Δήμος Μούτσης: Η πρώτη απάντηση του μουσικοσυνθέτη στην καταγγελία της Λυδίας Σέρβου

Μίλησε μέσω του δικηγόρου του

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Δήμος Μούτσης: Η πρώτη απάντηση του μουσικοσυνθέτη στην καταγγελία της Λυδίας Σέρβου

Η ερμηνεύτρια Λυδία Σέρβου κατήγγειλε ονομαστικά τον Δήμο Μούτση για σεξουαλική παρενόχληση, όταν ήταν μόλις 15 χρονών, και ο ίδιος απαντάει για πρώτη φορά.

Η ερμηνεύτρια, πριν από λίγες μέρες, είχε κάνει ανώνυμα την καταγγελία, δίνοντας κάποια στοιχεία για τον μουσικοσυνθέτη. Αυτό έφερε στο προσκήνιο πολλά ονόματα, τα οποία δεν εμπλέκονταν στην υπόθεση, και για μην γίνονται λάθος τοποθετήσεις, σήμερα ανακοίνωσε ονομαστικά ποιος την παρενόχλησε.

Η απάντηση του Δήμου Μούτση

Ο μουσικοσυνθέτης έδωσε τη πρώτη απάντησή του μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Φώσκολου: «Aναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αφορούν στο πρόσωπό του, ο Δήμος Μούτσης δηλώνει ότι οι απαντήσεις του θα δοθούν όπου και όπως νομικά προβλέπεται».

δήμος μούτσης απάντησε σε καταγγελίες

Στράτος Τζώρτζογλου: «Εγώ, αν είχα κάνει κάτι τέτοιο, πρώτος θα πήγαινα στον γιο μου να το έλεγα»

Ο Στράτος Τζώρτζογλου βρέθηκε καλεσμένος στο «Πάμε Δανάη», το πρωί της Πέμπτης, και μίλησε με αρκετή ένταση για τις καταγγελίες που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες στη χώρα.

«Με την Τζένη Μπότση είχαμε πολλές γυμνές σκηνές κι εγώ προσπαθούσα να την προστατέψω. Δεν μου είχε πει τι είχε τραβήξει, αλλά είχα καταλάβει ότι είχε θέμα. Με την Τζένη Ιωακειμίδου και τη Ζέτα Δούκα έχω δουλέψει, καταπληκτικά παιδιά. Καμία από αυτές δεν μου είχε μιλήσει ποτέ. Όταν μιλάγαμε για τέτοια θέματα, με κοιτούσαν με ένα βλέμμα σαν να μου λένε “α ρε Στράτο”.

Μια εποχή που έκανα οντισιόν, το 1995, δύο κοπέλες, οι οποίες δεν έχουν βγει τώρα να μιλήσουν, μου είπαν για συγκεκριμένα άτομα μέσα στον χώρο ό,τι είχαν υποστεί, και αυνανισμό και όλα αυτά και ότι δεν θα τις έπαιρναν στην οντισιόν. Μου το είπαν και φρίκαρα γιατί ήταν γνωστά ονόματα τότε», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Στράτος Τζώρτζογλου.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου στη συνέχεια δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και ανέβασε τους τόνους στον αέρα της εκπομπής: «Αν είναι να μιλήσω για όλους αυτούς που καταχράστηκαν την εξουσία τους και τη δύναμή τους, μόνο να σκεφτούν τα παιδιά τους. Θα ήθελαν αυτά που κάνουν εκείνοι να τα υποστούν τα παιδιά τους; Ό,τι κι αν πει η δικαιοσύνη, να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη όλοι τους, αυτό το οφείλουν στον εαυτό τους.

Το πιο σημαντικό είναι η συγγνώμη και να έχει τη λεβεντιά να πει ότι “αν είναι να τιμωρηθώ, να τιμωρηθώ”. Η συγγνώμη δεν έχει να κάνει με το αν θα τιμωρηθείς ή όχι, να τους πάρουν τηλέφωνο έναν έναν, ό,τι κάνανε σε αυτή τη ζωή, που έχουν εκμεταλλευτεί τα πάντα και να ζητήσουν συγγνώμη. Και μετά ας τα βρουν στα δικαστήρια και, αν θέλουν, να τη γλιτώσουν.

Εγώ, αν είχα κάνει κάτι τέτοιο, πρώτος θα πήγαινα στον γιο μου να το έλεγα… Τι ποιώ ήθος; Από πού ποιώ ήθος; Έχεις κάποια ευκολία πάνω στη σκηνή και ξεσκίζεις κόσμο στο όνομα της τέχνης; Ποιεί ήθος; Ποιώ ήθος σημαίνει ποιώ ανθρωπιά, αγάπη», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, ενώ νωρίτερα στο «Πρωινό» έγινε η αποκάλυψη πως 17 γυναίκες ετοιμάζονται να καταγγείλουν γνωστό ηθοποιό.