε τότε, ισχύει και τώρα. Και, όπως πάντα, έτσι και τώρα υπάρχει ο φόβος του στιγματισμού. Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Στο θέατρο μας κάνει τζιζ, γιατί τα ονόματα είναι τζιζ.

Η γυναίκα δεν μπορεί να αποτελεί δοχείο ηδονής ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση, είναι συνεργάτης, πηγή δημιουργίας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ διαφορετικό τρόπο…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Παύλος Χαϊκάλης ενώ χθες στο Mega έγινε ακόμα μια αποκάλυψη για γνωστό δημοσιογράφο που παρενοχλεί.

Η τοποθέτηση του Παύλου Χαϊκάλη

Σπύρος Μπιμπίλας: «Ομάδα κοριτσιών καταγγέλλει σεναριογράφο που διοργανώνει ψεύτικες οντισιόν»

Στην εκπομπή Ευτυχείτε μίλησε, το πρωί της Τετάρτης, ο Σπύρος Μπιμπίλας και αποκάλυψε πως, τις τελευταίες μέρες, έχουν έρθει πολλές καταγγελίες στο σωματείο ηθοποιών αλλά έφερε στο φως ακόμα μια συγκλονιστική μαρτυρία.

«Δεν μπορώ να καταγγείλω κάτι που έχει έρθει στα αυτιά μου, γιατί υπάρχει ειδική επιτροπή για τις καταγγελίες… Χθες, τηλεφώνησα στην κυρία Μενδώνη να τη ρωτήσω αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ίδια μου είπε πως, εφόσον δεν υπάρχουν επίσημες καταγγελίες, δεν μπορούν να στηριχθούν σε φημολογίες και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο. Εμείς, ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε από πού προήλθαν αυτές οι φημολογίες. Επίσης, χθες, ήρθε στο φως και μια περίεργη πρόσληψη στο Εθνικό Θέατρο, η πρόσληψη του αδερφού του κυρίου Λιγνάδη», ανέφερε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τις καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, έκανε λόγο για μια νέα καταγγελία που έφτασε σήμερα το πρωί στο σωματείο.

«Το πειθαρχικό συγκαλείται σήμερα. Θα ασχοληθεί με όλες τις περιπτώσεις που έχουν φτάσει στο σωματείο, που είναι αρκετές. Σήμερα το πρωί, έφτασε άλλη μία που δεν περίμενα. Έχουν φτάσει περίπου δέκα στο σύνολο. Σήμερα το πρωί, μια ομάδα κοριτσιών καταγγέλλει έναν γνωστό σεναριογράφο, που είναι και σε θέσεις σε συμβούλια που διοργανώνει ψεύτικες οντισιόν», είπε.