Σταμάτης Φασουλής: «Στην αρχή της καριέρας μου υπήρχε κάτι θρασύδειλο, δε θέλω να το θυμάμαι»

Πήρε θέση για τις καταγγελίες

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Σταμάτης Φασουλής: «Στην αρχή της καριέρας μου υπήρχε κάτι θρασύδειλο, δε θέλω να το θυμάμαι»

Ο Σταμάτης Φασουλής μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Happy Day και μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως στην αρχή της δικής του καριέρας είχε συμβεί κάτι θρασύδειλο, ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε, δεν θέλει καν να το θυμάται.

Ο κορυφαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης πήρε θέση για τις καταγγελίες που γίνονται τις τελευταίες μέρες, ενώ σχολίασε πως, αν κάποιος θέλει να κάνει καταγγελία, θα πρέπει να απευθυνθεί στον εισαγγελέα.

«Θα ήθελα να προστατεύσουμε το θέατρο, να αναλάβει η Δικαιοσύνη και μόνο η Δικαιοσύνη, να πάψει να γίνεται αυτό μια τσιχλόφουσκα σε όλες τις πρωινές εκπομπές, ό,τι είναι να λεχθεί, να λεχθεί εκεί που πρέπει, όπως πρέπει, να συμπαρασταθούμε στα θύματα, αλλά από κει και πέρα το αναπαράγουμε το θέμα, το βρίσκω λάθος.

Δεν λέω να είμαστε σιωπηλοί, να είμαστε ενεργοί, αλλά να σταματήσουμε να αναπαράγουμε το θέμα, γιατί το θέατρο δεν είναι μόνο αυτό. Όταν έχεις να καταγγείλεις κάτι, το καταγγέλλεις στον εισαγγελέα. Και αυτό έχω να πω για τα διάφορα social media όπου ο καθένας λέει τη γνώμη του επί παντός επιστητού. Ποιος τη ζήτησε τη γνώμη του;

Σταμάτης Φασουλής καταγγελίες

Κατηγορούν, καταδικάζουν, άλλες φορές υπερασπίζονται. Καθίστε φρόνιμα! Και τουλάχιστον εμείς, στο σινάφι. Ας κατεβάσουμε τους τόνους και ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ή τα θύματα να μιλήσουν».

Ενώ συμπλήρωσε:

«Στην αρχή της καριέρας μου, υπήρχε κάτι θρασύδειλο, δεν θέλω να το θυμάμαι. Δεν έχω καλή εντύπωση για το παρελθόν μου. Δεν έχω παράπονο από τον τρόπο που με δέχτηκαν αλλά από τον τρόπο που με δέχτηκα να κάνω όλη αυτή τη ζωή που έκανα. Θα μπορούσα να προσέξω περισσότερο την πνευματική μου διατροφή. Νόμιζα ότι ήμουν στη μαρκίζα πρώτο όνομα, από μικρό παιδί ήμουν ψωνάρα», είπε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Φασουλής, ενώ τη δική της καταγγελία έκανε σήμερα και η Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Ακολουθήστε τη Νεφέλη Ντατσοπούλου στο Instagram

Πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Σταμάτη Φασουλή

Γεννήθηκε στα Αμπελάκια Σαλαμίνας και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Ήταν ένα από τα βασικά στελέχη του Ελεύθερου Θεάτρου και κατόπιν της Ελεύθερης Σκηνής. Έχει σκηνοθετήσει πολλές θεατρικές παραστάσεις, μεταξύ αυτών: Το τρίτο στεφάνι, Νίκη, Πλούτος, Ο θάνατος του εμποράκου, Βίρα τις άγκυρες και Αλέξης Ζορμπάς. Επίσης, έχει πολλές εμφανίσεις ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.

Σταμάτης Φασουλής βιογραφικό

Το 2001 ξεκίνησε με δική του πρωτοβουλία η απονομή του Βραβείου Χορν.

To 2017 ήταν μέλος της επιτροπής στο τηλεοπτικό σόου Your Face Sounds Familiar και το 2020 στο Just the 2 Of Us.