Γρηγόρης Ιωαννίδης: «Ο Κιμούλης χρησιμοποιούσε απαξιωτικά σχόλια και ύβρεις»

Ο κριτικός θεάτρου μίλησε για την δική του εμπειρία με τον ηθοποιό

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Γρηγόρης Ιωαννίδης: «Ο Κιμούλης χρησιμοποιούσε απαξιωτικά σχόλια και ύβρεις»

Ο Γρηγόρης Ιωαννίδης, κριτικός του θεάτρου, μίλησε στο «Πρωινό», το πρωί της Πέμπτης, και αποκάλυψε πως είναι πολλές οι φορές που ο Γιώργος Κιμούλης χρησιμοποιούσε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους κριτικούς.

«Αυτή είναι μια παλιά ιστορία, έχει περάσει μία δεκαετία. Ήταν μια παράσταση του Σπύρου Ευαγγελάτου στην Επίδαυρο, “Οιδίπους Τύραννος”. Ο Γιώργος Κιμούλης δεν είχε κάποια σχέση με την όλη παραγωγή, εκτός βέβαια ότι είχε μια συνεργασία με τον κύριο Μαρκουλάκη εκείνον τον καιρό.

Επρόκειτο για μία αδιάφορη παράσταση και υποψιάζομαι ότι ούτε ο κύριος Μαρκουλάκης που είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν θα το θυμάται. Το θέμα είχε ξεκινήσει, τότε, από μία προσπάθεια του Γιώργου Κιμούλη να γράψει μια κριτική στην κριτική, σε μια νέα, τότε ιστοσελίδα, που ονομαζόταν mediasoup.

Πρόκειται για ένα κείμενο που τότε είχε κάνει μεγάλο ντόρο, το οποίο ήταν ανεπανάληπτο. Ήταν ένα κείμενο που όταν το διαβάζεις, λερώνεσαι… Τολμώ να πω ότι, τα τελευταία χρόνια, δεν έχω δει κάτι ανάλογο στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και της ψηφιακής "περιοχής". Δεν έχω διαβάσει ξανά σχόλια σε αυτό το ύφος. Δεν έχει σχέση με αυτό που φαντάζεστε. Η αλήθεια είναι ότι, μετά από λίγο καιρό, το κείμενό μου κατέβηκε. Από τότε δεν έχουμε συναντηθεί ξανά με τον Γιώργο Κιμούλη, διέκοψα κάθε επαφή.

Εδώ δεν μιλούσαμε για κάτι που έγινε ιδιωτικά ή στα παρασκήνια ενός θεάτρου, έγινε σε δημόσιο χώρο και παρέμεινε αναρτημένο για πολλά χρόνια. Εκεί παρουσιαζόταν ο ίδιος ο άνθρωπος, έγινε μια αποκάλυψη», ήταν τα λόγια του Γρηγόρη Ιωαννίδη, ενώ νωρίτερα ο Κώστας Αρζόγλου περιέγραψε την αγκωνιά που «έφαγε» από τον Γιώργο Κιμούλη.

Οι αποκαλύψεις του Γρηγόρη Ιωαννίδη

Καταγγελία 17 γυναικών σε βάρος γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις, τις τελευταίες μέρες, στη χώρα, αφού «βροχή» έχουν πέσει οι καταγγελίες γυναικών σε βάρος γνωστών καλλιτεχνών για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο «Πρωινό», το πρωί της Πέμπτης, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε πως 17 γυναίκες έχουν ήδη καταφύγει στη δικαιοσύνη για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν από γνωστό όνομα του θεάτρου.

«Μία ομάδα 17 γυναικών ηθοποιών πήγε, την προηγούμενη εβδομάδα, σε πολύ γνωστό δικηγορικό γραφείο για να καταγγείλει πολύ γνωστό πρωταγωνιστή του θεάτρου για σεξουαλική παρενόχληση», αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Είναι ζήτημα ωρών να φτάσουν στον εισαγγελέα. Είναι κάποια κακουργήματα, τα οποία δεν έχουν παραγραφεί, μπορεί να στηριχτεί κατηγορία», τόνισε ο Τάσος Τεργιάκης, ενώ χθες στην εκπομπή έγινε ακόμα μια καταγγελία για παρενόχληση.

«Σε μισή ώρα το πολύ, θα έχουμε μια εξέλιξη πολύ σημαντική. Εγώ γνωρίζω ότι σε λίγη ώρα αυτή η καταγγελία θα είναι στα χέρια του ΣΕΗ», σημείωσε η Φαίη Σκορδά.