Πασχάλης Τσαρούχας: «Έρχονται δεκάδες καταγγελίες, είναι πάνω από 1000»

Έμειναν άφωνοι στο Πρωινό από την αποκάλυψη του ηθοποιού

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Πασχάλης Τσαρούχας: «Έρχονται δεκάδες καταγγελίες, είναι πάνω από 1000»

Ο Πασχάλης Τσαρούχας μίλησε στο «Πρωινό», το πρωί της Πέμπτης, και ως πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου στο σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών που δημιουργήθηκε χθες αποκάλυψε πως οι καταγγελίες που φτάνουν καθημερινά είναι δεκάδες.

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έρχονται καθημερινά δεκάδες καταγγελίες! Είναι πάνω από 1.000 αυτή τη στιγμή. 10 με 1 είναι κάποιος από εμάς στο Πειθαρχικό στο Σωματείο. Η καταγγελία πρέπει να γίνεται έγγραφα. Λειτουργούν οι επιτροπές και με τους δικηγόρους και με τους ψυχολόγους για καθοδήγηση και στήριξη των φερόμενων ως θυμάτων. Από εκεί και πέρα να μη φοβούνται τα παιδιά να έρθουν, να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε να διορθώσουμε.

Κάθε μέρα προστίθενται καταγγελίες για 3-4 ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει ξεκινήσει μια έξαρση αιτημάτων από χθες το βράδυ… Να έρθουν να μιλήσουν, είμαστε εδώ να τους βοηθήσουμε», τόνισε ο Πασχάλης Τσαρούχας στην εκπομπή που νωρίτερα αποκάλυψαν πως γνωστή πρωταγωνίστρια απέλυσε ηθοποιό που παρενοχλούσε άτομα του θιάσου.

Oι δηλώσεις του Πασχάλη Τσαρούχα

Καταγγελία 17 γυναικών σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις, τις τελευταίες μέρες, στη χώρα, αφού «βροχή» έχουν πέσει οι καταγγελίες γυναικών σε βάρος γνωστών καλλιτεχνών για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο «Πρωινό», το πρωί της Πέμπτης, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε πως 17 γυναίκες έχουν ήδη καταφύγει στην δικαιοσύνη για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν από γνωστό όνομα του θεάτρου.

«Μία ομάδα 17 γυναικών ηθοποιών, πήγαν, την προηγούμενη εβδομάδα, σε πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο για να καταγγείλουν πολύ γνωστό πρωταγωνιστή του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση», αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Είναι ζήτημα ωρών να φτάσουν στον εισαγγελέα. Είναι κάποια κακουργήματα, τα οποία δεν έχουν παραγραφεί, μπορεί να στηριχτεί κατηγορία», τόνισε ο Τάσος Τεργιάκης, ενώ χθες στην εκπομπή έγινε ακόμα μια καταγγελία για παρενόχληση.

«Σε μισή ώρα το πολύ, θα έχουμε μια εξέλιξη πολύ σημαντική. Εγώ γνωρίζω ότι σε λίγη ώρα αυτή η καταγγελία θα είναι στα χέρια του ΣΕΗ», σημείωσε η Φαίη Σκορδά.