Καταγγελία 17 γυναικών σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση

«Είναι ζήτημα ωρών να φτάσουν στον εισαγγελέα»

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Καταγγελία 17 γυναικών σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις, τις τελευταίες μέρες, στη χώρα, αφού «βροχή» έχουν πέσει οι καταγγελίες γυναικών σε βάρος γνωστών καλλιτεχνών για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο «Πρωινό», το πρωί της Πέμπτης, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε πως 17 γυναίκες έχουν ήδη καταφύγει στην δικαιοσύνη για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν από γνωστό όνομα του θεάτρου.

«Μία ομάδα 17 γυναικών ηθοποιών, πήγαν, την προηγούμενη εβδομάδα, σε πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο για να καταγγείλουν πολύ γνωστό πρωταγωνιστή του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση», αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Είναι ζήτημα ωρών να φτάσουν στον εισαγγελέα. Είναι κάποια κακουργήματα, τα οποία δεν έχουν παραγραφεί, μπορεί να στηριχτεί κατηγορία», τόνισε ο Τάσος Τεργιάκης, ενώ χθες στην εκπομπή έγινε ακόμα μια καταγγελία για παρενόχληση.

«Σε μισή ώρα το πολύ, θα έχουμε μια εξέλιξη πολύ σημαντική. Εγώ γνωρίζω ότι σε λίγη ώρα αυτή η καταγγελία θα είναι στα χέρια του ΣΕΗ», σημείωσε η Φαίη Σκορδά.

θέατρο σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Λυδία Σέρβου: Κατονόμασε τον σκηνοθέτη που την κυνηγούσε γυμνός στα 15 της

Στην αποκάλυψη του ονόματος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη που, όπως η ίδια κατήγγειλε μέσω Facebook, την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά σε ηλικία 15 ετών, προχώρησε η τραγουδίστρια Λυδία Σέρβου. Είναι, είπε, ο Δήμος Μούτσης.

Η αποκάλυψη από την τραγουδίστρια για τον Δήμο Μούτση έρχεται μέσα από συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα (04.02.2021) στην εφημερίδα Τα Νέα.

«Είχα αποφασίσει να μην αποκαλύψω το όνομά του λόγω της ηλικίας του κυρίως αλλά κι επειδή δεν έχω καμία άλλη απόβλεψη εκτός από τη σωτηρία της δικής μου ψυχής αλλά και άλλων παιδιών, για τα οποία θα μπορούσε η καταγγελία μου να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Εξάλλου, ο άνθρωπος αυτός είναι 82 χρόνων. Λόγω όμως της μεγάλης έκτασης που πήρε το θέμα και επειδή δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, θα το πω. Ο άνθρωπος που σακάτεψε την ψυχή μου πριν καν συμπληρώσω τα 15 χρόνια είναι ο μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης. Και το λέω γιατί πρέπει να διευκρινίσω ρητά ότι δεν είναι άλλοι εμπνευσμένοι και καταξιωμένοι συνθέτες όπως ο Ξαρχάκος και ο Μαρκόπουλος, τα ονόματα των οποίων κακώς αναμείχθηκαν από κάποιους», λέει η Λυδία Σέρβου.

Όταν τη ρωτούν τι θα έλεγε στον Δήμο Μούτση αν τον ξανάβλεπε (γιατί από το περιστατικό που είχε περιγράψει πριν από μερικές μέρες, δεν έχουν ξανασυναντηθεί όλα αυτά τα χρόνια), η τραγουδίστρια λέει: «Φοβάμαι κατ’ αρχάς πως θα με έπιανε και πάλι πανικός, εάν ιδίως ήμουν μόνη μου. Εάν, ωστόσο, έβρισκα τη δύναμη να ψελλίσω κάτι, θα ήταν ένα μεγάλο "|κρίμα" για το ταλέντο που του έδωσε ο Θεός και για το αξιόλογο έργο του που προσωπικά δεν μπορώ να το διαχωρίσω από τον άνθρωπο».

μούτσης σεξουαλική παρενόχληση