Κώστας Χαρδαβέλλας: «Στην αρχή παθαίνεις σοκ όπως μετά είπα “θα βγεις νικητής” από τον καρκίνο»

Ο δημοσιογράφος άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για την μεγάλη μάχη που έδωσε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κώστας Χαρδαβέλλας: «Στην αρχή παθαίνεις σοκ όπως μετά είπα “θα βγεις νικητής” από τον καρκίνο»

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα για την περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο αλλά και τη μάχη που έδωσε.

Ο σπουδαίος δημοσιογράφος άνοιξε την ψυχή του και προχώρησε σε μια εξομολογητική συνέντευξη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Αρχικά, ο Κώστας Χαρδαβέλλας είπε: «Ο καρκίνος νικιέται, δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε τη μάχη… Χρειάζεται δύναμη ψυχής. Οι ανθρώπινες δυνάμεις είναι τεράστιες. Στην αρχή παθαίνεις ένα σοκ, λες “καρκίνος”, όμως μετά, αυτό που είπα στον εαυτό μου είναι ότι “θα βγεις νικητής”, ότι θα νικήσω τον καρκίνο»

Έπειτα, ο δημοσιογράφος πρόσθεσε: «Η ψυχολογία είναι το 50%, τα υπόλοιπα ανήκουν στους γιατρούς. Φανταστείτε ότι, μόλις μου το ανακοίνωσαν, πήρα την οικογένειά μου και πήγα διακοπές στην Πάρο. Ποτέ μου δεν μπήκα στη γυάλα… Συνέχισα κανονικά τις δραστηριότητές μου, την κανονικότητά μου, όμως πρόσεχα, σταμάτησα το κάπνισμα –κάπνιζα πολύ από 15 χρόνων–, πρόσεχα το air condition, καθώς o οργανισμός μου είχε εξασθενήσει.

Η μεγάλη αγωνία είναι όταν περιμένεις τα αποτελέσματα της αξονικής… Εκεί είναι λες και περιμένεις αν θα πας στο εκτελεστικό απόσπασμα ή όχι! Είναι σημαντική η στιγμή. Τη μάχη τη δίνεις αρχικά μόνος, όμως μετά βλέπεις ότι είναι δίπλα σου η οικογένειά σου, να σου δίνει ελπίδα και αισιοδοξία. Ποτέ δεν εγκατέλειψα, ποτέ δεν έπεσα σε καταστάσεις αυτολύπησης, να αναρωτηθώ δηλαδή γιατί συμβαίνει σε μένα αυτό… Ένιωθα καβαλάρης.

Τι μηνύματα θα ήθελα να στείλω στον κόσμο; Να μην εγκαταλείπει, να δώσει τη μάχη του, αλλά και με το πρώτο σύμπτωμα κατευθείαν να πάει στον γιατρό… Να μην αφήνουμε κάτι να εξελίσσεται, γιατί πολύ απλά ο καρκίνος νικιέται και βέβαια στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς», κατέληξε ο κ. Χαρδαβέλλας, ο οποίος συγκλόνισε με την τελευταία του εξομολόγηση.

Κώστας Χαρδαβέλας μάχη με καρκίνο

Λίγα λόγια για τον Κώστα Χαρδαβέλλα

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας είναι Έλληνας δημοσιογράφος, με πολυετή καριέρα στον Τύπο και την τηλεόραση.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 5 Σεπτεμβρίου 1945, και σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Πρωτοεμφανίστηκε στη δημοσιογραφία κατά την περίοδο της Χούντας, όταν προσλήφθηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Έθνος». Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 1977, με την παρουσίαση της εκπομπής «Πρόσκληση στο στούντιο», στην ΕΡΤ.

Από τότε, απέκτησε μεγάλη δημοφιλία, λόγω της πρωτοτυπίας που είχαν οι εκπομπές του. Συμμετείχε στην ψυχαγωγική εκπομπή «Σάββατο πρωί, Κυριακή βράδυ» το 1978, ενώ μαζί με τους δημοσιογράφους Γιάννη Δημαρά και Γιώργο Λιάνη παρουσίαζε την επιτυχημένη και πολυσυζητημένη εκπομπή της εποχής εκείνης «Ρεπόρτερς» στην ΥΕΝΕΔ, το 1982, και μετέπειτα στην ΕΡΤ2.

Το 2009, ο Κώστας Χαρδαβέλλας αποκάλυψε ότι έπασχε από καρκίνο, από τον οποίο κατάφερε να απαλλαγεί το 2010. Είναι παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο Μαρία Παναγοπούλου και έχει 1 γιο.